Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Slik lager du en unik fotokalender

En fotokalender er både vakker å se på og uvurderlig i organiseringen av hverdagen. Her kan du se hvordan du lager en helt unik og personlig fotokalender, enten den er til deg selv eller du skal gi den i gave.

Det er både raskt og enkelt å lage våre populære fotokalendere. Hos CEWE finner du både veggkalender, bordkalender og kalenderbok, slik at du finner kalendere som passer til alle. Selv om det er raskt å lage en fotokalender, så kan du gjøre små justeringer for å tilpasse den til brukeren og gi den det ekstra personlige preget. Les videre for å få designtips, samt våre 5 små steg til å bestille en fotokalender.

Tenk over dette før du lager din fotokalender

Det kan være greit å vite hvem du skal lage en fotokalender til før du setter i gang. Skal den henge hjemme på kjøkkenet eller skal den gis i gave? Det kan påvirke hvilke 12 bilder du skal bruke. Her får du noen tips:

Fotokalendere til hele familien

Skal du lage fotokalendere til deg selv og flere i familien – kanskje foreldre, besteforeldre og søsken? Da er familiebildene midt i blinken. Finn frem 12 høydepunkter fra det siste året og la bildene pryde neste års kalender som gode minner. Mens du leter gjennom årets bilder, blir du kanskje også inspirert til å lage en årbok, med enda flere minner fra året?

Start nå

Tradisjon – kalender med barnebarna

En fotokalender med bilde av barnebarna hvert år er en koselig tradisjon. Måned etter måned lyser de søte små opp hverdagen. Med de 12 fineste bildene av barna lager du en personlig gave som treffer rett i hjertet. Det er ikke alltid like lett å få de små sjarmtrollene til å se i kamera, så ta en titt på våre topp 5 fototips til barnefotografering, så får du de beste bildene til kalenderen din.

Start nå

En hyllest til kjæledyret ditt

Er du en hundemamma eller kattepappa? Eller kanskje du har en hest eller et marsvin? Da tipper vi at kamerarullen din er full med blinkskudd av din pelskledde bestevenn! Uansett hvilket kjæledyr du har kan du lage en fotokalender med dine 12 beste bilder og nyte bildene måned for måned det neste året. En perfekt gave til dyreelskere og kjæledyrets favorittmennesker! Finner du litt for mange gode bilder, kan du samle de i en fotobok til kjæledyret ditt.

Start nå

Vakre naturbilder året rundt

I vårt langstrakte land har vi utallige flotte fotomotiver! Fra fjell til fjord og et rikt dyreliv. Er du en naturfotograf, enten på hobbybasis eller profesjonelt, har du sikkert en drøss vakre kandidater til fotokalenderen din. Bruker du bilder for januar, som er tatt i januar, og så videre, kan du skape en rød tråd i kalenderen. Se våre fototips for å ta enda bedre bilder.

Start nå

Et fotoprosjekt

Har du en spennende hobby eller interesse, eller har gjennomført et fotoprosjekt? Lag fotokalender med de 12 beste bildene som representerer prosjektet. Kanskje du har fotografert det samme treet gjennom et helt år, fra nakne greiner i januar, til full blomst i mai og vakre høstfarger igjen i oktober. Et fotoprosjekt kan bli en vakker fotokalender.

Start nå

Våre papirtyper

Du kan lage fotokalendere med klassisk digitaltrykk eller på vakkert fotopapir.

Digitaltrykk kommer i blank, matt og premium matt. Matt og premium matt har en eksklusiv matt overflate, mens blank gir en sterkere fargegjengivelse. Prisene varierer fra 199-249 kr.

fotopapir kommer detaljene mer til sin rett. Vi tilbyr klassisk fotopapir og fotopapir premium matt. På fotopapir blir bildene fremkalt, fremfor printet, noe som gir en bedre fargegjengivelse og klarere detaljer. Pris for fotopapir starter på 219 kr. Premium matt fotopapir er et førsteklasses fotopapir med refleksjonsfri overflate og utmerket detaljdefinisjon, her starter prisene på 449 kr.

Kreative tips til fotokalenderen

Designtips og andre kreative tips du kan bruke når du skal lage fotokalender – for å gjøre den enda mer unik og personlig.

Få med viktige datoer

Skriv inn merkedager og bursdager til alle i familien. Velg bursdagskalender, kalenderbok eller familiekalender, så har du plass til å legge inn alle viktige hendelser for året. Om du skal gi bort fotokalenderen i gave, kan du legge inn felles avtaler, ferier og feiringer du har med mottakeren. Det gir et supert overblikk over måneden som kommer, kombinert med et koselig bildeminne.

Lag nå

Følg utviklingen måned for måned

Bruk bilder av barna eller kjæledyret fra samme tid i fjor – så kan du enkelt se utviklingen måned for måned. Det er jo utrolig morsomt for barnet selv å se tilbake og mimre på hva som skjedde for et år siden, og hvor mye større man har blitt nå. Finner du en favoritt blant bildene av de søte små, kan du kanskje også bestille et mobildeksel med bilde, så du kan nyte bildet uansett hvor du er! Bestill en veggkalender eller bordkalender og følg utviklingen gjennom året.

Lag nå

Se frem til de store planene

Har du og familien mange høydepunkter det kommende året? Kanskje dere skal på ferie til et eksotisk land, en weekendtur til en storby, og feire en konfirmasjon eller bryllup i familien? Bruk bilder fra destinasjonen eller menneskene det handler om, og se frem til begivenhetene hver dag! Bruk reisebildene også i en CEWE FOTOBOK for å minnes tilbake til de fine dagene på tur.

Lag nå

Bruk en gjennomgående farge

Farge har mye å si! Du kan velge å bruke en bakgrunnsfarge eller farge på teksten når du lager fotokalenderen din. Fargen kan du matche med veggen den skal henge på, eller matche bildene. Eller så kan du jo bruke favorittfargen din, så du blir ekstra glad av å se på kalenderen. Vil du at bildene skal snakke for seg selv, kan det lønne seg med en mer diskré farge som sort, hvit eller grå.

Lag nå

Bruk bildene videre

Når du lager en fotokalender, bruker du 12 av dine beste bilder. Disse ønsker du jo kanskje å nyte i mer enn bare én måned. Våre fotokalendere får du i høykvalitets papir – og derfor kan du klippe ut bildene når året er omme og bruke bildene videre. Ram dem inn, bruk de som bursdagskort eller sett de i et album. Kjøp rammer og se mulighetene i våre butikker.

Hvordan lage fotokalender

Nå som du har fått tips til hvilke bilder du skal bruke og noen ekstra designtips, er du klar til å lage fotokalenderen. Følg disse 5 stegene for å lage din helt egne, unike fotokalender:
3 fine fotokalendere henger på veggen og på et bord står det 3 bordkalendere.
Du finner noe for enhver smak og ethvert behov i vårt store utvalg av fotokalendere.

1. Velg størrelse og startmåned

Velg det formatet og størrelsen som passer deg eller mottakeren av fotokalenderen best. Vi har flere typer kalender, hos oss finner du veggkalender til kjøkkenet, bordkalender til kontoret og kalenderbok til å ha med på farten. Våre populære veggkalendere i A4-format får du fra 199 kr.

På dette steget velger du også papirtype, om du vil ha høydeformat eller landskap, og måneden du vil kalenderen skal starte med. Til julegave er det naturlig å lage en kalender som starter med januar neste år, men du kan også fint gi en fotokalender i gave når som helst resten av året, da du selv bestemmer startmåned.

Se alle våre fotokalendere

Tips!

Veggkalender i A4, A3 og Kvadratisk kan bestilles med en kalenderlist i FSC®-sertifisert tre. En lekker detalj som gjør fotokalenderen til en del av interiøret. Velg kalenderlist når du velger størrelse og papirtype.

2. Velg design

Velg blant en rekke forskjellige designs etter din smak. Se etter fargebøtte-ikonet – på disse malene kan du velge mellom 60 fargevalg. Velg om du ønsker plass til å kunne skrive inn merkedager og bursdager, eller større bildeflate med mindre plass til å skrive inn egne kommentarer på datoene.

Se alle kalenderdesign du kan velge mellom

Hva med en prisvinnende Stor fotokalender?

Elektronikkbransjen kåret Stor fotokalender til årets bildeprodukt 2022/2023. Lag et kunstverk til veggene hjemme, eller en flott, personlig gave til noen du er glad i.

3. Last opp 12 bilder

Last opp 12 bilder til hver måned i kalenderen, og plasser de på den måneden de skal representere. Til forsiden kan du velge et bilde fra en av månedene inni, eller laste opp et helt eget bilde. Du kan også ha flere bilder per måned. Det velger du under «Design og layout» – her finner du maler med opptil 5 bilder, avhengig av format.

På en veggkalender er det fremhevet hvordan man setter inn merkedager.
Velg et design hvor du har muligheten til å sette inn merkedager.

4. Legg til detaljer

Legg til bursdager, merkedager og andre planer du allerede vet om. Høytider og dager som grunnlovsdagen er allerede merket av i kalenderen for å gjøre det enklere for deg.

En flott fotokalender henger fint og pryder veggen.
Så lekker kan veggkalenderen din også bli! Her ser du vår A2 fotokalender med effektlakk i gull.

5. Siste sjekk og bestilling

Ta en siste sjekk av bildene og eventuelle merkedager du har lagt inn – så er du klar til å bestille! Husk at du enkelt kan bestille flere kopier av samme kalender hvis du skal gi flere gaver. Det gjør du når fotokalenderen ligger i handlekurven. Fyller du varekurven godt, kan det være du kvalifiserer til en av våre kjøp mer, spar mer-fordeler.

Gled deg til å få en personlig fotokalender og få et nytt bilde for hver måned som går!

Er du klar til å starte?

Ofte stilte spørsmål om hvordan du lager fotokalender

Her finner du svar på noen av spørsmålene våre kunder oftest lurer på når de skal lage fotokalender.

Når du lager fotokalenderen din og har valgt et design, kan du under «Design og layout» velge oppsett som har flere enn ett bilde. Du kan velge opp til fem bilder, basert på hvilket format og design du har valgt.

Ja, det kan du. Du kan velge akkurat hvilken startmåned du vil ha – helt til tre år frem i tid. Ingen grunn til å vente med julegavene, de kan du lage akkurat når du har tid! Og til studenten er det jo perfekt med en studiekalender som starter i august, når semesteret starter.

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.