Meld deg på nyhetsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner!

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Designtips til din første CEWE FOTOBOK

Lær litt om de forskjellige funksjonene i fotoprogrammet, online-editoren og appen

Er du klar til å starte på din første fotobok? Her får du noen gode tips til design og de forskjellige funksjonene du kan bruke når du lager fotoboken i appen, online-editoren eller fotoprogrammet.

Vi er fornøyde, når du er fornøyd

Husk at du har 100 % fornøydgaranti på alle våre produkter. Hvis du mottar produktet og oppdager en feil eller noe du ikke er helt fornøyd med, kan du alltid få pengene tilbake - selv om feilen er gjort av deg selv. Vi er nemlig ikke fornøyde før du er det!

Tips til fotoprogrammet

I fotoprogrammet har du flest designmuligheter og –frihet. Her kan du lære om noen av de beste funksjonene!

Fotobokassistenten

Har du samlet bildene dine i en mappe på datamaskinen eller på CEWE myPhotos, kan du la CEWE FOTOBOK-assistenten generere et forslag til deg. Da blir bildene dine lagt inn i fotoboka på null komma niks og du trenger bare sjekke over at rekkefølgen fungerer for deg. Hvis ikke, er det selvfølgelig bare å flytte rundt på elementene slik du selv ønsker.

Velg en mal

På siden med designmaler ser du et utvalg av fotobokmalene våre. Scroller du litt lenger ned, finner du en link til 'Last ned flere...'.

Tips: Selv om du velger en designmal har du likevel full kunstnerisk frihet og kan fjerne eller legge til bilder og elementer som cliparts, rammer og effekter.

Cliparts

Elsker du søte og morsomme sitater? I Clipart-mappen finner du en ny kategori som heter Trends. Her finner du en drøss sitater, fine strektegninger og andre elementer du kan pynte fotoboka di med, og som er trendy og moderne.

En vakker sidelayout

Det finnes mange forskjellige layouter i menyen til venstre, men du kan også tilpasse siden helt automatisk med noen få klikk. Start med å legge inn bildene du ønsker på siden, velg 'Ordne' og scroll ned til 'Layout spesialfunksjoner'. Her kan du klikke på ikonet med to piler ('Neste layoutforslag') helt til du finner et du liker - genialt!

Rammer rundt eller i bildene dine

Du kan ramme inn bildene dine med en farget kant, rundt eller inni bildene, på følgende måte:

  • Sett inn bildet ditt
  • Trykk på 'Dekorer' øverst til høyre og skru på 'Fargekant'.
  • Nå kan du justere farge, bredde og posisjon etter eget ønske.

Bonusinfo: Under 'Flere funksjoner' kan du klikke på 'Lagre som standard', slik at du kan bruke de samme innstillingene på andre bilder.

Skrifttyper

Det er allerede installert massevis av fonter i fotoprogrammet, men du kan faktisk installere enda flere om du ønsker. Når du har installert en ny skrifttype på datamaskinen din, vises den automatisk i rullemenyen for skrifttyper i programmet og er klar til å brukes i fotoboka.

Ofte stilte spørsmål om fotoprogrammet

Dette spør flest om når de skal lage sin første fotobok i fotoprogrammet

Til venstre i fotoprogrammet finner du 'Bilder og videoer'. Herfra kan du finne den riktige mappa på datamaskina di og klikke den åpen. Da dukker bildene dine opp i vinduet under og du kan dra enten ett og ett eller flere av gangen over i fotoboka di.

Du trykker på tekstikonet i menylinjen og kan deretter klikke og dra opp et tekstfelt der du ønsker å ha det. Så kan du fylle rammen med tekst i den skrifttypen og -størrelsen du vil ha. Dette endrer du i navigasjonen til høyre, slik du er vant til fra f.eks. Word. Du kan flytte rundt på tekstfeltet og endre det som du vil, helt til det blir perfekt.

Hvis du ombestemmer deg på papirvalget, kan du heldigvis enkelt endre dette underveis. Klikk på 'Endre produktdetaljer' nederst til høyre og velg papiret du vil ha i rullemenyen for 'Papirtype'.

Marker bildene ved å klikke og dra musen over bildene du skal justere. Klikk på 'Ordne' på høyre side. Her finner du 'Juster objekter i forhold til hverandre' og kan klikke på knappen for det som passer for deg.

Du kan selv velge hvor du vil ha miniatyrvisningen over boksidene dine. Du kan prøve deg litt frem til du finner en plassering som passer deg, ved å klikke på ikonet med den lille pilen i den grå menylinja nederst.

Tips til online-editoren

I online-editoren kan du jobbe med fotoboka di uansett hvor du er, enten du bruker din private datamaskin, en du låner på biblioteket eller jobb-PC-en.

Fotobokmaler

Med en fotobokmal trenger du bare sette inn bildene dine i rutene og eventuelt legge til litt tekst. Du trenger ikke bruke alle elementene i en gitt mal, men kan fritt redigere alle sidene og fjerne eller legge til elementer. Hvis du vil ha et annet design på en side finner du bare den rette malen og drar den over i boka.

Stokk om på sidene i fotoboka

Har du rota litt i rekkefølgen på sidene dine trenger du ikke å slette og legge inn på nytt. I miniatyrvisningen av sidene dine kan du endre rekkefølgen ved å markere eksempelvis side 2/3 og dra dem ned til side 6/7.