Fototips: Hagens små hemmeligheter

Vi bruker mye tid og kjærlighet på våre utendørsparadiser. Derfor får hagene våre også fotografihjertene våre til å slå litt fortere. Det som blir skapt med så mye kjærlighet, må også foreviges.

En liten rusletur i det grønne, skjuler mange små detaljer som du først blir oppmerksom på når du stopper opp og tar en nærmere titt. Se deg oppmerksomt omkring og observer den blomstrende naturen. Gå på jakt etter fantastiske bilder med et makroobjektiv eller en makrofunksjon på digitalkameraet ditt.

Favorittblomsten din i et nytt lys

Du kan skape flotte dynamiske og abstrakte bilder ved å bruke motlys og spesielle refleksjoner i lyset i bildene dine. Bilder som går helt tett på motivet får et helt spesielt liv med de mange flotte, små detaljene, som vi knapt kan se med det blotte øye.

Stiller du inn blenderen og lukkertiden korrekt kan du trylle frem et drømme- og eventyraktig utseende: Vi anbefaler at du arbeider med et stativ og AV-innstillingene på kameraet ditt, så du unngår skjelving, og bildene dine blir sylskarpe. Blenderen velger du selv og du finner lukkertiden i tidsautomatikken.

Jo mer åpen blenderen er (= jo mindre blendertallet er), desto høyere blir den uskarpe kontrasten i for- og bakgrunn.

Dyreverdenens fascinasjon

Den som virkelig setter seg inn i motivet sitt, vil uten problemer kunne kreere unike bilder. Forskjellige perspektiver og kombinasjonen av farge- eller sort-hvitt-kontraster gjør et bilde interessant og formidler følelser.

Også dyreverdenen greier å forbause oss gang på gang. Det krever en smule tålmodighet med bier eller andre små insekter, å ta vellykkede og levende bilder.

Hvis det ikke fungerer første gang, så ikke mist motet, men vent på det perfekte øyeblikket.

Morgenstund har gull i munn

Tidspunktet på dagen spiller også en rolle når du skal fange det gode bildet. Som ordspillet «morgenstund har gull i munn» sier, finner du i den tidlige morgenstund et helt spesielt lys. Den gyldne time, som det også kalles, gir deg mulighet for å ta noen fantastiske øyeblikksbilder.

Uansett om det er morgentåke, frost eller solstråler: Samspillet mellom lys og natur gjør bildene dine til unike foto-opplevelser, som vil forbause og fascinere familie og venner.

Værfast materiale

Gi utendørsområdet ditt et helt personlig preg: Med bildene dine på akrylglass får du et produkt i høy kvalitet, som egner seg til både innendørs og utendørs bruk.

Gjør balkongen, terassen og hagen enda flottere med de fine bildene dine. Så kan du glede deg over de unike opplevelsene dine, hver dag. Ønskeformatet ditt blir trykt millimeterpresist, så du alltid kan få den størrelsen som passer perfekt til det stedet du gjerne vil ha bildet ditt hengt opp.