Lag din egen flaskepost

De varme sommerdagene trekker folk til stranden: følelsen av den myke sanden under føttene, det kjølige vannet og solen som varmer kroppen.  – det finnes ikke bedre! Du kan bringe et stykke av sommeren og havet inn i stuen ved hjelp av denne lille designidéen, som du kan bruke til å overraske en du er glad i.

Du trenger:

  • En tom flaske (kan kjøpes i dekorasjonsbutikker, eller du kan bruke en renvasket øl- eller brusflaske)
  • En beskjed (et gavekort, et brev eller lignende)
  • Et lite bilde
  • Skjell, sand og andre dekorasjojselementer
  • Hullemaskin
  • Tråd

Slik gjør du:

  1. Kontroller at flasken din er helt ren. Hvis du bruker en gammel øl- eller brusflaske bør du skylle den godt og la den tørke innen du går videre til neste skritt.
  2. Forbered et bilde som skal festes på flaskeposten til sist. Det kan for eksempel være et bilde av den personen du sender flaskeposten til. Det kan også være du vil gi et reisegavekort, hvor du jo passende kan legge ved et bilde av destinasjonen. Skjær bildet i en passende størrelse og lag et hull med en hullemaskin i det ene hjørnet, så du kan trekke en tråd gjennom.
  3. Nå er flasken og bildet ditt klart. Det er derfor tid til å forberede selve beskjeden til mottakeren. Rull brevet ditt så tett sammen at det kan komme gjennom flaskehalsen. Du kan binde en liten tråd rundt brevet, som du etterfølgende fester til flaskens propp eller kork. På den måten er brevet enkelt å få ut av flasken igjen. Hvis det ikke er mulig kan du i stedet binde en sløyfe med snoren utenpå flaskens hals.
  4. Innen du putter brevet i flaksen, kan du dekorere den. Fyll flasken din med sann eller fest skjell fast på glasset. Det er kun fantasien som setter grenser for hvor fargerikt og kreativt du utsmykker flasken.

Til sist putter du brevet i flasken og binder bildet ditt rundt flaskehalsen. Nå er flaskeposten din klar til å bli sendt ut til en heldig mottager.

God fornøyelse!