Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
En person tar et bilde med telefonen sin, av et berglandskap.

Ta sylskarpe mobilbilder med disse enkle tipsene

Med noen enkle tips og triks kan du ta bedre mobilbilder med skarpere motiver. Lær litt om hvilken forskjell filtere, fototilbehør og eksponering kan utgjøre.

Kameraene i mobiltelefoner blir stadig bedre, og fordi mobilen alltid er med, tar vi kanskje de fleste bildene våre med mobilen. Men kjenner du deg igjen i dette: Du er vitne til en helt fantastisk solnedgang, og du prøver å ta bilde av den med mobilen, men får ikke helt til å fange øyeblikket på en god måte? Vi har samlet en rekke tips og triks i denne artikkelen, til hvordan du tar bedre mobilbilder. Så kan den neste solnedgangen bare komme.

Lek med forskjellige filtre

En person tar et mobilbilde av trær og berg.
Eksperimenter med de forskjellige filtrene kameraet kan tilby, eller prøv å lage dine egne.

Filtre er en enkel måte å sprite opp mobilbildene på og det finnes løsninger som dedikert, gjerne da i form at en clips man setter over kameraet der man bytter mellom flere typer objektiv. Macro, fisheye, tele, det er noe for enhver smak. Du kan også enkelt velge et filter i kamerainnstillingene på mobilkameraet ditt og i forskjellige apper.

Selv om det finnes ferdige løsninger, er det ingenting i veien for å fikse noe selv heller! Prøv for eksempel å ta et bilde gjennom solbrilleglasset ditt. Dette hjelper veldig om sollyset er hardt. Sprayer du på litt vann i forkant kan det bli en skikkelig stilig effekt!

Optimer dine mobilbilder med fototilbehør

Havet skyller inn på stranden, hvor en lensball ligger, mens solen står lavt på himmelen.
Fototilbehør kan optimere dine mobilbilder og gjøre fotograferingen enda morsommere.

Det finnes massevis av tilbehør som gir mobilbildene eller filmklippene det lille ekstra. Våre tre favoritter er et gimbal-stativ, LED-lys og en lensball:

Gimbal-stativ Laget for filming og gir drømmeaktige og stabile klipp. Med et stativ får du et stabilt og trygt grep som gjør det lettere å ta gode videoer eller mobilbilder. Mange av disse har også innebyggede funksjoner som beveger kameraet for deg så du kan lage spenstige, kreative klipp uten at kameraer rister og gjør klippene dårlig. De fleste modellene som finnes passer mange forskjellige mobiler, så det er enkelt å finne noe som passer din egen.

LED-lys LED-lys er helt perfekt å bruke sammen med mobilen enten du tar bilder eller filmer. Spesielt under filming kan dette være gull vært og får garantert klippene til å se litt mer proffe ut. Vlogger du f.eks. er det en essensiell del av utstyret. Når man tar bilder er det gøy å bruke LED-lys kreativt for å lage fine skygger/silhuetter og lignende. Her er det bare å leke seg frem!

Mobilstativ Et mobilstativ kan gjøre underverker for kreativiteten. I motsetning til overnevnte gimbalstativ bruker man dette som et vanlig statisk stativ. Perfekt for å få til en litt mer spennende vinkel eller om du vil være med på gruppebildet fra ferien selv.

Mobiltilbehør - Se hele utvalget vårt her

Still inn eksponeringen når du tar mobilbilder

Flere mennesker sitter rundt et bord, mens en person tar bilder med mobilen sin.
Prøv å leke med eksponeringen for å gjøre bildet mørkere eller lysere.

De fleste telefoner har en justeringsmulighet for eksponering, altså at du kan gjøre bildet mørkere eller lysere enn telefonen gjør det. En liten justering der kan gjøre mobilbildet mye mer visuelt interessant og mange tenker ikke på at denne funksjonen finnes i det hele tatt selv om de har sett den. På iPhone er dette sol-ikonet som kommer opp når man trykker på skjermen for å fokusere og du drar enkelt og greit opp og ned for å justere eksponeringen. På Android finner man et +/- ikon for å justere dette.

Bruk apper til å redigere bildene med

En person fotograferer solnedgangen over havet med en smarttelefon.
Med forskjellige apper til mobilen din kan du enkelt redigere bildene dine.

Selv om alle mobiler har innebyggede funksjoner for redigering av mobilbildene, som forskjellige filtre osv. er det et hav av knallgode apper som har langt flere funksjoner for å fikse på bildene og filmene dine. Det finnes også egne apper du kan bruke i stedet for kameraappen som er innebygget som igjen, gir langt flere funksjoner og muligheter.

Våre favorittapper til redigering og fotografering er

  • Snapseed – Redigering
  • Adobe Lightroom – Redigering
  • Darkroom – Redigering
  • Halide Mk II – Kamera
  • Open Camera – Kamera
  • Photoshop Camera – Kamera

5 kjappe tips til bedre mobilbilder

Fire personer holder hver sin mobil og tar bilder av hav og himmel.
Fem enkle tips kan gjøre mobilbildene dine mer spennende og ekstra skarpe.

For å vende tilbake til det vakre motivet: solnedgangen, har vi samlet fem gode tips som vil gjøre bildene av den enda bedre. De kan også brukes til mange andre motiver, og krever verken mye tid eller forberedelse, men vil utgjøre stor forskjell på sluttresultatet:

1. Tørk alltid av kameralinsen før du tar bilder.

2. Sett på rutenett i kameraappen for å komponere bedre.

3. Ta mange mobilbilder så du har flere å velge mellom (og ikke glem å slette de dårlige).

4. Bruk et lite mobilstativ for å holde mobilen stødig.

5. Bruk volumknappene på siden for å ta bilder!

Slik kan du bruke mobilbildene dine

Nyt de fineste bildene dine i flotte og personlige bildeprodukter

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOK og veggbilder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få enda mer inspirasjon
  • Benytt muligheten til å lage flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK og veggbilder. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.
Din påmelding…
mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager
Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.