Kundeservice
66 82 26 60

DATAPOLICY

 

Innledning

 

Ved CEWE Norge AS blir privatlivet ditt respektert. Alle innsamlede data blir brukt til å forbedre tjenestene våre. Databeskyttelse og datasikkerhet for kundene og brukerne våre har en høy prioritet for oss. Beskyttelsen av dine personlige data er derfor et spesielt anliggende under hele forretningsprosessen.

Denne databeskyttelsespolicyen forklarer hvilken informasjon som blir samlet inn i forbindelse med bruk av dette nettstedet og ved bruk av CEWEs online fototjenester.

CEWE Norge AS respekterer beskyttelsen av dine personlige opplysninger. Vi prioriterer beskyttelse av og sikkerhet rundt våre kunders og brukers personlige opplysninger svært høyt. Denne databeskyttelsespolicyen beskriver hvilke opplysninger som lagres når du har besøkt nettstedet vårt, og hvordan disse opplysningene brukes. Denne policyen omfatter ikke tredjepartsnettsteder, som kobler til nettstedet vårt eller som vi kobler til fra nettstedet vårt.

Denne policyen dekker alle digitale kanaler, som den daatansvarlige har med databehandleren herunder nettsteder, apper mm.

Behandling av personopplysninger skjer i overensstemmelse med gjeldende lovgivning på området. Dette er for EU/EØS-området ”Forordning 2016/679” / Persondataforordningen.

Denne erklæringen om personvern forklarer, i henhold til artikkel 13 EUs personverndirektiv (EU-GDPR), hvilke informasjon som samles opp under ditt besøk på våre nettsider og bruk av CEWE Online Foto Services, samt hvordan denne informasjonen brukes. Erklæringen gjelder ikke på nettsider eid av andre selskaper, der det finnes en link til denne nettsiden eller som nettstedet vårt har lenket til.

 

 

Hva er personopplysninger

Personopplysninger defineres som informasjon som kan brukes til å identifisere en bestemt fysisk person. Dette kunne f.eks. være navn, telefonnummer, e-postadresse, adresse, IP-adresse osv. Behandling av personopplysninger er alle former for elektronisk interaksjon, det er med disse opplysningene slik som deling, oppbevaring, strukturering, behandling mv.

 

Innsamling og behandling av opplysninger

Når du besøker nettstedet, lagrer nettserveren midlertidige data, dvs. IP-adressen din, informasjon om hvilke av nettstedene våre du har besøkt, samt dato og klokkeslett for besøket. Disse dataene slettes når du forlater nettstedet.

Utover dette lagres personlige opplysninger kun i tilfeller hvor du frivillig har angitt disse, f.eks. i forbindelse med registrering, kjøp og behandling av ordren din, markedsundersøkelser, konkurranser eller nettsøk.

Serveren mottar og registrerer automatiske opplysninger fra nettleseren, herunder bla. cookies. For mer informasjon om vår bruk av cookies, kan du se våre retningslinjer for cookies her: www.cewe.no

De innsamlede personopplysningene i forbindelse med ordreprosessen er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse samt bildedata

Hvis du kontakter kundeservice, vil personopplysningene dine rundt ordren bli behandlet.

 

Merknad om dataoverføring i tredjeland

For å kunne garantere høy tilgjengelighet av kundeservicen, støttes vi av og til av tjenesteleverandører utenfor EUs GDPR. Vi har inngått kontrakter som inneholder EUs standard kontraktsbetingelser med tjenesteleverandørene og sikrer jevnlig at våre meget høye databeskyttelseskrav blir oppfylt.

 

 

Formål og bruk av opplysninger

Dine opplysninger og data brukes i henhold til persondatalovgivningen kun til det formål de er samlet inn til herunder behandling av ordren din. Kun i de tilfellene hvor du tidligere har innvilget heri, bruker vi også disse opplysningene til produktundersøkelser og markedsføringsformål.

Personopplysningene dine samles inn til følgende formål:

·         For å kunne produsere og levere ordren din

·         For å kunne kommunisere med deg i forbindelse med den eventuelle bestillingen din

·         For å administrere kundetilfredshetsundersøkelser og konkurranser

·         For å anonymt analysere bruken av nettstedet og andre tjenester.

Videresending av personlige opplysninger til statlige myndigheter skjer kun i tilfeller hvor lovgivningen krever dette. Videresending til annen tredjepart vil ikke skje uten uttrykkelige samtykke.

CEWE bestreber seg til enhver tid på å beskutte dine persondata og behandle disse i overensstemmelse med den til enhver tid gjeldende persondatalovgivning.

Såfremt innsamling og behandling er basert på ditt samtykke, kan du til enhver tid trekke dette tilbake. Dette berører ikke lovligheten av den behandlingen som er skjedd innen en eventuell tilbaketrekking av samtykket ditt.

 

Rettsgrunnlaget for behandlingen

Når personopplysningene dine behandles i forbindelse med en ordre, skjer dette som i å oppfylle en avtale du har inngått.

Hvis du har meldt deg på nyhetsbrevet, skjer behandlingen på bakgrunn av ditt samtykke.

Personopplysningene dine kan dessuten behandles, hvis det er en legitim interesse for dette. Dette er f.eks. for forbedring av nettstedet og kjøpsprosessen.

 

Videresending av dine personopplysninger herunder bruk av underdatabehandlere.

For å kunne levere de avtalte ytelsene blir personopplysningene dine videresendt av den dataansvarlige til følgende samarbeidspartner:

 

CEWE Norge AS,

Postboks 4, Bjørndal

1214 Oslo

 NO ORG.NR: 965 321 039

 

CEWE Stiftung & Co. KGaA

Meerweg 30 - 32

D - 26133 Oldenburg

Deutschland

CVR HRB3519 Oldenburg

De personopplysningene som kreves for at ordren din kan produseres vil bli videresendt til det relevante produksjonsselskapet i CEWE-konsernet.

Personopplysningene dine vil dessuten bli videresendt til relevante samarbeidspartnere, som foretar frakten av ordren din.

Dette er nødvendig for å oppfylle avtalen. Det kan dessuten gjøres bruk av andre underdatabehandlere i forbindelse med produksjonen av ordren din og etterfølgende oppfølging herunder brukertilfredshetsundersøkelser.

 

Utlevering av data via Internett

Personsensitive data, som navn, telefonnummer, påloggingsinformasjon, passord, e-postadresse, kredittkortopplysninger og adresse blir utelukkende sendt kryptert (HTTPS/SSL) og lagret på sikkerhetsservere. Den elektroniske betalingen blir gjennomført via Computop.

Hvis du har valgt Klarna som betalingsform, blir de relevante personopplysningene dine overført til:

Klarna Bank AB (publ)

Sveavägen 46, 111 34 Stockholm,

Sverige.

Org: 556737-0431

 

Automatisk profilering

Hvis du velger å betale via Klarna, vil Klarna foreta en undersøkelse av kredittverdigheten din. Dette er nødvendig for å benytte Klarna som betalingsform, da Klarna overtar betalingsforpliktelsen mellom deg og CEWE Norge ApS.

Du kan finne Klarnas personvernpolitikk på følgende lenke:

https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/nb_no/privacy

 

Anmeldelser via Trustpilot

CEWE Norge AS bruker Trustpilot (Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5. sal, 1112 København, CVR-nr.: 30276582.) til å sende ut kundetilfredshetsundersøkelse etter at en kunde har kjøpt et produkt. Dette skjer en tid etterpå, hvor kunden blir spurt om vedkommende ønsker å anmelde CEWE Norge AS produkter. Utsendelsen skjer av Trustpilot på vegne av CEWE Norge AS. Via Trustpilot kan man melde seg av deltakelse i kundetilfredshetsundersøkelse.

 

 

Anonymiserte brukerdata

På dette nettstedet benyttes webanalyseteknologi. Adobe Systems Inc. (http://adobe.com), Google Inc. (webanalyseteknologi: Google Remarketing), samt Refined Laps GmbH ( https://www.refinedlabs.com). Det er data til bruk i markedsføring og for optimering, som samles opp og lagres til å lage pseudobrukerprofiler. Brukerprofilene brukes til å analysere brukeratferd og til å forbedre og optimere

brukeropplevelsen. Til dette formålet kan cookies innsettes: Cookies er tekstdata som lagres på brukeres datamaskin og som gjør gjenkjennelse av et nytt besøk på nettstedet mulig. Disse dataene samles inn uten samtykke, da de ikke er personfølsomme data. Cookiedata brukes til å forbedre produktene våre, til kunnskap om kundepreferanser, forbedre konverteringen på nettstedet vårt og foreta målrettet markedsføring. Spesifikke cookies er oppført og beskrevet på nettstedet vårt.

Du finner ytterligere informasjon her:

 

Google Inc.:

http://www.google.com/intl/dk/policies/privacy/partners

Refined Labs GmbH.:

https://www.refinedlabs.com/datenschutz-fta

Adobe Analytics

Du kan deaktivere innsamling og lagring av cookieinformasjon til webanalyse med fremtidig virkning ved å klikke på denne koblingen http://cewecolor.d3.sc.omtrdc.net/optout.html?locale=nb_NO

Deaktivering Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Deaktivere Google Remarketing  https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=no

Deaktivering Refined ads – under cookies kan du velge knappen ”Cookie Opt-Out aktivering”  for å stoppe innsamling.

Facebook Pixel

Vi anvender Facebook trackingpixel (Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (i det følgende: Facebook)), til statistiske formål. Ved hjelp av en cookie kan vi bedre forstå din brukeratferd, etter at du er blitt omdirigert til hjemmesiden vår ved å klikke på en Facebook-annonse.

De innsamlede dataene er anonyme og vi kan dermed ikke trekke konklusjoner om din person. Dataene lagres av Facebook og behandles slik at en forbindelse til brukerprofilen din på Facebook er mulig og Facebook-dataene anvendes i henhold til Facebooks personvernerklæring (https: www.facebook.com/about/privacy).

Hvis du ønsker å gjøre innsigelse mot bruken av​ Facebook trackingpixel, kan du gjøre det på:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Motsigelse: Facebook opt-out / deaktivering: http://www.aboutads.info/choices

 

 

Endring, sletting eller innsikt i dine personopplysninger

Du kan til enhver tid anmode CEWE om å opplyse hvilke spesifikke opplysninger vi har registrert om deg, og til hvilket formål opplysningene er blitt brukt. Du har rett til å klage på innsamlingen og behandlingen av dine personlige opplysninger eller å få disse slettet eller rettet, såfremt dette måtte være nødvendig.

Henvendelser bør rettes til   databeskyttelsesrådgiveren.

Personopplysninger, som ikke kan relateres til en ordre - herunder din e-postadresse, hvis du har meldt deg på nyhetsbrevet vårt - blir først slettet eller endret, når du ber CEWE om å gjøre dette.

I henhold til bokføringsloven er CEWE forpliktet til å oppbevare visse av dine personopplysninger, herunder fakturaer, i minimum 5 år fra den siste ordren.

Bildedata som du laster opp i forbindelse med kjøpet ditt hos selger, blir lagret av selger i 30 dager. Du har til enhver tid mulighet for å logge inn og slette disse selv.

 

Såfremt du har bestilt og fått produsert et produkt av selger, vil dine bildedata bli lagret i produksjonen i 6 uker og deretter slettet.

 

Hvis du har meldt deg på nyhetsbrevet, vil e-postadressen din bli slettet fra systemet når du melder deg av dette.

Du har alltid mulighet for å klage over vår behandling av dine personopplysninger til Datatilsynet. 

Klagen kan blant annet sendes på e-post dt@datatilsynet.dk eller på telefon +45 33 19 32 00.

 

Endring av persondatapolicyen

Såfremt vi foretar endringer i persondatapolicyen, vil den nye versjonen av persondatapolicyen alltid være tilgjengelig på nettstedet.

 

Dataportabilitet

Du har rett til å få dine persondata utlevert i et lesbart format eller å få disse overført til en annen dataansvarlig. Henvendelser angående utlevering eller overføring av dine persondata bes rettes til databeskyttelsesrådgiveren.

 

Berørte parter

Når du behandler dine personopplysninger, gir EUs generelle databeskyttelsesforskrift (EU-GDPR) deg visse rettigheter:

1. Rett til informasjon (art. 15 EU-GDPR):

Du har rett til å be om bekreftelse på hvordan dine personlige data behandles. Hvis dette er tilfelle, har du rett til tilgang til disse personlige infoormasjon og informasjonen som er oppført i artikkel 15 EU-GDPR.

2. Rett til endring og sletting (art. 16 og 17 EU-GDPR):

Du har rett til å be om umiddelbar korrigering av uriktige personlige opplysninger om deg, samt, om nødvendig, fullføring av ufullstendige personlige opplysninger.

Du har også rett til å kreve at personlige opplysninger knyttet til deg slettes umiddelbart, forutsatt at en av årsakene til slettingen er beskrevet i artikkel 17 EU-GDPR, f.eks hvis dataene ikke lenger er nødvendig for de formål de ble lagret for.

3. Rett til begrensning av prosessering (art. 18 EU-GDPR):

Du har rett til å kreve begrensning av prosessering hvis en av betingelsene i artikkel 18 EU-GDPR er oppfylt, f.eks. hvis du har protestert mot prosessering i løpet av enhver undersøkelse.

4. Rett til dataoverføring (art. 20 EU-GDPR):

I enkelte tilfeller, hvis kraven i artikkel 20 EU-GDRP er oppfylt, har du rett til å motta personlige opplysninger om deg i et strukturert, fell og maskinlesbart format eller å be om overføring av disse dataene til en tredjepart.

5. Rett til innvendinger (art. 21 EU-GDPR):

Er data basert på artikkel 6 avsnitt 1 lit. f) EU-GDPR (databehandling for beskyttelse av legitime interesser), har du rett til å motsette deg prosesseringen når som helst med grunnlag i din spesielle situasjon. Dermed prosesserer vi ikke lenger dine personlige opplysningene med mindre det er åpenbart overbevisende legitime grunner for prosessering som overveier den registreres interesser, rettigheter og friheter, eller behandlingen prosesserer påstand, utøvelse eller forsvar iht. juridiske krav.

6. Retten til å klage til en tilsynsmyndighet (art. 77 EU-GDPR):

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet i samsvar med artikkel 77 EU-GDPR hvis du mener at behandlingen av dine data bryter med databeskyttelsesforskriften. Retten til klage kan særlig påberopes med tilsynsmyndighet i den medlemsstat hvor du bor, hvor du er bosatt eller hvor du er påstått.

 

 

Databekyttelsesrådgiver

Såfremt du har spørsmål om hvordan dine data behandles, bes du kontakte databeskyttelsesrådgiveren på: personvern@japanphoto.no.

 

Truls Rundgren

CEWE Norge AS,

Postboks 4, Bjørndal

1214 Oslo

 NO ORG.NR: 965 321 039 MVA

Oslo, den 20.8.2018