Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Fototips

Fototips til roadtrip gjennom Europa

11 flotte stoppesteder til Europaturen i sommer

Når vi går inn i skolesommerferien, er det flere av oss som pakker bilen eller ryggsekken og legger ut på reise gjennom Europa. Vi gleder oss! Men først skal vi ta dere med på denne fotografiske reisen gjennom Tyskland, innom Frankrike og sør til nord-Italia, før vi ender opp i Polen.

I samarbeid med det tyske blogger- og reiseparet Annika og Mathias Koch har vi samlet 11 fotoverdige steder i sentral- og øst-Europa som garantert vil gjøre at du sitter igjen med spektakulære bilder å sette inn i feriefotoboken senere!

Så enten du reiser med bil eller tog gjennom Europa, bør du kunne besøke minst ett av disse vakre fotostedene på veien.

Ha en flott (foto)ferie!

Tips 1: Det Saksiske Sveits, Tyskland

Det har faktisk ikke noe med Sveits å gjøre! Du må reise til Sachen i Tyskland for å oppleve nasjonalparken Saksiske Sveits (Sächsische Schweiz).

Øst for Dresden - faktisk rett opp og ned langs den tysk-tsjekkiske grensen - ligger området Saksiske Sveits. Det er en tysk nasjonalpark med imponerende fjell som har blitt formet av vær og vind, og som absolutt er verdt et besøk hvis du er på vei til Øst-Europa!

Tips 2: Dresdner Frauenkirche, Tyskland

Her kan vi virkelig snakke om hvordan "timing is everything". Wow!

Hvis du er i Dresden, må du ikke gå glipp av Neumarkt og den ikoniske Dresdner Frauenkirche, hvor du kan ta vakre bilder. På bildet over er torget tomt, noe som ikke er vanlig på dagtid, så hvis du vil ha et bilde som dette, tatt av Annika og Mathias Koch, bør du være tidlig ute før alle de andre turistene ankommer!

Tips! For å få solstjernen med på bildet bør solen skinne rett inn i kameraet, og blenderåpningen bør være så lukket som mulig (høyt f-tall). Jo mindre blenderåpningen er, desto mer fremheves stjernen. Annika og Mathias hadde følgende innstillinger i kameraet: blender 12, eksponeringstid 1/400, ISO 1600.

Få fototips og inspirasjon rett i innboksen

Tips 3: Schloss Moritzburg, Tyskland

Ikke la været begrense deg når du er på en vakker foto-lokasjon.

Like nord for Dresden ligger Schloss Moritzburg, et vakkert slott i renessansestil. Med sin unike beliggenhet midt i Schlossteich, eller slottssjøen på norsk, er det mange fotomuligheter rundt det vakre, gule slottet.

Siden det ofte er bølger på en innsjø, kan det være en tålmodighetskrevende oppgave å fange den perfekte refleksjonen. Men du kan faktisk skape et rolig og vellykket bilde som det over når du stiller inn kameraet med lang eksponering. I dette tilfellet over en periode på 2:30 minutter. På denne måten blir bølgene i vannet og skyene på himmelen uskarpe, og slottet trer tydelig frem.

Tip 4: Altschlossfelsen, Tyskland

Man skulle tro at bildet var fra Grand Canyon i USA, men Altschlossfelsen finner du i sydvestlige Tyskland.

Hvis du reiser til Vest-Europa, må du ikke gå glipp av naturopplevelsen Altschlossfelsen, som ligger mellom Saarbrücken og Karlsruhe, nær den tysk-franske grensen. Landskapet med sine tette, røde klippeformasjoner minner om canyons sørvest i USA, men du finner dem også her i nærheten av Eppenbrunn.

Annika og Mathias var på besøk i slutten av april, rett før solnedgang. Også her er blenderåpningen høy, slik at solen danner en stjerne i bildet. Hvis du vil ta et bilde som dette, der steinene ser ut som om de gløder, bør du besøke stedet om våren eller høsten, for da må solen stå i en viss vinkel for å skinne gjennom steinene.

Fyll en fotobok med feriebildene dine!

Når kameraet ditt er fullt av de vakreste feriebildene, skal de selvfølgelig nytes i en fotobok

Tips 5: Teufelstisch, Tyskland

Det mest imponerende djevelbordet er 14 meter høyt!

Hvis du reiser rundt i Sørvest-Tyskland om kvelden, er alt i orden! Du kan nemlig også stoppe ved Teufelstisch - eller Djevelens bord - og ta et vakkert kveldsbilde. Det finnes faktisk mer enn 20 av disse steinformasjonene, som mest av alt ligner en høy sopp. Den høyeste Teufelstisch er 14 meter høyt.

Tips! For å få steinen til å lyse opp til tross for nattehimmelen, lyste Annika og Mathias kortvarig opp steinen med en LED-lampe under den lange eksponeringen.

Tips 6: Château de Chillon, Sveits

På grunn av den lange eksponeringstiden blir skyene lange og vannet rolig og mykt.

Hvis du planlegger å reise gjennom Sveits på sommerferien, bør du vurdere å svinge innom Château de Chillon i det vestlige Sveits ved Genfersjøen. Château de Chillon er et middelalderslott bygget på kalksteinsøya Chillon med fantastisk utsikt til alle kanter.

Tips! Den dagen Annika og Mathias var på besøk med kameraet, var det bølger og skyer, men med en eksponeringstid på 45 sekunder fremstår vannet som rolig og skyene som lange. Dette gjør at Château de Chillon kommer i fokus.

Tips 7: Manarola, Italia

La byens lys og lamper forvandle seg til små, vakre stjerner i bildet ditt.

Hvis GPS-en din er rettet sørover mot Italia, må du stoppe ved en av de små byene på vestkysten, for eksempel i de fem pittoreske byene i Cinque Terre. Spesielt i "den blå timen", like etter solnedgang, kan du ta vakre bybilder der gatelys og lamper skinner som små stjerner når du fotograferer med lang eksponeringstid.

Når du likevel er med på vår digitale reise gjennom Europa, har vi noen ekstra stoppesteder vi kan anbefale som går videre fra reisen til Annika og Mathias. Les videre og få med deg 4 bonustips til fotogene stoppesteder på Europa-rundturen!

8. Venezia, Italia

Vakre Venezia består av 118 øyer og over 400 broer som knytter byen sammen.

Vi holder oss nord i Italia, og hvis du krysser landet og kjører helt ut til østkysten, finner vi Venezia. Vakre Venezia er full av vakre fotomotiv med sine trange kanaler, flotte broer og søte gondoler. Her er flotte Santa Maria Della Salute-kirken fotografert ved solnedgang. De mange turistbåtene reiser forbi denne severdigheten, så det er nok et godt fotografert motiv på minnekortet til mange turister!

Tips! For å få et like vakkert motiv, hvor gondolene ligger i forgrunnen av bildet, anbefaler vi at du booker deg bord på restauranten til hotellet The St. Regis Venice ved soloppgang eller solnedgang.

9. Gordes, Frankrike

Utforsk det provençalske, spektakulære landskapet Luberon-dalen har å by på.

Et lite stykke inn i Frankrike igjen, finner vi den vakre landsbyen Gordes, ikke langt fra Marseille. Den lille byen med bare rundt 2000 innbyggere er kåret til en av Frankrikes vakreste landsbyer. Den ligger plassert høyt på en klippe, 340 meter over dalbunnen, med vakker utsikt over Luberon-dalen. Gordes er kjent for sine kjente kunst-innbyggere og byr på flotte kulturelle opplevelser.

10. Hallstatt, Østerrike

Rolig sjø ved soloppgang i Hallstatt.

Reiser du gjennom Østerrike i ferien, vil det være en selvfølge å stoppe i den lille byen Hallstatt, som ligger idyllisk til ved Hallstatt-innsjøen i Alpene. Byen er på UNESCOs verdenarvsliste, og har så lite som 800 fastboende. Det er en opplevelse i seg selv å se husene klore seg fast oppover fjellsiden.

Tips! Her har fotografen brukt blenderåpning f/16, slik at alt i hele motivet kommer i fokus, også fjellene i bakgrunnen. Vi anbefaler å besøke stedet ved soloppgang.

11. Mariakirken, Polen

Mariakirken rammes vakkert inn av buene på markedsplassen i Krakow.

Siste stopp på reisen går til Polen, nærmere bestemt Mariakirken, i gamlebyen i Krakow. Her har fotografen stilt seg opp med stativ innenfor de flotte buene på markedsbygget midt på markedsplassen, som rammer Mariakirken vakkert inn. Bildet er tatt ved soloppgang med ISO-100, blenderåpning f/8 og en eksponeringstid på 1,3 sekunder, som gjør at kameraet balanserer lys og mørke til et vakkert motiv.

Riktig god (foto-)reise!

Kanskje du også er interessert i dette?

Her kan du finne enda mer sommerinspirasjon! Dykk ned i alle våre tips og inspirasjonsartikler.

Velkomstfordel

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Koden gjelder hele din første ordre av bildeprodukter. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.