CEWE Photo Award 2019: Yann Arthus-Bertrand overtar styrelederposten i juryen

All verdens fotointeresserte har ca. 2,5 måneder igjen til å sende inn sine beste bilder til den store, internasjonale fotokonkurransen ”CEWE Photo Award 2019”. Juryen med den verdensberømte fotografen Yann Arthus-Bertrand i spissen gleder seg til den spennende, men også utfordrende oppgaven det blir å velge ut de beste bildene. Vinnerne blir offentliggjort 26. september 2019 ved en stor prisoverrekkelse i Wien.

Internasjonal jury representerer fotokonkurransens mangfoldighet
Mottoet „Our world is beautiful” blir både avspeilet i de innsendte bildene og i dommerpanelet. Styrelederposten inntar den internasjonalt anerkjente, franske fotografen Yann Arthus-Bertrand. Han uttaler: ”I 2017 organiserte CEWE verdens største åpne fotokonkurranse. Jeg synes særlig konkurransens motto ’Our world is beautiful’ er tiltalende, fordi planetens skjønnhet er det jeg alltid har vist i bildene mine. Derfor sa jeg med glede ja til å være juryleder på CEWE Photo Awards, og jeg gleder meg til å være med på å finne vinnerne.” Han legger til: ”Jeg oppfordrer alle profesjonelle fotografer og hobbyfotografer som har tatt flotte bilder av planeten vår til å delta i fotokonkurransen.”

Yann Arthus-Bertrand er fremfor alt kjent for sine spektakulære luftbilder (”Jorden sett fra himmelen”). I tillegg engasjerer han seg i klimabeskyttelse med sin egen organisasjon ”The GoodPlanet Foundation”. Et annet medlem av juryen, britiske Christie Goodwin, holder på med et helt annet felt innen fotografering som viser den vakre og musikalske siden av verden. Hun er offisiell fotograf for Royal Albert Hall og har jobbet sammen med stjerner som Ed Sheeran, Katy Perry, Paul McCartney og Rod Stewart. Juryen blir fullendt av svenske Tobias Hägg (airpixels), som har spesialisert seg i dronefotografering, Markus Schreiber (Associated Press), Joachim Herrmann (Reuters), Wilfred Vyslozil (Styreformann for SOS-Barnebyer internasjonalt) samt Christian Friege (Styreformann i CEWE). ”Vi er veldig glade for å ha så renommerte jurymedlemmer, som i kraft av erfaringene sine fra veldig forskjellige områder kommer med sine helt individuelle og unike inputs”, forklarer Christian Friege.

Store utfordringer fram mot prisoverrekkelsen i Wien
Både profesjonelle fotografer og hobbyfotografer har til og med mai 2019 tid til å sende inn bildene sine i ti kategorier. Én ting er allerede sikkert: Juryens oppgave blir ikke enkel. Til nå er det sendt inn over 175.000 bilder fra hele verden, og de enkelte vinnerne i hver måned vitner om høy kvalitet. Tross den store utfordringen det er å velge ut vinnerbildene mellom alle de innsendte bildene, håper juryen på enda flere bilder. For hvert innsendt bilde går 75 øre nemlig til SOS-Barnebyer. Prisoverrekkelsen finner sted 26. september 2019 i Novomatic Forum i Wien, hvor juryen personlig hedrer vinnerne.

CEWE Photo Award overordnet
Hovedpremien byr på en enestående reise etter eget valg til en verdi av mer enn 143.000 kr. (15.000 euro) samt fotoutstyr til en verdi av mer enn 71.000 kr. (7.500 euro) og CEWE-fotoprodukter til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro). De øvrige ni kategorivinnerne mottar alle fotoutstyr til en verdi av mer enn 47.000 kr. (5.000 euro) samt CEWE fotoprodukter til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro). Vinnerne av 11.- til 30.-plassen kan alle glede seg over fotoutstyr til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro) samt CEWE fotoprodukter til en verdi av mer enn 9.000 kr. (1.000 euro). Endelig mottar vinnerne av 31.- til 1.000-plassen alle et gavekort til CEWE fotoprodukter til en verdi av 950 kr. (100 euro).

Hver måned kårer CEWE dessuten tre vinnere uavhengig av kategori og land. Månedsvinnerne mottar hvert sitt gavekort til CEWE fotoprodukter til en verdi av 950 kr. (100 euro).

Fattige og utsatte barn i hele verden vinner også
Det er ikke bare prisvinnerne som får en gevinst: Familier over hele verden får gavn av bidragene. CEWE donerer 95 øre (0,10 cent) for hvert innsendt bilde til SOS-Barnebyer internasjonalt. I skrivende stund er beløpet til SOS-Barnebyer på over 100.000 kr.  Målet er å kunne mer enn å fordoble bidraget.

Les mer om fotokonkurransen og delta her.