Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
En person tar et bilde med telefonen sin, av et berglandskap.

Ta skarpe mobilbilder og bevar de beste minnene

Med noen enkle tips og triks kan du ta bedre mobilbilder med skarpere motiver. Lær litt om hvilken forskjell filtere, fototilbehør og eksponering kan utgjøre.

Kameraene i mobiltelefoner blir stadig bedre og fordi man som regel nesten alltid har mobilen med seg er det som oftest mobilen man bruker når man tar bilder, eller vlogger for den saks skyld. Selv om bildene i seg selv blir fine er det flere ting man kan gjøre for å sprite dem opp litt og kanskje få noen ekstra likes på Instagram. Her har vi samlet noe tips som gjør mobilbildene dine enda bedre og gjør selve fotograferingen morsommere.

Lek med forskjellige filtre

En person tar et mobilbilde av trær og berg.
Eksperimenter med de forskjellige filtrene kameraet kan tilby, eller prøv å lage dine egne.

Filtre er en enkel måte å sprite opp mobilbildene på og det finnes løsninger som dedikert, gjerne da i form at en clips man setter over kameraet der man bytter mellom flere typer objektiv. Macro, fisheye, tele, det er noe for enhver smak. Du kan også enkelt velge et filter i kamerainnstillingene på mobilkameraet ditt og i forskjellige apper.

Selv om det finnes ferdige løsninger, er det ingenting i veien for å fikse noe selv heller! Prøv for eksempel å ta et bilde gjennom solbrilleglasset ditt. Dette hjelper veldig om sollyset er hardt. Sprayer du på litt vann i forkant kan det bli en skikkelig stilig effekt!

Optimer dine mobilbilder med fototilbehør

Havet skyller inn på stranden, hvor en lensball ligger, mens solen står lavt på himmelen.
Fototilbehør kan optimere dine mobilbilder og gjøre fotograferingen enda morsommere.

Det finnes massevis av tilbehør som gir mobilbildene eller filmklippene det lille ekstra. Våre tre favoritter er et gimbal-stativ, LED-lys og en lensball:

Gimbal-stativ Laget for filming og gir drømmeaktige og stabile klipp. Med et stativ får du et stabilt og trygt grep som gjør det lettere å ta gode videoer eller mobilbilder. Mange av disse har også innebyggede funksjoner som beveger kameraet for deg så du kan lage spenstige, kreative klipp uten at kameraer rister og gjør klippene dårlig. De fleste modellene som finnes passer mange forskjellige mobiler, så det er enkelt å finne noe som passer din egen.

LED-lys LED-lys er helt perfekt å bruke sammen med mobilen enten du tar bilder eller filmer. Spesielt under filming kan dette være gull vært og får garantert klippene til å se litt mer proffe ut. Vlogger du f.eks. er det en essensiell del av utstyret. Når man tar bilder er det gøy å bruke LED-lys kreativt for å lage fine skygger/silhuetter og lignende. Her er det bare å leke seg frem!

Lensball Lensball er en fantastisk morsom sak. Dette er en glasskule man rett og slett tar bilder gjennom. Du har kanskje sett det på Instagram? Dette gir skikkelig kule mobilbilder og er veldig gøy å bruke. Disse finnes i flere forskjellige størrelser og farger.

Still inn eksponeringen når du tar mobilbilder

Flere mennesker sitter rundt et bord, mens en person tar bilder med mobilen sin.
Prøv å leke med eksponeringen for å gjøre bildet mørkere eller lysere.

De fleste telefoner har en justeringsmulighet for eksponering, altså at du kan gjøre bildet mørkere eller lysere enn telefonen gjør det. En liten justering der kan gjøre mobilbildet mye mer visuelt interessant og mange tenker ikke på at denne funksjonen finnes i det hele tatt selv om de har sett den. På iPhone er dette sol-ikonet som kommer opp når man trykker på skjermen for å fokusere og du drar enkelt og greit opp og ned for å justere eksponeringen. På Android finner man et +/- ikon for å justere dette.

Bruk apper til å redigere bildene med

En person fotograferer solnedgangen over havet med en smarttelefon.
Med forskjellige apper til mobilen din kan du enkelt redigere bildene dine.

Selv om alle mobiler har innebyggede funksjoner for redigering av mobilbildene, som forskjellige filtre osv. er det et hav av knallgode apper som har langt flere funksjoner for å fikse på bildene og filmene dine. Det finnes også egne apper du kan bruke i stedet for kameraappen som er innebygget som igjen, gir langt flere funksjoner og muligheter.

Våre favorittapper til redigering og fotografering er

  • Snapseed – Redigering
  • Adobe Lightroom – Redigering
  • Darkroom – Redigering
  • Halide Mk II – Kamera
  • Open Camera – Kamera
  • Photoshop Camera – Kamera

5 kjappe tips til bedre mobilbilder

Fire personer holder hver sin mobil og tar bilder av hav og himmel.
Fem enkle tips kan gjøre mobilbildene dine mer spennende og ekstra skarpe.

Det er alltid lurt å følge disse tipsene når du skal ta mobilbilder. Det krever verken mye tid eller forberedelser, men vil utgjøre enorm forskjell på sluttresultatet:

1. Tørk av kameraet.

2. Sett på rutenett i kameraappen for å komponere bedre.

3. Ta mange mobilbilder (og ikke glem å slette de dårlige).

4. Bruk et lite mobilstativ for å holde den stødig.

5. Bruk volumknappene på siden for å ta bilder!

Når sommeren er over og du har mobilen full av fine bilder kan du jo lage den en CEWE Fotobok Pure? Spesiallaget for mobilbilder i et lekkert format!

Vis frem mobilbildene dine på personlige fotoprodukter

En fotokalender med et naturbilde henger på en stuevegg.
Bruk de flotteste mobilbildene dine i en fotokalender og la den pryde veggen.

Nå som du har så mange fantastiske bilder på mobilen må de jo vises frem! Utenom å dele dem på sosiale medier, er det også morsomt å vise mobilbildene frem i fysisk form. Lag for eksempel en fotobok, som har plass til mange bilder. Du kan legge inn tekst og grafiske elementer i boka, alt etter hvilken stil du vil gå for.

Du kan også velge ut dine 12 beste mobilbilder og lage en fotokalender. Eller siden vi nå snakker om mobilen, hva med et mobildeksel?

Våre fotoprodukter er også supre gaveidéer, hvis du vil gi noe personlig til neste bursdag eller jul. Fotogaver fra CEWE er gaver fra hjertet som alltid gjør stort inntrykk på mottakeren!

Vi håper du får bruk for våre tips når du skal ut og ta iøynefallende mobilbilder!

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Få 20% på CEWE FOTOBOK og veggbilder*
  • Unik velkomstfordel
  • Kreative tips og idéer
  • Få enda mer inspirasjon
  • Benytt muligheten til å lage flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og fotokalender. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.
Din påmelding…
mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager
Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.