Our World is beautiful: Månedens seier kom ved å kikke opp

Jens Sieckmann fremhevet i kategorien Arkitektur
Our World is beautiful: Månedens seier kom ved å kikke opp

En tur gjennom Rotterdam med fotoapparatet i hånden og med den moderne arkitekturen for øye: Jens Sieckmann lette målrettet etter januars vinnerbilde i fotokonkurransen Our world is beautiful 2016/2017. Han fanget Kubehusene med kameraet sitt – nå er den 40-årige softwareutviklerenblitt kåret som vinner i kategorien arkitektur.

Jens Sieckmann, kan du huske øyeblikket du tok bildet?
Ja – de fleste menneskene gikk enten bare forbi megeller så litt rart på mig da jeg halvveis oppe av trappen sattened stativet mitt og rettet kameraet mot himmelen. Kun en fransk turist utbrøt ”Ah, jeg vet hva det er han vil”. Hun hadde oppdaget motivet mitt.

Hva betyr bildet for deg?
For meg er bildet på sitt vis identiteten for byen Rotterdam: usedvanlig arkitektur, idéer, nytenkning, å prøve noe helt annet. Kubehusene representerer det alt sammen!

Hva liker du spesielt godt ved bildet ditt?
Symmetrien, fargekontrastene mellom primærfargene gul og blå og kontrasten mellom statisk arkitektur og en dynamisk himmel.

Hvordan begynte du å fotografere?
Faren min ga meg sitt gamle analogespeilreflekskamera. De manuelle innstillingsmulighetene og den bevisste bruken avalt fra sløring av elementer til å stille helt skarpt på motivet vakte interessen min. Byttet til det digitale (…) ga mange flere friheter. Å prøve – det vil si:å trykke på utløseren masse ganger – koster ingen penger lenger.

Hva betyr fotografering for deg? Og hva har fram til nå vært dine fem fineste fotograføyeblikk?
For meg er fotografering en lidenskap som forbinder teknikk med kunst. Men det er først vedetterbearbeidetpå pc’en at man for alvor kan virkeliggjøre visjonen sin.

“Det er viktig å ta seg tid. (…) Ingen finner det perfekte bildet med en gang. Jens Sieckmann”

Mine fem fineste fotograføyeblikker:

  • Mangfoldigheten av farger i Andesfjellenes høyland i Bolivia med røde innsjøer, brune fjell, hvit salt og blå himmel
  • Soloppgangen over risterrassene sør i Kina
  • Magien i Hallerbos, skogen i Halle ved Brussel, med sitt teppe av fiolette hyasinter og friske, grønne bøketrær
  • Speilingene i den moderne skyskraperarkitekturen i handelsdistriktet La Défense i Paris
  • Soloppgangen ved Madeiras nordkyst i 1,5 meter høye bølger

Hvilke tips har du til nybegynnere som gjerne vil begynne å fotografere?
Det er viktig å ta seg tidnår man skal ta bilder fra forskjellige perspektiver, og lære komposisjon. Ingen finner det perfekte bildetmed en gang. Dessuten må man kjenne sitt eget kamera godt, og ha kunnskap om dets funksjoner. Dermed unngår man frustrasjon og sparer tid.

Det er morsomt å ta bilder alene – men i en gruppe kan man lære veldig mye. Her kan man få tekniske og kompositoriske tips fra venner, et hint til et vakkert motiv og mye mer.Det er en god idé å finne likesinnedeman kan ta bilder sammen med. Lokale fotoklubber eller offentlige Fotowalks i større byer er gode utgangspunkter.

Men det viktigste kommer til slutt: Øvelse, øvelse, øvelse!

Our world is beautiful – slik deltar du:

Vinneren av Our world is beautiful mottar vår CEWE Photo Award, en valgfri reise og fotoutstyr til en samlet verdi av ca. 103.000 kr. Du kan lese mer om fotokonkurransen og delta på konkurransens nettside.