Hva skal du ha med i din årbok?

Har du hatt et spennende og begivenhetsrikt år? Eller har det bare vært stille og rolig og koselig, akkurat sånn du gjerne vil ha det? Hvis du har hatt et godt år med gode minner er det en kjempegod idé å lage en personlig årbok. Ta utgangspunkt i en CEWE FOTOBOK design og bygg den opp som du vil. Du har sikkert masse ting du gjerne vil ha med i boken din samt en del bilder også. Men det kan faktisk godt være litt vanskelig å finne ut av hvordan strukturen skal være i årboken din. Dessuten er det også litt av en jobb å bestemme seg for hvilke begivenheter og bilder som skal med. Da gjelder begrensningens kunst, og her kan du lese de gode rådene våre til hvordan du får strukturert jobben med årboken din, hva du skal ha med og hvordan du griper det best an.

Sånn velger du ut hva som skal med i årboken din

Det første spørsmålet som dukker opp er sikkert: ”Hva skal jeg ha med i årboken min?” og det er det ikke et entydig svar på – det kan være forskjellig fra person til person. Det som er viktig er at de begivenhetene som er av betydning for deg og familien din kommer med, så dere kan bevare de gode minnene. Så spør deg selv hva som er viktig for deg og familien å huske. Hva har gjort inntrykk på deg i årets løp? Og ikke minst: har du bilder av det? Hvis ikke er det noen ganger greit å jukse litt. Hvis du trenger et bilde av noe bestemt, har du kanskje mulighet for å ta et nå.

En viktig ting å ha med i årboken din er bilder av de menneskene som har vært med på å prege året ditt. Det er sikkert først og fremst familien men også venner, naboer, og bekjentskaper fra nær og fjern kan ha hatt en betydning.

Det er også en god idé å skrive tid og sted ved bildene.

Topp 3-liste over gode tommelfingerregler til årboken din

  1. Den første regelen gir egentlig seg selv. Allikevel er det mange som glemmer det, så her kommer en liten, men viktig, ting: Bygg opp årboken din kronologisk! Hvis du vil lage den måned for måned med små fortellinger og bilder fra alle årets måneder, eller om du vil lage den med kapitler for hver begivenhet, er helt opp til deg.
  2. Lag en disposisjon for årboken din: Sett deg i sofaen en stille kveld og la tankene om året som har gått fly. Hva har du og familien hatt av store og små opplevelser som du gjerne vil ha med i boka? Husk at små ting også er viktige! Hvis Magnus har mistet sin første tann eller epletreet var særlig flott i år, skal det kanskje også ha en plass i boka.
  3. Når du har funnet de tingene du gjerne vil ha med i årboken din, kan du kikke gjennom bildene dine. Finn egnede bilder til de forskjellige begivenhetene og lag en mappe til dem på pc-en.

Husk at en årbok er fortellingen din fra året som har gått. Det er en personlig fortelling med dine beste bilder og små bemerkninger som kan lages så den blir akkurat som du gjerne vil ha den. I siste ende er det deg som skal bli fornøyd, så du lager selvfølgelig boken din helt etter din smak.

God fornøyelse!