4 trinns guide: Rediger mobilbildene dine

Vi kjenner til det alle sammen: Du har tatt det perfekte bildet og kan ikke vente med å dele det, men så innser du… Det kunne godt trengt litt omtanke. Høres det kjent ut? Bra! For vi har lagd en enkel veiledning til redigering av bildene dine.

Trinn 1 – Tenkt lyst

Vi er superfans av «lysbryteren». Knappen som også er kjent som lys-funksjonen, er den best bevarte hemmeligheten til å få bilene dine til å skille seg ut på skjermen. Med ganske få justeringer kommer bildene dine til live. Men ikke bli for ivrig, da du kan risikere å overeksponere bildene dine og dermed miste elementer i bildet.

Slik gjør du det med telefonens egen kamera-app:

Trykk på redigeringsfunksjonen på bildet. Under justeringsikonet velger du lys og alt ettersom bildets originale mørkhet, fører du baren 3/4 opp.

Trinn 2 – Skap kontrast

Kontrast gir bildet ditt dybde og belyser dets detaljer. Helt essensielt så mørkner kontrasten skyggene, mens det fremhever resten. Det kan være et kraftfullt verktøy, så bruk det bare litt av gangen, inntil du finner det helt perfekte uttrykket.

Slik gjør du det med telefonens egen kamera-app:

Akkurat som med belysning, finner du kontrastfunksjonen under justeringsikonet. Under farger finner du kontrast-valgmuligheten. Lek med baren inntil bildet ditt skiller seg ut (vi anbefaler litt mer enn halvveis)

Trinn 3 – fang virkeligheten

Det er nå kreativiteten din blir satt igang. Uansett om du setter et filter på bildet ditt, setter fokus på en farge eller objekt, så skal du ha det morsomt mens du gjenskaper bildet til det du så den gang du tok bildet. Et naturlig utseende er nemlig den beste effekten du kan gi bildet ditt.

Slik gjør du det med telefonens egen kamera-app:

I redigeringsfunksjonen finnes det mange designmuligheter, så eksperimenter deg frem med små justeringer. Trykk på bildet for å se det i originalversjonen.

Trinn 4 – Beskjær det

Beskjæring endrer alt: det gir bildet et fokus, det understreker detaljer og det fjerner støy. Vil du fjerne uroen i et bilde? Gi luft til en ting? Eller fremheve noe annet? Det kan du med en enkel beskjæring.

Slik gjør du det med telefonens egen kamera-app:

Beskjæringsikonet er den firkantede boksen, hvor du kan trekke i boksens sider for å beskjære bildet som du vil. Prøv deg frem med forskjellige beskjæringer før du bestemmer deg for hvilken du liker best.