CEWE App CEWE FOTOBOK, fotogaver og mye mer

Meld deg på nyhetsbrev - få 75,- kr til en CEWE FOTOBOK

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Cewe

Hvordan lager jeg min egen fotobok?

Vi svarer på en rekke av de spørsmålene vi oftest blir stilt om fotoboken vår.

 • Stort utvalg av formater
 • Personlig design
 • Effektlakk for de fleste formater
fra 79.00 kr *

Hvordan ønsker du å bestille?

Produktinformasjon

Format

Omslag:

 • Hardcover
 • Softcover
 • Hefte
 • Kunstlær
 • Lerret

Papirkvalitet:

 • Digitaltrykk standard, høyglans eller matt
 • Fotopapir blankt, matt eller premium matt

Hvordan lager jeg min egen fotobok?

Vil du gjerne lage din egen fotobok eller har du allerede startet? Det reiser seg typisk flere spørsmål både før og under prosessen. Her på siden svarer vi på en rekke av de spørsmålene vi oftest blir stilt om fotoboken vår:

 • Skal jeg lage fotoboken på nettet, i fotoprogrammet eller på mobilen?
 • Hvilken type fotobok skal jeg velge?
 • Hvilken type papir skal jeg velge?
 • Hvordan får jeg fram bildene mine i fotoprogrammet?
 • Hva koster en fotobok?
 • Kan jeg spare penger når jeg kjøper en fotobok?
 • Hvor mange bilder skal jeg lage fotoboken med?
 • Er bildene mine i riktig oppløsning?
 • Hvorfor er det en smiley over bildene mine?
 • Hvorfor er det en rød advarselstrekant over bildet mitt?
 • Hvordan setter jeg inn tekst i fotoboken?
 • Hvordan skifter jeg ut papirtype underveis?
 • Hvordan setter jeg inn flere sider?
 • Hvordan får jeg to bilder til å være på linje?
 • Hvordan flytter jeg oversikten over bildene mine?
 • Kan jeg lage en fotobok som gave?
 • Kan jeg få hjelp til å lage min egen fotobok?

Skal jeg lage fotoboken på nettet, i fotoprogrammet eller på mobilen?

Tre måter å lage en fotobok på Her hos CEWE har du tre muligheter for å lage fotoboken din, og hver mulighet har fordeler og ulemper. Hva som er best er selvfølgelig avhengig av din personlige preferanse:

1. Last ned fotoprogrammet vårt på pc-en din – Vår anbefaling

Fordeler: Fotoprogrammet vårt gir deg klart flest designmuligheter, hvor du kan gi fotoboken din akkurat den layouten, detaljen, finessen og finishen som du har lyst til. I tillegg er det praktisk hvis du allerede har lagt alle bildene dine i mapper på pc-en. Da kan du sitte og lage fotoboken i ro og mak, og det er enkelt å gå til og fra når du fortsetter dagen etter. Det opplagte valget for deg som er omhyggelig og er opptatt av detaljer. Men det er ikke et krav, da du også bare kan la designagenten vår sette sammen boken for deg hvis du er glad for å slippe designjobben.

Ulemper: Vil du lage en fotobok lynraskt, eller er du den litt utålmodige typen, kan programmet godt ta litt tid å sette seg inn i. Med mindre du bruker det automatiske designforslaget som mange også liker. Har du alle bildene dine på mobilen og vil du ikke laste dem opp til pc-en, er dette heller ikke den riktige løsningen. Har du først laget én fotobok i programmet, er det enkelt å gjøre det alle de neste gangene.

2. Lag fotoboken på nettet

Fordeler: Du trenger ikke å laste ned fotoprogrammet vårt på pc-en. Dette er sjeldent et problem, med mindre du har trøbbel med pc-en eller f.eks. ikke har mere plass.

Ulemper: Du har ikke alle de samme designmulighetene som i fotoprogrammet.

3. Hent appen vår CEWE FOTOVERDEN i App Store / Google Play

Fordeler: Hvis du har alle bildene dine på mobilen og ikke vil styre med å legge dem over på pc-en, er det enkelt med en app. I tillegg kan du jobbe med fotoboken både ute, hjemme og på farten hvor som helst. Du kan lage alle de samme typene fotobøker i den generelle foto appen vår – eller du kan lage en liten, rask, enkel fotobok via appen vår Pure.

Ulemper: Ikke for deg som har tatt bilder med speilreflekskameraet ditt og lastet dem opp på pc-en. Heller ikke for deg som gjerne vil sitte og bestemme designdetaljer og jobbe ergonomisk med musen foran en større skjerm. Redigereren på nett er heller ikke det opplagte valget hvis du har hundrevis av bilder fra en større reise eller bryllup, og vil lage en omfangsrik fotobok med mange bilder i.

Hvilken type fotobok skal jeg velge?

Det avhenger av temaet:

 • Formatet Stor er vårt mest populære valg. Det er bl.a. pga. allsidigheten – hverken for stor eller for liten, og den passer til mange anledninger. I tillegg kan boken kombineres med hele 5 papirtyper, så du har maksimal valgfrihet når det kommer til papir.
 • Har du mange bryllupsbilder er formatet XXL populært, da de flotte bildene virkelig kommer til sin rett i dette store formatet.
 • Har du mange feriebilder fra reisen, er formatet XXL Panorama ideelt til de storslåtte landskapsbildene. Eller er det snarere barnebilder fra badebassenget som du enkelt vil kunne vise til besteforeldrene, kan du overveie formatet Liten. Da kan du lett bære rundt på boken i håndvesken.
 • Et kvadratisk format har sin sjarm og kan for mange være finere å se på, men det krever i noen tilfeller litt mer jobb å få bildene til å passe inn her. Kan bildene dine godt beskjæres eller lager du en fotobok av Instagram-bilder er det helt perfekt! Velg mellom Kvadratisk eller den større XL.

Du kan lese mer på siden vår om den beste fotoboken for deg.

Hvilken type papir skal jeg velge?

Velg fotopapir hvis du vil ha "lay flat"-muligheten, hvor sidene ikke buer nedover mot midten. Sånn kan du ha boken stående oppslått i hylla, så den fungerer nærmest som en utstilling eller fotoramme. Det kan være flott til store bryllupsbilder eller landskapsfotografier som strekker seg i panoramaformat over begge sidene. Velg deretter blankt, matt eller eksklusiv matt alt etter din personlige smak.

Velg digitaltrykk hvis du vil skjære litt av prisen for fotoboken – eller ganske enkelt hvis du synes det er finere og ”lay flat”-muligheten ikke er viktig for deg. Det kan være et stort pluss at sidene ligner dem i en ekte bok, så du ikke trenger å være redd for å ”sette fingre” på bildene – samtidig som at kvaliteten er knivskarp. Digitaltrykk kommer på samme måte i enten en blank eller matt utgave.

Hvordan får jeg fram bildene mine?

På venstre side i fotobokprogrammet velger du mappen på pc-en din hvor du har lagret bildene dine. Klikk deretter på mappen for å åpne den, og du vil kunne se bildene dine, så du kan begynne med å velge det du vil sette inn på første side.

Hva koster en fotobok?

Det er helt avhengig av ditt valg av boktype, papirtype og ikke minst hvor mange sider det skal være i boken. Du kan lese mer på denne siden om hva en fotobok koster og rask levering.

Kan jeg spare penger når jeg kjøper en fotobok?

Ja, absolutt. En av dine kundefordeler når du handler hos CEWE er at jo mer du fyller i handlekurven, jo mer verdi får du for pengene. Du kan spare opptil 20% når du kjøper for minimum 2.999 kr. Og når du melder deg på vårt nyhetsbrev får du – utover konkurranser, inspirasjon og nyheter – en verdikode på 75kr til din neste CEWE FOTOBOK. Du kan bare bruke én verdikode per ordre.

Hvor mange bilder skal jeg sette i fotoboken min?

Du kan enten sette et enkelt bilde på en hel side hvis du gjerne vil fremheve et veldig fint bilde og det er i høy oppløsning. Du kan også sette flere bilder på samme side som en fotocollage. Men vær oppmerksom på at det kan komme til å se rotete ut hvis du gjør det på mange sider på rad. Det er fint å variere hvor mange bilder du setter på sidene. De større fotobøkene kan selvfølgelig ha flere bilder på hver side uten å virke overfylte.

Tips: Setter du flere bilder ved siden av hverandre, er det en god idé å gi dem en tynn ramme rundt, f.eks. i hvit. Da må du markere alle bildene samtidig og klikke på ramme-ikonet oppe i menylinjen.

Er bildene mine i god nok oppløsning?

Har du tatt bildene dine med et speilreflekskamera og lastet dem opp direkte til pc-en via kortet eller med kabel, er de helt sikkert i høy nok oppløsning til forstørrelser på selv store sider. De fleste bilder tatt med en god smarttelefon er også i høy oppløsning, men vær alltid oppmerksom på etterbehandlingen:

 • Har du sendt dem via e-post eller WhatsApp i lavere oppløsning?
 • Har du hentet dem fra Facebook?
 • Eller har du høyreklikket og trykket ”lagre som” fra din GooglePhotos backup i stedet for å laste dem ned?

Dette er alle scenarier som gir deg bilder i lavere oppløsning. Så sørg alltid for å bruke bildene dine i den originale kvaliteten. Har du noen i lavere oppløsning, kan du alltid sette dem ved siden av hverandre i en collage, så du bruker dem i mindre format. Smileyen i menylinjen vil fortelle deg om de er gode nok til en grønn eller gul smiley.

Hvorfor er det en smiley over bildene mine?

Det er alltid et ikon i menylinjen med en smiley i grønn, gul eller rød. Denne indikerer kvaliteten til bildet ditt i forhold til oppløsning, dvs. antall piksler. Du bør unngå røde smileyer for å få et fint resultat. Markerer du flere sider på én gang og klikker på ikonet, vil programmet vise smileyer over alle bildene dine på én gang, så du kan få et overblikk i sideoversikten. Dette er smart hvis du har glemt å sjekke underveis og ikke vil sitte og gjøre det enkeltvis. Har du gjort det ved en feil, trenger du bare klikke på smiley-ikonet i menylinjen igjen, og så forsvinner de.

Hvorfor er det en rød advarselstrekant over bildet ditt?

Det betyr at bildene dine er i så lav oppløsning at de vil bli veldig kornete og uklare når de blir trykt i fotoboken. Det er derfor en advarsel til deg for å sikre at du får et bra resultat. Marker bildet og trekk fra hjørnet og innover så bildet blir mindre helt til advarselstrekanten forsvinner, og du får en gul smiley oppe i menylinjen. Forsvinner ikke trekanten, anbefaler vi deg å bruke et annet bilde i stedet.

Hvordan setter jeg inn tekst i fotoboken?

Du trykker på tekstfeltet i menylinjen og kan deretter trekke med musen i det ønskede området, så du lager et tekstfelt. Deretter kan du skrive inne i det med den skrifttypen og -størrelsen du velger i menylinjen, akkurat som du kjenner det fra Word. Du kan alltid flytte tekstfeltets plassering etterpå.

Hvordan kan jeg skifte papir etter at jeg har startet å lage fotoboken?

Hvis du endrer mening i forhold til papirvalg, kan du heldigvis enkelt skifte underveis. Klikk nede i høyre hjørne, hvor prisen og boktypen står. Deretter får du mulighet for å skifte papir.

Hvordan kan jeg sette inn flere sider i fotoboken min?

Dette kommer veldig naturlig. Når du kommer til den siste av de automatisk inkluderte sidene, kan du bare klikke i bunnen på ikonet med sider og ”Sett inn flere sider”.

Hvordan får jeg to bilder til å være på linje?

Marker bildene og gå inn i plasseringsverktøyet i toppen og velg > Align > På linje.

Hvorfor er oversikten over bildene mine til høyre i stedet for til venstre eller nederst?

Du kan selv velge hvor du vil ha vist feltet med bildene dine. Så hvis du f.eks. pleier å ha den i bunnen og den ved en feil blir vist til høyre, går du inn under punktet ”Generelt” > ”Redigerer” og velger ”Nederst”.

Kan jeg lage en fotobok som gave?

Ja! En fotobok er en opplagt gave enten som:

Der er ingenting som bilder som bevarer – og får deg til å gjenoppleve minner. Lag f.eks. en fotobok til venninnen din, hvor du finner gamle og glemte bilder fra de første årene dere kjente hverandre. Har du bare bildene som trykk i fotoalbum, kan du heldigvis bruke Googles Fotoscanner app og få et godt resultat uten gjenskinn som du kan sette inn i boken.

Kan jeg få hjelp til å lage fotoboken min på nettet eller i programmet?

Ja, har du ikke fått svar på spørsmålene dine her på siden, kan du selvfølgelig ringe til kundeservicen vår på: 66 82 26 60.

Vil du gjerne ha så lite jobb som mulig med å lage din egen fotobok, kan du gjøre det enklere for deg selv ved å bruke programmets designforslag. Da trenger du bare sørge for å ha en mappe hvor du kun har de bildene du vil ha med i boken. Dobbeltklikker du på mappen og setter inn alle bildene i boken, vil de bli fordelt etter designagentens forslag.

Vi anbefaler også våre webinarer som du kan delta i helt gratis. På et online kurs lærer du å lage en fotobok med hjelp fra våre eksperter. Vi har webinarer med jevne mellomrom på kveldstid, som varer en time. Du melder deg på her på CEWE.no.