Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

5 tips til barnefotografering

Ta de vakreste barnebildene til julegavene - selv!

Leonora Grigat jobber som profesjonell fotograf, og hun har vært så snill å dele sine beste tips til barnefotografering med oss!

Les videre og få hennes 5 beste tips, slik at du også kan fange noen blinkskudd av barna eller barnebarna dine.

Liten jente er utkledd som Lucia og smiler stort
Julegleden lyser ut av Novas øyne

Tips 1: Det skal være gøy

Leonoras datter, Nova, elsker når Leonora tar henne med ut for å ta bilder. Leonora er opptatt av at barnefotografering skal være gøy, og at barna ikke føler seg presset. Når hun tar med datteren på en fotoseanse inviterer hun til lek, slik at de begge koser seg mens fotograferingen skjer. Så fort barna mister interessen, bør dere stoppe opp og ta en liten pause. Så kan du vurdere om dere er klare igjen eller om dere må fortsette en annen dag.

To barn står foran en sprinkelseng og fikler med juletreet
Selv om det ikke er noe direkte øyekontakt, er man ikke i tvil om gleden i bildet

Tips 2: Snacks til modellene

Litt snacks er alltid godt. Man kan med fordel diske opp med nøtter, rosiner eller frukt når det skal fotograferes. Et godt og morsomt tips er å gjemme snacksen der hvor fotograferingen skal foregå. Leonora leker ofte «tampen brenner» med Nova, som fører til naturlig latter og store smil når Nova finner «tampen». Her er det selvfølgelig viktig å være klar og kjapp med kameraet.

Mor klemmer datter som sitter på fanget
Et vakkert portrett av mor og datter i fine julekjoler og med fine julelys i bakgrunnen

Tips 3: Musikk setter en god stemning

Musikk gjør oss glade! Sett på barnas favorittsang, så får du med stor sannsynlighet fanget noen veldig gode bilder.

Søster og mor holder om lillebror og kysser han på kinnet
Et bilde fullt av familiekjærlighet

Tips 4: Naturlig lys

Leonora bruker alltid naturlig lys. Det gir de fineste bildene. De beste tidspunktene for fotografering i løpet av en dag er i den såkalte «golden hour», som finner sted rett etter soloppgang og rett før solnedgang. Leonora synes faktisk også at det er fantastisk å fotografere når været er overskyet, for da trenger hun ikke ta høyde for sol og skygger.

En liten gutt titter beundrende og spent ut i snøladskapet
Det første snøen kan gi noen helt unike bilder. Grip sjansen når den oppstår!

Tips 5: Uklar bakgrunn

Når Leonora tar portrettbilder, bruker hun et lavt blendertall og sørger for at personen ikke står for nærme bakgrunnen. Portrettbilder gjør seg aller best med brennvidde 50mm og oppover, slik at færre forstyrrende elementer fra bakgrunnen kommer med, og proporsjonene i ansiktet blir mest mulig naturtro.

Slik bruker du bildene

Når du har tatt fine bilder av barna, kan du bruke de til å lage koselig julegaver. Se hvordan Leonora har brukt noen av sine bilder.

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOK og veggbilder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få enda mer inspirasjon
  • Benytt muligheten til å lage flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK og veggbilder. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.
Din påmelding…
mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager
Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.