Dansk fotograf fanger et øyeblikksbilde du ikke har sett før

Den danske fotografen Lars Lykke har deltatt med flere bilder i CEWEs internasjonale fotokonkurranse ’Our world is beautiful’. Lars har blant annet deltatt med bildet ’Checking for News’ i kategorien Mennesker.

Lars Lykke forteller at han tok bildet av munken da han var i Bhutan i september i fjor. Bhutan er et land i Himalaya mellom India og Kina, og er blant annet kjent for å ha som nasjonalt mål å være verdens lykkeligste land.

 

 ”Jeg snakket ikke med ham, men nøyde meg med å forevige ham med kameraet mitt”

 

”Den første dagen i Bhutan var jeg ute for å fotografere omgivelsene og noen av innbyggerne i Paro. Underveis møtte jeg på denne munken, som i lang tid satt og sjekket mobilen sin. Jeg snakket ikke med ham, men nøyde meg med å forevige ham med kameraet mitt.”forteller Lars.

Det eneste Lars vet, er at mannen på bildet er en buddhistisk munk. I Bhutan er tibetansk buddhisme hovedreligionen.

Teknikk

Bildet er tatt med et kamera av merket RICOH IMAGING COMPANY, LTD.  Modellen er PENTAX K-3.  Lars har valgt en ISO på 100 og blendertall på 2.8.

”Jeg valgte å bruke et lavt blendertall for å minske dybdeskarpheten og zoome helt inn for å få ham til å fylle mest mulig i bildet.” sier Lars.

 

Mer enn 20 år som fotograf

Til daglig jobber Lars Lykke på Moesgaard Museum ved Aarhus, hvor han blant annet tar bilder til Instagram-kontoen deres.

 

Hvordan oppsto interessen din for fotografering?

”Interessen for å fotografere begynte for snart 40 år siden på kulturskolen, hvor jeg lærte det grunnleggende både innen fotografering og mørkekamera-fotografering.  Senere ble jeg selv underviser på kulturskolen, hvor jeg iløpet av 12 år forsøkte å gi mange elever viten om fotografering og fremkalling.”

Lars har de siste 20 årene mest fotografert når han er på reiser, og det resulterer alltid i mange tusen bilder som krever veldig mange timers bearbeidelse i ettertid.