Bilder > Bildefremkalling > Tips til gode bilder

Ta gode bilder! Les våre tips og gode idéer


Elsker du å ta bilder, og er du en mester i å se det gode blinkskuddet allerede før det er der? Gode bilder kommer ikke alltid av seg selv, noen ganger må de hjelpes litt på vei. Les her hvordan du tar gode bilder som du kan bruke til flotte fotoprodukter.

Det kan nesten ikke la seg gjøre å si hva gode bilder er. Det kommer an på øyet som ser, og på hva du egentlig vil med bildet ditt. Allikevel er det noen tips og triks du gjerne kan ha i bakhodet neste gang du tar bilder. Vi har samlet 10 av de beste her, og deretter kan du lese litt om hva du kan bruke de gode bildene til.


10 tips til å ta gode bilder


Du kan bruke smarttelefonen din eller et digitalkamera. Tar du analoge bilder må du huske på at du ikke bare kan knipse løs og slette, men at du må spare litt på skuddene.

  1. 1. Regel nummer én er at du må få kunne kameraets funksjoner. Bli godt kjent med kameraet og finn ut hvilke muligheter og begrensninger det har. Da har du mulighet for å stille det inn så det passer til behovet ditt.

  2. 2. Ha motivet ditt i fokus. Hva er det viktigste på bildet? Ta stilling til om det skal være i midten av bildet, eller om bildet vil bli mer spennende og få mer liv hvis det er i den ene av sidene.

  3. 3. Selv om motivet er veldig viktig, er det også viktig å se på bakgrunnen. Hva er det bak det du gjerne vil ta bilde av? Husk at man gjerne kan flytte noe eller legge til noe, hvis det får bildet til å se bedre ut.

  4. 4. Ta mange bilder (selvfølgelig ikke hvis du har et analogt kamera, som nevnt tidligere). Da kan du alltid sortere dem senere.

  5. 5. Lyset kan redde et bilde eller ødelegge det. Dagslys er det beste lyset å ta gode bilder i, og de 2 første timene etter soloppgang og de 2 siste timene før solnedgang gir nesten optimale forhold. Men vær oppmerksom på hvor mye lys det er, hvor det treffer og eventuelt reflekteres. Du kan også godt ta flotte kveldsbilder, men da må du være oppmerksom på at du må holde kameraet helt stille eller bruke et stativ, siden lukketiden er lenger.

  6. 6. Prøv deg fram! I stedet for å bare klikke løs, burde du tenke deg om når du tar bilder og være bevisst på hva som kan gi et veldig godt bilde.

  7. 7. Ha også i mente hva formålet med bildene er. Skal det være vakker kunst til veggen din i stua, som du skal se på i mange år? Eller tar du bilder til at lage dit eget fotoalbum, hvor de ikke bare skal se fine ut men også vise realistiske hverdagssituasjoner?

  8. 8. Finn det rette perspektivet. Tenk over om du skal nærmere, sette deg ned eller over på den andre siden.

  9. 9. Men det er situasjoner hvor du må glemme alle de gode rådene og tipsene til å ta gode bilder du har lest og hørt rundt omkring. Det er når det er en spontan situasjon som simpelthen bare ber om å bli tatt bilde av. Da må du glemme alt og bare knipse løs!

  10. 10. Sist men ikke minst: Husk at det er ditt bilde! Hvis du synes det er gøy med bilder av barna som lager mat med mel og smør som flyter over hele kjøkkenet, da er det et godt bilde for deg.

Å ta gode bilder handler også om tilfeldighetenes spill, som å være på rett sted til rett tid. Så du må ut å øve, god fornøyelse!


Hva kan du bruke de gode bildene til?


Lag svart-hvitt-bilder til veggen av dine egne, gode blinkskudd. Det er en metode som kan gi flotte og stemningsfulle effekter til ethvert bilde. Ellers kan du lage din egen plakat eller andre veggbilder med dine egne bilder på. Du kan også fortelle historiene dine med bilder ved å lage en fotobok på nettet. Her kan du velge mellom forskjellige formater, og designe fotoboken i akkurat den stilen du vil ha.

Alle våre nevnte fotoprodukter lages med vårt gratis fotoprogram.

 

Jeg aksepterer dette
Denne hjemmesiden bruker cookies til bruk i statistikk og markedsføring, herunder tracking. Ved å klikke videre aksepterer du bruken av disse. Vil du vite mer om våre cookies og hvordan du sletter dem. Klikk her.