Ta gode bilder med smarttelefonen din

Tiden hvor bilder tatt med smarttelefonen kun var små, enkle bilder, som egnet seg best på en liten skjerm, er over. I dag har nesten alle et godt kamera på telefonen sin. Det betyr at du enkelt kan bruke bilder fra smarttelefonen til større prints eller CEWE FOTOBØKER, så lenge du er oppmerksom på et par ting.

Hva skal du være oppmerksom på hvis du vil bruke bilder fra smarttelefonen din senere?

  1. Still inn kameraet på telefonen til å ta bilder i maksimal oppløsning og i høyeste bildekvalitet. På den måten sikrer du at bildene ikke blir uklare.
  2. Vær oppmerksom på om linsen er ren. Støv og striper på linsen ødelegger resultatet. Mikrofiberkluter, bomull eller brillerens er velegnede til å rengjøre linsen.
  3. Bruk HDR-funksjonen som regulerer kontrasten i bildene dine.
  4. Unngå skjelving. Hold alltid smarttelefonen med begge hender når du tar bilder. Stå stødig på begge bena og pust jevnt. Alternativt finnes det små stativer som hjelper deg å holde smarttelefonen stille.
  5. Sørg for at den viktigste kilden til lys er bak deg når du tar bildet.
  6. Gå så tett på motivet ditt som mulig, og ikke bruk den innebygde zoom-funksjonen.
  7. Ta gjerne flere bilder av det samme motivet og velg etterfølgende ut det beste av dem på en større skjerm.
  8. Redigering er ingen skam: Selv de flotteste motiver kan noen ganger dra fordel av en smule redigeringsarbeid. Belysning, kontrast, lysstyrke og fargemetning er noen av de områdene hvor det kan betale seg å justere litt. Du kan spesielt forbedre effekten på fargene.

Tips: Bruk bildene dine til å lage flotte mobildeksler til telefonen din.