Lag en kjempeflott forside på fotoboken din

Holder du på å lage en fotobok og vil gjerne ha en kjempefin forside? Les blogginnlegget vårt og bli inspirert til å lage en ekstra lekker forside med effektlakk og andre grafiske elementer

Forsiden er viktig på en bok!

Never judge a book by its cover! Det har du nok hørt før, og det er sant. Meeen, det finnes alltid unntak. Og tror du helt ærlig ikke at en kjempefin fotobok med en vakker og stilig forside vil få flere til å strekke seg etter den og ta en kikk? Den flotte forsiden vil sikkert også føre til at fotoboken vil være enda finere å ha liggende framme på sofabordet, det vil nærmest være en dekorasjon i seg selv.

Men hvordan lager man en sånn forside og hva skal man være oppmerksom på når man bruker effektlakk? Det finner du fort ut av hvis du leser videre her.

Det viktigste i fotoboken din er selvfølgelig bildene, og det gjelder også for forsiden at bildet er det viktigste. Så velg det omhyggelig og husk på at det skal avspeile innholdet i boken. Tenk blant annet på følgende:

  • Har fotoboken din et tema, eller er det en rød tråd i alle bildene som er i den?
  • Skal bildet være et som også er i fotoboken, kanskje forstørret opp, eller skal det være et annet?
  • Hva med fargene, skal forsiden ha en farge eller kanskje en flott bakgrunn? Alle disse mulighetene kan du se når du har lastet ned fotoprogrammet og har valgt format.

Lek med forskjellige typer effektlakk

Hvis du vil bruke vår flotte effektlakk og ha flest designmuligheter, må du lage din CEWE FOTOBOK i fotoprogrammet vårt (som er helt gratis). Det første du må gjøre er å velge format og deretter papirtype. Så må du bestemme hvilken av de 3 typene lakk du vil bruke:

  1. Effektlakk, som gjør utvalgte elementer spesielt fine å se og ta på
  2. Gulltrykk, som gir et streif av eksklusivitet til fotoboken din eller
  3. Sølvtrykk, alltid lett og elegant

Husk at du alltid kan prøve deg fram og se i forhåndsvisningen hva som ser finest ut. Hvis du ikke synes det er helt som det skal være, er det bare å endre det. Prøv deg fram!  

Hva kan du bruke effektlakken til?

Du kan fremheve forskjellige elementer med lakken. Noe som ser veldig fint ut, er at fotobokens tittel er fremhevet. Den kan bli gull- eller sølvfarget, og bokstavene blir hevet, så det også er en merkbar effekt. Det kan også være en dato, for eksempel hvis du har laget en fotobok med bryllupsbildene dine, eller bursdagen og navnet hvis du har laget en Barnets bok.

Du kan også sette inn forskjellige grafiske elementer fra programmet. Du kan sette inn tekst, bruke maler og forskjellige fine, søte og gøyale cliparts.

God fornøyelse!