CEWE kårer vinnerne av “Our world is beautiful”

Vinnerne av verdens største, åpne fotokonkurranse i 2017, Our world is beautiful, ble i slutten av september kåret på Deutsches Fotomuseum i Markkleeberg ved Leipzig. Over 22.000 deltagere sendte inn mer enn 183.000 bilder til fotokonkurransen som ble organisert av CEWE. Mellom de mange unike motivene var det Janne Kahila fra Finland, som med bildet sitt fra Færøyene vant hovedpremien. Janne kunne dermed ta med hjem CEWE Photo Award, en valgfri reise, fotoutstyr og fotoprodukter til en samlet verdi av mer enn 80.000 kr.

Our world is beautiful i mange personlige fortolkninger
Deltagerne i fotokonkurransen Our world is beautiful ble bedt om å sende inn bilder i seks kategorier: Sport, Mennesker, Landskap, Arkitektur, Transport og infrastruktur og Natur. “Vi har blitt møtt med den høyeste internasjonale kvalitet innen fotografering”, uttaler den imponerte juryen som besto av åtte personer.

Christian Friege, CEO, kåret de seks vinnerne i hver sin kategori og overrakte CEWE Photo Award til de heldige. Alle de seks vinnerne vakte juryens interesse med deres personlige fortolkninger av Our world is beautiful, fordi de klarte å få alle som ser bildene til selv å kjenne det unike øyeblikket bildene fanger.

Juryen mente at Janne Kahila oppfylte konkurransens motto med bildet sitt, som med fascinerende kontraster mellom land og hav samt lys og mørke skildrer jordens skjønnhet. Bildet viser et lite kapell på en bakketopp, som demonstrerer menneskets innflytelse på en ellers uberørt natur.

Den finske vinneren sier selv om bildet sitt: “Vi har alle våre yndlingssteder hvor vi elsker å være. Yndlingsstedet mitt er på toppen av Kalsoy på Færøyene. En 360-graders panoramautsikt med loddrette klipper er utrolig sjarmerende. Bildet er et resultat av tre eksponeringer på 30 sekunder hver, så jeg kunne illustrere skyenes bevegelser.”

I alt ble 1.000 vinnere tildelt priser til en verdi av mer enn 750.000 kr.

Etter konkurransen
Vi har gode nyheter til dem som ikke kan vente med å sende inn bildene sine til fotokonkurransen: Our world is beautiful starter igjen i 2018. “På grunn av den store tilslutningen og den høye kvaliteten på deltagernes bidrag er det viktig for oss å gjøre fotokonkurransen til en fast del av den internasjonale fotokulturen”, understreker Christian Friege. Administrerende direktør i CEWE Norge, Ané Gyldholm, er helt enig: ”Vi er enormt glade for den store tilslutningen, både fra amatørfotografer og profesjonelle fotografer i Norden. Det er andre år på rad at en fotograf fra Norden er blant de seks beste bildene – og jeg er helt sikker på at det ikke er siste gang. Vi har mange ekstremt dyktige fotografer i Norden, og kvaliteten av bidragene deres er veldig høy.”

Les mer om fotokonkurransen og vinnerbildene her: http://contest.cewefotobog.dk/beautiful-world-2016/no_no/winners