Kundeservice
66 82 26 60

En hund etter fotobøker

Veronica Gangstø driver kontoen Luca The Sheltie på Instagram, hvor hun legger ut vakre, fantastiske og morsomme bilder av hunden sin, Luca. Vi og Lucas 72.000 andre Instagram-følgere har falt pladask for den flotte Shetland Sheepdog-en, og i dette blogginnlegget har vi tatt en prat med kvinnen bak kontoen. Hun har nettopp laget en fotobok med bilder av Luca, og i dette blogginnlegget forteller hun oss hvordan hun lager fotobøkene sine. Veronica gir oss dessuten noen gode tips til å ta flotte hundebilder.

Hvordan bygger du opp fotobøkene dine?

– Jeg bygger alltid fotobøkene mine opp i kronologisk rekkefølge. Jeg synes det blir mer oversiktlig og lettere å følge historien. Spesielt i dette tilfellet, hvor boken handler om oppveksten til Luca. Det blir lett litt rotete dersom jeg hadde blandet valpebilder og voksenbilder om hverandre. Jeg pleier også å velge ut fotobøker i liggende format – jeg føler at jeg får utnyttet plassen i bøkene bedre da.

– Jeg synes også det er viktig å gi god plass til bildene, og jeg kjøper heller noen ekstra sider til fotoboken slik at bildene «får sin plass», enn å jeg plassere for mange på en side. Jeg synes det kan virke litt rotete. Ofte setter jeg inn bare ett eller to bilder per side. Jeg setter opp maks 4 bilder sammen, og plasserer da bare ett bilde på motsatt side for å balansere oppsette. Dette gjør det ofte mer behagelig for personen som ser på bildene når de blar gjennom boken.

– Personlig er jeg ikke så glad i å bruke så mange dekorasjonselementer i form av masker, rammer og cliparts i mine fotobøker. Jeg ønsker at bildene skal snakke for seg selv, og få fullt fokus når man blar gjennom boken.

Hvordan pleier du å designe forsiden?

– På forsiden liker jeg å bruke ett bilde som tydelig viser hva fotoboken inneholder og handler om, i tillegg til at jeg skriver en tittel. I dette tilfellet er tittelen bare navnet på hunden min: Luca. Enten drar jeg bildet over hele forsiden, eller så lager jeg en stor ramme og setter bildet inn i den.

Hva er det beste med å lage fotobøker?

– Det beste med å lage fotobøker er helt klart å se bildene sine på print, og dele minnene med familie og venner. Det er så mye bedre å se bilder i en fotobok enn på en data eller mobilskjerm. Du har foreviget øyeblikk og minner som kan bli ivaretatt i generasjoner.

Kom i gang med din egen fotobok her

Veronicas best tips til deg som ønsker å ta flotte bilder av sin firbeinte bestevenn:

  • Vær tålmodig og ha de gøy!
  • Prøv å være kreativ med perspektiv, vinkler og utkikkspunkt.
  • Tenk på lyset. Lyset er din venn, og husk også å se på omgivelsene rundt deg.
  • Ha med deg masse godbiter eller en leke, og ros hunden din masse slik at den koser seg som modell.

Ta gjerne en titt på Instagram-profilen @lucathesheltie for mer inspirasjon og flotte hundebilder!