Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
En skog i høstfarger, med sollys som danser mellom trærne.

Fototips

Slik tar du fargerike høstbilder

Høsten har en unik stemning som gir deg nydelige bilder! Vi gir deg 5 gode fototips så du kan ta enda bedre høstbilder. Ta med kjæresten, barnet eller hunden i en hånd og kameraet i den andre, og gå ut og fang den fargerike, spesielle årstiden i bilder.

Dagene blir kjøligere og de litt tykkere genserne tas frem igjen fra bakerst i skapet – høsten er her! Kanskje du er litt lei deg for at sommeren har sagt takk og farvel, men du kan jo trøste deg med at høsten er en fantastisk tid for fotografering!

Høstbilder er vanligvis veldig fargesprakende og har en helt egen stemning, det er klart du må ut og fange den på kamera! Ta på deg jakka, finn frem kameraet og ta turen ut i de fargerike omgivelsene. I denne artikkelen gir vi deg 5 gode tips om hvordan du kan ta enda bedre høstbilder.

1. Ta høstbilder av de fargerike bladene

Mange gull- og rødlige blader ligger oppå hverandre.
Ta bilder av de fargesprakende høstbladene, både de som sitter på trærne og de som dekker bakken.

Overgangen fra den grønne sommeren til høstens gule, oransje, brune og noen ganger røde omgivelser er virkelig flott. Ta bilder av høstbladene før de forsvinner – både av trærne og bladene som har falt på bakken.

Prøv gjerne å ta bilder tidlig om morgenen eller litt nærmere kvelden. Solen som står på midt på dagen kan være hard for høstbildene dine. Når solen står litt lavere på himmelen gir den en mykere glød til omgivelsene og kan forsterke alle de vakre fargene. Prøv deg frem og se hvilken forskjell det gjør for dine høstbilder.

Stolt av bildene dine? Vis de frem i en CEWE FOTOBOK!

2. Nyt høstens solnedgang/oppgang

Sterk sol lyser opp et høstlandskap av klipper dekket av skog.
Bruk værvarselet, et godt verktøy for å få tatt magiske høstbilder av soloppgang og –nedgang.

Fang den flotte solnedgangen/oppgangen! Å ta høstbilde av den perfekte solnedgangen/oppgangen kan kreve litt tålmodighet, så sørg for å sjekke værmeldingen på forhånd slik at du reduserer sjansen for å bli skuffet.

Når solen går ned/opp endrer lysnivået seg mye raskere enn det gjør om dagen. Det kan være lurt å justere eksponeringen slik at den samsvarer med lysnivåene.

Hvis du befinner deg i nærheten av et vann, så kan du prøve å ta et bilde av solens refleksjon i vannet. Solstrålene vil etterlate seg en vakker lysløype over vannet, som utvider seg etter hvert som den kommer nærmere deg. Denne effekten kan gi noen virkelig imponerende høstbilder av solnedgangen/oppgangen.

Fargerike høstbilder som dette kan være skikkelig fint på veggen hjemme. Hva med å lage et veggbilde av solnedgangen/oppgangen?

3. Høstbilder av barna som leker

Et smilende mørkhåret barn i hvit bluse kaster høstløv opp i luften.
La barna være med på å skape livlige, morsomme høstbilder.

Kle på dere varme og behagelige klær, ta en tur ut i høstværet og hør høstbladene knase under føttene. Høstportretter er veldig populære, spesielt de bildene hvor barna leker med høstbladene. De minste kan være litt motvillige til å stå stille for å bli fotografert, så ta i stedet høstbilder mens de leker. De vil ikke engang legge merke til kameraet når de er opptatte med å ha det moro!

Se hvordan du kan ta sylskarpe mobilbilder

4. Høstbilder av din firbeinte bestevenn

En sort hund har forbeina på et gresskar i slutten av en sti dekket av oransje blader.
Når du lufter hunden, kan du få tatt noen skikkelig gode høstbilder av din firbeinte venn.

Når du likevel skal på luftetur med hunden i det fine høstværet: Hvorfor ikke ta med kameraet også? Å ta naturlige bilder av kjæledyret utendørs er en fantastisk mulighet til å fange personligheten deres. La den løpe gjennom en haug med blader, og ta masse morsomme høstbilder! Hunder kan fort la seg distrahere, og det er ikke alltid så lett å få den til å sitte stille og posere. Gi hunden heller sjansen til å løpe rundt, og hold kameraet klart – du vet aldri når det dukker opp en god fotomulighet.

Samle bildene dine i en fotobok eller en fotokalender med kjæledyret ditt som hovedperson

5. Ta et skritt tilbake

Skog, berg og skyet himmel speiler seg i en sjø i solskinn.
Skap fine linjer i høstbildene dine ved å ta ett enkelt skritt bak fra motivet ditt.

Fra bladene på bakken til de fargerike tretoppene – ta noen skritt tilbake for å sørge for at du fanger det vakre bildet i sin helhet. Benytt deg av både naturlige og menneskeskapte linjer når du fotograferer høstlandskapet. Elver, trær og fjell er fine naturlige linjer, mens veier, bygninger og broer kan tilføre struktur til ditt urbane landskapsfotografi.

Sånn! Da har du noen tips du kan ta med deg inn i høsten. Og når du har fanget sesongen i all sin prakt, kan du jo lage en CEWE FOTOBOK med alle de fine høstbildene dine.

Finn mange flere fototips her!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.