CEWE App CEWE FOTOBOK, fotogaver og mye mer

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Lag slektsboken din som en flott fotobok
Slektsbok

Slektsbok

Lag slektsboken din som en flott fotobok

 • Digitaliser familiens gamle, verdifulle slektsbilder
 • Sikre deg at de ikke gulner, får riper og blir ødelagt
 • Sett dem i en egen slektsbok - Få gode tips på denne siden

Bestill gjerne slektsboken i flere eksemplarer - en kjempefin gave som kan glede andre familiemedlemmer.

fra 349.00 kr *

Hvordan ønsker du å bestille?

Produktinformasjon

Omslag:

 • Hardcover
 • Softcover
 • Hefte
 • Kunstlær
 • Lerret

Papirkvalitet:

 • Digitaltrykk standard, 100% resirkulert papir, blank eller matt
 • Fotopapir blank, halvmatt eller premium matt

Lag slektsboken din som en fotobok

Har du også kastet deg ut i ’prosjekt slektsforskning’ for å bli bedre kjent med forfedrene dine og historien deres? Du har kanskje allerede kommet langt, men mangler et sted å få samlet det du finner ut og alle de betydningsfulle og flotte bildene du har møtt på underveis? Er det ikke en idé å omsette bildene du har funnet og all den informasjonen du har samlet til en slektsbok? Det kan vi hjelpe deg med, så les videre her om hvordan du lager familiens slektsbok som en CEWE FOTOBOK.

Finn den rette fotoboken til slektsboken din

Det er veldig forskjellig hvor dypt folk graver når de leter etter røttene sine. Noen bruker flere år på det og blir aldri ferdige, andre er fornøyde etter kortere tid, og vil bare gjerne få klarlagt sine besteforeldres historie. Jo mer informasjon og jo flere bilder du vil ha med i slektsboken din, jo større format og jo flere sider bør du velge. Som med et fotoalbum.

Du kan som utgangspunkt se fotoboken vår i formatet Stor. Det er våre kunders favoritt, som brukes til mange anledninger. Hvis du trenger litt inspirasjon, kan du lese om de forskjellige anledningene til å lage fotobøker. Her kan du se hvordan bøkene blir brukt og hvilke muligheter det er med de forskjellige formatene.

Sånn lager du slektsboken din på nett

Start med å laste ned fotoprogrammet vårt. Det er gratis og gir deg et hav av design- og tilpasningsmuligheter for slektsboken din, så den kan bli stort sett akkurat sånn du vil ha den.

Opprett deretter en mappe på pc-en til bildene du vil ha med i fotoboken, og så er du faktisk allerede klar til å sette i gang.

Design slektsboken din, dra bilder inn fra mappen og skriv tekst til. Velg farger og bakgrunner og se gjennom alt i forhåndsvisningsfunksjonen vår. Du kan lagre boken og jobbe med den over flere omganger, og du kan rette til og pynte den til du er fornøyd.

Hva kan du skrive i slektsboken?

 • Du kan eventuelt starte med en beskrivelse av hva som fikk deg interessert i å lage en slektsbok, hvordan du har jobbet med den og hvor lang tid du har brukt på det.
 • Du kan selvfølgelig kommentere bildene du setter inn. Du bestemmer hvor detaljert det skal være. Noen er fornøyde med et navn på personen på bildet samt et årstall, andre vil gjerne ha en halv sides tekst om hvem vedkommende er, hvor han eller hun bodde og jobbet osv. Du kan også ha hele sider bare med tekst.
 • Ta også bilder av de spennende dokumentene og papirene du eventuelt har funnet. Det kan være du har fått gravd fram noen gamle dåpsattester eller vielsesattester? Eller kanskje du har fått lov til å ta et bilde av kirkeboken hvor forfedrene dine står oppført?

Husk at fotoprogrammet vårt, tross mange fantastiske funksjoner, ikke kan gjøre dårlige bilder gode. Det vil si at hvis bildene dine er uskarpe, er de det også når de blir trykket i boken. Det gjelder både for bilder av dokumenter og eldre bilder du har funnet og skannet inn. Så det er viktig at du ser gjennom fotoboken din i forhåndsvisningsfunksjonen vår før du bekrefter bestillingen.

Hvordan setter jeg analogt fremkalte bilder inn i fotoboken min?

Det er sannsynligvis bilder tatt med et gammeldags kamera du finner i jakten din, i hvert fall de fleste av dem. Og hvordan får man de bildene inn i fotoboken, som jo lages på nett?

Hvis du sitter med en bunke analoge bilder, kan du enten ta bilder av dem med telefonen din, eller du kan skanne dem, for eksempel med Google Fotoscanner. Det samme kan du gjøre med fødselsattester, reisedokumenter og hva du ellers har funnet av spennende papirer og bilder. Overfør bildene til en mappe på pc-en din, så har du gjort det litt enklere for deg selv når du skal i gang med boken.

Med slektsboken din som fotobok er du sikret at informasjonen om slekta er passet på og bevart til kommende generasjoner. For ettertiden kan du jo lage en årbok til de kommende generasjonene, hvor du forteller om familiens år i bilder og tekst. Dermed sparer du dem for en del jobb, og du gleder barna og barnebarna dine.

God fornøyelse med slektsforskningen og med å lage fotobøker!