Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Fototips: Slik tar du portrettbilder som en proff!

Selv om du ikke har en proff fotograf som kan ta bilder av den glade tenåringen på den store dagen er det ingenting i veien for at ikke du kan få tatt noen knallfine portrettbilder. Man får utvilsomt de beste bildene med et skikkelig kamera, men mange mobiler med gode kameraer har ofte en portrettmodus så man kan få tatt fine portretter med telefonen også.

Tips 1: Uforstyrrende bakgrunn

Før du setter i gang med knipsingen, se på miljøet rundt personen du fotograferer. Om du finner en rolig bakgrunn uten forstyrrende elementer havner personen naturlig i fokus og man fokuserer ikke på bilene på parkeringsplassen eller lekeplassen i bakgrunnen. Et godt tips er å finne forskjellige bakgrunner og ta et par testbilder i forkant, da er det enkelt å se om det fungerer eller ikke.

Tips 2: Naturlig lys

Naturlig lys kan gjøre underverker for bildene dine. Så om det er mulighet for å ta bildene utendørs burde dette absolutt prøves. Men husk at lyset både er fotografens verste venn OG fiende. Men så lenge du jobber bevisst med det, og tar bilder både i motlys, med lys fra siden og lys forfra, finner man som regel et utsnitt som fungerer.

Tips 3: Tørk av objektivet

Det høres kanskje litt åpenbart ut, og det er det jo også, men bildene blir rett og slett skarpere om glasset på objektivet/filteret er rent. Sånn er det bare.

Tips 4: Naturlig smil

Det er veldig vanskelig å få et naturlig smil. En måte å unngå at det ikke blir er påtatt smil er å ikke si «smiiiiil» når du begynner å ta bilder. De mest interessante portrettbildene er ikke nødvendigvis av et gigantisk Colgate-smil. Husk også at personon nødvendigvis ikke trenger å se direkte i kameraet.

Tips 5: Ta en bildeserie

For å unngå at man får bilder med øynene lukket kan det være greit å ta en serie med bilder rett etter hverandre. Mange kameraer og mobiler har serieopptak som funksjon, og da er det bare å holde utløserknappen inne. Da blir det fort mye enklere å finne blinkskuddet.

Bruk bildene!

Når bildene er tatt skal de selvfølgelig brukes og vises frem. Få inspirasjon til hvordan du kan bruke de fin-fine portrettbildene her.

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOK og veggbilder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få enda mer inspirasjon
  • Benytt muligheten til å lage flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK og veggbilder. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.
Din påmelding…
mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager
Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.