Kokebok

Lag din egen kokebok som fotobok!

 • Samle de beste oppskriftene dine i din helt egen kokebok
 • Lag en kokebok som fotobok og bestem selv formatet og designet
 • En personlig kokebok med yndlingsoppskriftene er en fin oppslagsbok og en kjempegod gaveidé
CEWE FOTOBOK MINI

CEWE FOTOBOK MINI

fra 89,00 kr*
CEWE FOTOBOK LITEN

CEWE FOTOBOK LITEN

fra 79,00 kr*
CEWE FOTOBOK KOMPAKT PANORAMA

CEWE FOTOBOK KOMPAKT PANORAMA

fra 149,00 kr*
CEWE FOTOBOK KVADRATISK

CEWE FOTOBOK KVADRATISK

fra 179,00 kr*
CEWE FOTOBOK STOR

CEWE FOTOBOK STOR

fra 189,00 kr*
CEWE FOTOBOK XL

CEWE FOTOBOK XL

fra 499,00 kr*
CEWE FOTOBOK XXL

CEWE FOTOBOK XXL

fra 699,00 kr*
FORNØYDGARANTI

FORNØYDGARANTI

 Få 10% rabatt på
CEWE FOTOBOK
fra 1299,-

Bruk verdikoden:

NUCFB10

Få 20% rabatt på
CEWE FOTOBOK
fra 1699,-

Bruk verdikoden:

NUCFB20

Få 30% rabatt på
CEWE FOTOBOK
fra 1999,-

Bruk verdikoden:

NUCFB30

Verdens beste kokebok


Den beste kokeboken må utvilsomt være den du selv har laget med alle yndlingsoppskriftene dine og med flotte bilder av rettene. Lag din egen kokebok som en CEWE FOTOBOK med tekst og dine egne flotte bilder, og design den så den blir akkurat sånn du gjerne vil ha den.

Skal du til å lage din egen kokebok? Les her og bli klokere på hvordan du lager din egen kokebok.


Lag din egen kokebok med oppskrifter og bilder


Vi har alle noen yndlingsretter, og noen av oppskriftene har vi i hodet. Men hva gjør vi når barna skal flytte hjemmefra, eller venninnen gjerne vil ha oppskriften på den fantastiske lasagnen? Samle de beste oppskriftene i en kokebok med bilder du selv har tatt og med dine helt egne oppskrifter.

Selve det å lage en fotobok som kokebok er ikke den største jobben. Det er faktisk en ganske så koselig prosess, hvor man virkelig får brukt sine kreative evner. Men som med alt annet er forarbeidet det største arbeidet. Les våre kreative idéer og gode råd her, før du setter i gang


Hvilken type kokebok vil du lage?


Det finnes mange forskjellige slags kokebøker, og det er en god idé å gjøre deg noen tanker om din personlige kokebok før du setter i gang. Du kan selvfølgelig blande matretter og oppskrifter som du lyster, men en liten rød tråd gir en fin struktur i boken. Det kunne for eksempel være at du deler kokeboken inn i kapitler, eller at du starter med forretter og slutter med desserter eller nattmat. Husk også en god og beskrivende tittel til kokeboken din. Her er et par forslag til kokeboktitler som avspeiler innholdet:

 • • Mine livretter
 • • Raske og enkle middagsretter i en travel hverdag
 • • Sunne og lekre snacks til barnefamilien
 • • Utvalgte klassikere tilpasset en moderne livsstil
 • • Familiemat besteforeldre og barnebarn kan lage sammen
 • • Min kokebok fra A til Å

Bestem deg også for hva formålet skal være med din egen kokebok. Er det til deg selv, så du ikke glemmer hvordan du lager alle livrettene dine? Eller er det til barna dine, når de har blitt store nok til å lage mat selv innimellom og de gjerne vil lage mammas gode kjøttkaker? Det kunne for eksempel være en god og praktisk konfirmasjonsgave til en ung mann. Eller skal kokeboken eventuelt være en gave til en du er glad i og som setter pris på din gode mat? Det er veldig mange muligheter, og du gjør deg selv en tjeneste ved å ha disse tingene på plass før du setter i gang.

Vi anbefaler at du laster ned vårt gratis fotoprogram til å designe kokeboken din i. Da får du adgang til massevis av designmuligheter og forskjellige måter å lage og tilpasse kokeboken din. Du kan også velge forskjellige typer papir den skal trykkes på, og på Youtube finnes flere videoer som viser hvordan du kommer i gang med fotoboken din og mange andre gode ting. Søk på CEWE FOTOBOK og se hva som dukker opp.


Hvordan lager jeg min egen kokebok?


Det tar litt tid å lage din egen kokebok med bilder av de lekre rettene. Det er en fin og koselig prosess, hvor du både skal bestemme deg for hvilke oppskrifter du vil ha med i boken og du skal ha laget alle rettene, så du kan ta fine bilder av dem til boken. Du kan starte allerede nå.

 • • Velg ut oppskriftene du vi ha med i kokeboken. Det er en litt vanskelig oppgave hvis du har mange yndlingsretter! Hvis du er i tvil og synes det er vanskelig å bestemme deg, kan du jo lage retten et par ganger. Smak ekstra godt etter om den er berettiget en plass i verdens beste kokebok. Spør eventuelt familien, eller benytt anledningen til å invitere gjester og hør hva de synes. Kanskje skal retten også lages et par ganger før den blir helt perfekt. Husk å skrive det ned hvis du forandrer på noe, så du har den helt riktige oppskriften når du skal i gang med å lage boken

 • • Bestem deg for hvilken type kokebok du vil lage. Skal det være raske og enkle hverdagsretter, de lekreste desserter eller gode matoppskrifter fra forrett til nattmat?

 • • Du må også finne riktig design og layout til kokeboken din. Den må ikke være for liten, for da blir det vanskelig å se matbildene og å lese oppskriftene. Gjør deg selv en tjeneste og velg et godt format hvor bildene av maten kommer til sin rett. Du har sannsynligvis gjort mye ut av å anrette maten og ta flotte matbilder, så de skal da vises flottest mulig. Det må selvfølgelig også være mulig å lese oppskriften riktig, så det ikke kommer 10 ss. salt i stedet for én. Derfor må du også være oppmerksom på hvilken skrifttype- og størrelse du bruker i kokeboken din. Den skal både være fin og praktisk. Du kan enten sette inn tekst i fotoboken din, eller du kan ta et bilde av din håndskrevne oppskrift og sette inn

 • • Finn eventuelt inspirasjon til kokebokens layout ved å se i andre kokebøker. Hva synes du ser fint ut? Hva fungerer praktisk, og hva fungerer bare slett ikke?


Ta flotte matbilder til kokeboken


Vi spiser jo også med øynene, så du må selvfølgelig ha noen flotte matbilder i kokeboken din. Her har vi samlet et par tips til å style bildene i kokeboken din.

Velg en flott bakgrunn og anrett maten fint, så den ser appetittlig ut. Velg også noen flotte tallerkener eller et spesielt servise til at servere maten på. Hvis selve retten ikke ser spesielt spennende ut, kan du få et lekkert matbilde ved hjelp av en fin tallerken og et dryss grønt. Knips løs og ta mange bilder, så kan du sortere i dem og slette senere. Siden det er din helt egen, personlige kokebok, kan du jo vurdere om det skal noen personlige bilder med i boken. Det kunne selvfølgelig være et par bilder av deg som lager mat, men også bilder fra en middag med gode venner eller ungene som lager dessert kunne være med.


Lag din egen kokebok med appen vår


Vi har også en foto-app som du kan bruke til å lage din egen kokebok. Last ned appen vår CEWE FOTOVERDEN, som du kan bruke til å lage fotobøker med dine digitale bilder og bestille på nettet.

God fornøyelse!
Jeg aksepterer dette
Denne hjemmesiden bruker cookies til bruk i statistikk og markedsføring, herunder tracking. Ved å klikke videre aksepterer du bruken av disse. Vil du vite mer om våre cookies og hvordan du sletter dem. Klikk her.