Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Fototips

5 tips til barnefotografering

Ta vakre bilder av barna – helt selv!

Leonora Grigat jobber som profesjonell fotograf, og hun har vært så snill å dele sine beste tips til barnefotografering med oss!

Les videre og få hennes 5 beste tips, slik at du også kan fange noen blinkskudd av barna eller barnebarna dine, som du kan bruke i en CEWE FOTOBOK.

Tips 1: Det skal være gøy

Liten jente er utkledd som Lucia og smiler stort
Leonora får Nova til å le, og da blir bildene så fine!

Leonoras datter, Nova, elsker når Leonora tar henne med ut for å ta bilder. Leonora er opptatt av at barnefotografering skal være gøy, og at barna ikke føler seg presset. Når hun tar med datteren på en fotoseanse inviterer hun til lek, slik at de begge koser seg mens fotograferingen skjer. Så fort barna mister interessen, bør dere stoppe opp og ta en liten pause. Så kan du vurdere om dere er klare igjen eller om dere må fortsette en annen dag.

Tips 2: Snacks til modellene

To barn står foran en sprinkelseng og fikler med juletreet
En bit fersk appelsin får frem smilet

Litt snacks er alltid godt. Man kan med fordel diske opp med nøtter, rosiner eller frukt når det skal fotograferes. Et godt og morsomt tips er å gjemme snacksen der hvor fotograferingen skal foregå. Leonora leker ofte «tampen brenner» med Nova, som fører til naturlig latter og store smil når Nova finner «tampen». Her er det selvfølgelig viktig å være klar og kjapp med kameraet.

Tips 3: Musikk setter en god stemning

Mor klemmer datter som sitter på fanget
Favorittsangen kan lure frem noen gode smil

Tips 3: Musikk setter en god stemning

Musikk gjør oss glade! Sett på barnas favorittsang, så får du med stor sannsynlighet fanget noen veldig gode bilder.

Bonustips: Bruk de beste bildene til plakater til barnerommet.

Tips 4: Naturlig lys

Søster og mor holder om lillebror og kysser han på kinnet
«Golden hour» gir et fantastisk lys

Leonora bruker alltid naturlig lys. Det gir de fineste bildene. De beste tidspunktene for fotografering i løpet av en dag er i den såkalte «golden hour», som finner sted rett etter soloppgang og rett før solnedgang. Leonora synes faktisk også at det er fantastisk å fotografere når været er overskyet, for da trenger hun ikke ta høyde for sol og skygger.

Tips 5: Uklar bakgrunn

En liten gutt titter beundrende og spent ut i snøladskapet
Fang nydelige portrettbilder av barna

Når Leonora tar portrettbilder, bruker hun et lavt blendertall og sørger for at personen ikke står for nærme bakgrunnen. Portrettbilder gjør seg aller best med brennvidde 50mm og oppover, slik at færre forstyrrende elementer fra bakgrunnen kommer med, og proporsjonene i ansiktet blir mest mulig naturtro. Du kan oppnå den samme effekten med portrettmodus på mobilkameraet ditt.

Slik bruker du de nye bildene av barna

Når du har tatt superfine bilder av barna, må du selvsagt bruke de til å lage nydelige julegaver

Velkomstfordel

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Koden gjelder hele din første ordre av bildeprodukter. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.