Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Julekort

15 fotoidéer til ditt julekort i 2024!

Få mange gode idéer til hvilke bilder du kan bruke i dine julekort

Julekort er den hyggeligste tradisjonen og en superfin måte å uttrykke takknemlighet på og gode ønsker til mennesker vi er glad i. Det er mange måter å skrive julekort på, og uansett om du bare skriver `God jul og godt nyttår' eller tar deg tid til å reflektere over det siste årets begivenheter, så vil den som mottar kortet elske at du har satt deg ned og brukt tid på å lage et personlig julekort til nettopp han eller henne. Julekortet sprer glede, gir et smil om munnen og en omsorgsfull gest som fører oss sammen.

Men hvilket bilde skal du bruke i julekortet? Hvis du ikke allerede har bestemt deg for motivet så får du her i artikkelen 15 idéer, som du forhåpentligvis kan bli inspirert av. Vi lover at det er noe for en hver smak uansett om du foretrekker et stilfullt og rolig uttrykk eller går all-inn på julestemningen med et helt sprøtt julebilde.

God fornøyelse med å lage årets beste og mest personlige julekort!

De stilfulle idéene

Bla igjennom de 6 idéene til det stullfulle julekortet

Fra årets juletrefelling

Bruk anledningen når dere alle er samlet til årets juletrefelling, og ta et fint bilde med masse juletrær som skaper stemning i bakgrunnen.

Tips: Hvis du på forhånd bestemmer deg for at denne anledningen skal benyttes til å ta årets julebilde sørg for at dere har klær på i samme fargetoner for et harmonisk og stilfullt uttrykk.

Når snøen faller fint

Vi nordmenn er godt vant med en hvit jul, og for mange er det ikke jul uten snø. Så når det første snøfallet kommer i november eller desember er det naturlig å utnytte denne nysnøen til å ta bilde til årets julekort. For det blir vel ikke mer julestemning enn når barna leker i nysnø.

Tur til julegater

Går en av helgene i november eller desember forbi en julegate? Da er det her du skal huske kameraet og gjøre det du kan for å få årets julebilde i boks. Med masse lys, fint pyntet juletre, mange glade og forventningsfulle barn og voksne, er kulissene perfekte til et bra julebilde.

Julemarked som kulisser

I november åpner de første julemarkedene og det er alletiders anledninger til å ta årest julebilde. Du kan med fordel vente til mørket faller på så julebelysningen kommer tydeligere frem i motivet ditt. Syns du at motivet skal ha et ekstra lag jul kan du bruke det som unnskyldning til å kjøpe en deilig snack som kan fungere som jule-accessories i bildet.

De søte små røverne

Er du en stolt forelder til en barneflokk? Se om du ikke kan lokke dem med ut i naturen. Før du får sett deg rundt har de nok allerede begynt med skøyerstrekene sine akkurat som de pleier. Fang øyeblikket med kameraet! Selvom søsknene plager hverandre skal man ikke undervurdere kjærligheten i blikket deres

Lag stemning med lyslenker

Man behøver ikke dra på seg julegenseren eller gå på julemarked. Du kan lage et superfint og stilfullt julemotiv med barna dine (og deg selv) bare ved å tenne et par lyslenker.

Tips: Vent med å ta bildene til mørket senker seg - det skaper den rette stemningen.

Vil du lage stilfulle julekort med egne bilder?

Husk, at uansett om dine julekort skal være stilfulle, søte eller morsomme, så har vi mange forskjellige designmaler, som gjør det superenkelt for deg å lage julekortene. Du trenger faktisk bare å velge din favoritt og sette inn bildet. Etter det bestemmer du selv om du vil skrive tekst i kortene før du bestiller dem - eller om du vil skrive dem for hånd etter du har mottatt dem.

De søte idéene

Se våre søte idéer og bruk din favoritt i julekortene dine

Det elskede pelskledde familiemedlemmet

Uansett om du har hund, katt, kanin eller et annet kjæledyr, så er kjæledyr en del av familien - og vi skjemmer dem ofte bort også til jul. La kjæledyret ditt være frontfigur på årets julebilde og send et søtt julekort til venner og familie.

Jul fra topp til tå

Gå all-in på julemotivet ved å kle ungene i juletøy fra topp til tå. Du kan velge den koselige varianten med julepysj og nisselue eller den fine med kjole, skjorte og kanskje en fin jule-hårbøyle. Du kan sette prikken over i’en ved å legge til en lyslenke som kan skape stemning i motivet.

Deg og den du sender kortet til

Hvem sier at man ikke kan lage et søtt julekort med et bilde av den du sender kortet til? Vi gjør i hvertfall ikke det! Har du et bra bilde liggene av "dere" f.eks fra vinteren eller forrige jul, bruk det. Det kan også gi anledningen å skrive litt om hva som skjedde akkurat den dagen.

Herligheter på kjøkkenet

Når dere har begynt med julebaksten, husk at det også er en alletiders anledning til å ta et bra julemotiv. Det trenger ikke nødvendigvis være et bilde av sluttresultatet som her. Det kan også være fra prosessen. Det er en superfin måte å fange en av julens søte og hyggelige stunder på.

Tips: Se våre idéer til hyggelige juleaktiviteter for hele familien.

Julenattøy til alle

Har ungene allerede en julepysj eller nattøy? Da er det bare å gripe kameraet søndag morgen, når de er firske og fortsatt i pysjen. Du kan skape den koseligste og søteste julestemning med nattøy, bare føtte og store, forventningsfulle smil.

Vil du lage søte julekort med dine egne bilder?

Hos oss kan du lage klassiske foldekort i høy- og tverformat, men du finner også kvadratiske kort, postkort og XL-kort i 21 x 10,5 cm. Felles for alle kort er at de selges i sett på 10 stykk inkl. hvite eller fargede konvolutter.

De morsomme idéene

Skal julekortet være morsomt, la deg inspirere av våre 4 idéer her

når barn er barn

Se igjennom kamerarullen om du ikke allerede har et bra bilde liggende. Det trenger verken være nisseluer eller smil for å kunne lage stemning. Et bilde hvor dere alle smiler natulig er noen ganger mer verdt - også selv når et av barna rekker tunge.

Tips: Se 5 gode idéer til barnefotografering.

Uhøytidelig og morsomt

Syns du det blir for selvhøytidelig med et portrett av deg selv kan du bruke et tullebilde i stedet. Du kan lage det på mange måter og det trenger ikke kreve allverden. Motivet behøver ikke engang å være julete for ved å bruke et av våre mange fine julekortdesign skal vi nok sørge for julestemning.

Samle familien i sofaen

Når julekosen er på sitt høyeste med gløgg, varm kakao, epleskiver og pepperkaker, finn frem kameraet og forevig kosen i det søteste julebilde - hvis du gir alle en julehårbøyle kan du legge til et litt morsomt element i motivet.

Moro med nisseluer

Nisseluer er perfekte stemningsskapere og bringer smil om munnen. Tar du på hele familien - inkludert kjæledyret - nisseluer samtidig som dere lager morsomme ansiktsuttrykk eller rare poseringer kan du ta et supermorsomt julebilde. Du kan også leke med perspektivet ved å plassere nisseluene på uventede steder.

Nå er du klar til å lage julekortet ditt

Når første bildet er i boks tar det ikke lang tid å lage julekortet

Mer inspirasjon til jul

Finn masse innspirasjon til personlige julegaver, innnpakning og alt til advent

Velkomstfordel

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Koden gjelder hele din første ordre av bildeprodukter. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.