CEWE App CEWE FOTOBOK, fotogaver og mye mer

Meld deg på nyhetsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner!

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Portrettbilder

Portrettbilder

Fremkall portrettbilder i den beste kvaliteten

 • Stort utvalg av formater og størrelser
 • Mange forskjellige materialer
 • Velg blant en rekke utformingsmuligheter!
fra 219.00 kr *

Hvordan ønsker du å bestille?

Produktinformasjon

Format

Fra 20 x 20 til 150 x 225 cm

Materialer:

 • Fotoplakat i 6 forskjellige papirtyper
 • Fotolerret
 • Bilde på aluminiumsplate
 • Bilde på akrylglass
 • Bilde på tre
 • Galleritrykk
 • Bilde på skumplate
 • Hexxas

Lag portrettbilder hos CEWE

Hos CEWE kan du få fremkalt portrettbilder i beste kvalitet og med mange muligheter for å få trykket bildene på spennende materialer. Les her og se også hvordan du bruker de fine bildene dine til å lage en fotobok og en fotokalender.

5 tips til gode portrettbilder

 1. Ha styr på de tekniske tingene. Det kan være blitsen på kameraet ditt eller en ekstern blits du har kjøpt for anledningen. Lyset er veldig viktig her og kan bidra til å skape stemning i bildet ved å fremheve visse ansiktstrekk og skygge for andre. Ikke vær redd for å prøve deg fram, husk at de bildene som ikke ble fine kan slettes igjen med et enkelt klikk.
 2. Ta stilling til om personen på portrettbildet skal ha noen spesielle klær på, og om håret skal settes opp? Eller skal det være et bilde som viser hvordan han eller hun ser ut til vanlig?
 3. Ha ansiktet i fokus. Det skal være enten i midten eller litt oppe i bildet. Da får man de beste proporsjonene på portrettet. Her må du stille inn kameraet ditt til å ta bilder med riktige sideforhold.
 4. Lys eller mørk bakgrunn? En mørk bakgrunn skaper litt dramatikk i bildet, og en hvit farge signalerer letthet og harmoni. Tenk på hvilke signaler du sender ved å bruke de forskjellige bakgrunnene.
 5. Ta mange bilder! Da kan du nesten være sikker på at de blir bedre og bedre etter hvert. Og hvorfor det? Det er fordi du som fotograf finner ut av hva som fungerer, og personen du tar portrettbilder av blir mer og mer avslappet. Også selv om det er en du kjenner du tar bilder av – kanskje en venninne eller barna dine. Det er jo en ny situasjon for dere, og man må ´finne hverandre´ på dette litt ukjente området. For det kan ikke helt sammenlignes med alle de selfiene dere har tatt eller med alle øyeblikksbildene du har av ungene. Portretter er noe spesielt, og det hviler en ganske spesiell stemning over et portrettbilde.

Få bildene dine trykket på flotte materialer og i spennende varianter

Når du skal til å bestille de flotte portrettene dine hos CEWE, må du ta stilling til om det skal være bilder i svart-hvitt eller i farger. I fotoprogrammet vårt kan du nemlig gjøre fargebilder til svart-hvitt. Det er også her du bestemmer hvilke flotte materialer portrettene dine skal trykkes på. Du kan blant annet velge mellom følgende:

Lag et unikt portrettbilde av din elskede eller av barna dine. Du kan uttrykke noe forskjellig alt etter hvilket materiale du velger at portrettet ditt skal trykkes på.

Lag en fotovegg med familiens portretter

En annen god og populær idé er å lage en fotovegg med portretter du har tatt selv. Det kan enten være en serie bilder av barna dine, av familiemedlemmene dine eller med venner og venninner.

Ikke to ansikter er like, og spesielt hos barn gjør det seg også gjeldende at ikke to ansiktsuttrykk er like. Lag en portrettserie med barna dine. Du kan for eksempel lage en flott og dekorativ fotovegg, hvor familiens portretter henger. Vær her oppmerksom på følgende detaljer, som får portrettene dine til å henge pent:

 • Du kan for eksempel lage alle portrettene i samme størrelse og med samme ramme. Det gir et rolig og enkelt helhetsinntrykk
 • En annen mulighet er å lage portrettene i samme størrelser med forskjellige rammer. Da får hvert portrettbilde sitt eget uttrykk, men det fine helhetsinntrykket bevares

Lag et stamtre med portretter av alle familiemedlemmene. Hvis du har eldre, analoge bilder av den eldre generasjonen, kan du skanne dem inn og fremkalle dem også.

Ta fine portretter med mobilen din

Det finnes også en portrett-app til visse telefoner, som kan hjelpe deg i gang med å ta gode portretter. Ellers kan du prøve deg fram med å stille inn fokus og eksponering på kameraet på mobilen. Lek også litt med burst mode, hvor kameraet tar mange bilder raskt etter hverandre. Dette er særlig nyttig når du tar bilder av barna. De kan jo, som kjent, ha litt vanskelig for å sitte stille i lang tid av gangen.

Husk å være oppmerksom på følgende: Hvis du vil ha portrettbildene dine i samme formater alle sammen, må du sikre deg at bildene er tatt i samme format. Det gjør du ved å sjekke innstillingene på kameraet ditt. Bildene må altså være tatt i samme format for å kunne trykkes i samme format. Alternativt kan du beskjære bildene i fotoprogrammet vårt.

Profesjonelle portrettbilder

Har du fått tatt portrettbilder profesjonelt hos en fotograf? Da er du nok sikret fine bilder i høy kvalitet. Visste du at du også kan bruke disse bildene til å lage flotte bilder til dekorasjon av veggene dine eller til å stå til pynt på kommoden eller i vinduskarmen? Det kan du, du trenger bare laste opp bildene dine i fotoprogrammet. Men vær oppmerksom på om fotografen har brukt et bildebehandlingsprogram, det kan nemlig godt komme litt i krangel med fotoprogrammet vårt. Ring til vår kundeservice hvis det gir deg problemer.

Et portrettbilde er en opplagt gaveidé

Gi besteforeldrene flotte portretter av barnebarna eller lag et fint portrett av deg selv som en gave til ham du er glad i. Er du ute etter en gave til henne, kan du lage en serie portretter av barna hennes. Hvis du er på utkikk etter andre flotte gaveidéer, kan du lage en flott CEWE FOTOBOK hvor de beste blinkskuddene fra en spesiell begivenhet foreviges i sin egen bok. Eller hva med våre flotte og praktiske fotokalendere, som finnes i mange forskjellige varianter? Det er gaveidéer nok - bare du har de fine bildene, hjelper vi deg med resten.

Veggbilder– en verden av muligheter

Det er mange muligheter når du selv kan fremkalle bildene dine på forskjellige spennende måter. Finn inspirasjon og idéer til bilder og fotoplakater her hos CEWE og lag selv dine personlige veggbilder til hjemmet.

God fornøyelse!