Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

7 tips til veggbilder

Enten du skal innrede et helt nytt rom, eller om du bare er ute etter litt forandring, er veggbilder en rask og unik måte å fornye et rom på. Få våre beste tips til personlige veggbilder her.

Ønsker du et personlig hjem som ikke har bildene «alle andre» har? Ved å bestille veggbilder fra CEWE, får du helt unik og personlig kunst til veggene dine. Pynt hjemmet med dine beste bilder, og bring gode minner og herlige opplevelser inn i boligen.

Personlige veggbilder skaper ikke bare glede i ditt eget hjem – de er også en perfekt gave å gi til besteforeldre eller andre nære familiemedlemmer. For hva er vel bedre enn å både gi og få en helt unik gave av dem du er mest glad i?

Les videre og få 7 gode tips til veggbilder, som gir deg råd om blant annet valg av motiv, plassering og størrelse.

1. Velg et motiv til veggbildene

Personlige veggbilder kan være akkurat det du vil. Er det et familiebilde, et vakkert naturbilde, et skikkelig statement-bilde, eller noe som skal gå sømløst inn med resten av interiøret? Tenk på hvordan du liker å ha det hjemme, hvilken stil du allerede har, og gå videre derfra for å finne ut hva du ønsker å ha på veggene.

Bli inspirert av årstiden

Når du skal finne inspirasjon til din nye veggdekor, kan du starte med å gå en tur. Legg merke til hvilke farger og motiver du ser rundt deg, hvilke farger har trærne, hvordan oppfører bladene seg i vinden? Legg for all del ikke igjen kameraet eller mobilen hjemme! Ta mange bilder, så kan du se gjennom og finne blinkskuddene når du kommer hjem, for så å forvandle de til flotte veggbilder. Kanskje du også har noen flotte landskapsbilder fra fjellturer eller reiser du har vært på?

Gjør det personlig med familiebilder

Familiebilder gjør et hus til et hjem. Print koselige familieøyeblikk som veggbilder og skap et personlig hjem. Når familien skal fotograferes, kan du sørge for at alle går kledd i de samme nyansene, slik at farger og stil matcher det uttrykket du vil gå for. Når du velger ut bilder, kan du med fordel velge de som er naturlige og personlige – et bilde tatt i øyeblikket. Bruk bilder som er morsomme, og som vekker gode minner og følelser. Hyggelige feriebilder egner seg også veldig godt på veggen.

Vær kreativ med typografi og illustrasjon

Skreddersydd typografi – et ord, en setning – gir en personlig touch til veggpynten din. Velg en skrifttype og et budskap som representerer deg eller gir deg motivasjon, og lag det på akkurat den måten du ønsker i fotoprogrammet vårt eller online. En bildevegg blir gjerne komplett med typografi eller en illustrasjon, sammen med lekre bilder. Vi har også en drøss med maler til fotoplakater som har både tekst og bilde - ta en titt på fotoplakat med design.

Sort-hvitt bilder

Veggbilder i sort-hvitt er veldig stemningsfulle, og passer fint i alle hjem, uansett hvilken stil og farger du har i interiøret. De fleste motiver fungerer kjempefint til sort-hvitt bilder, men for å virkelig få frem detaljene bør man gjerne øke kontrasten i bildet. Dette kan du gjøre direkte i editoren når du lager veggbildet ditt hos oss. Har du ikke prøvd å lage sort-hvitt bilder før? Prøv gjerne med et flott fjellbilde eller foto av et dyr eller arkitektur.

Finn et motiv på nett

Har du lyst til å ha noe kreativt, kult eller vakkert på veggen, men har ikke kunnskapen eller muligheten til å ta bildet selv? Da kan du finne et hav av muligheter i forskjellige gratis bildebanker på nett. Ta en titt på f.eks. unsplash.com eller pexels.com – og finn et helt unikt motiv til veggbildet ditt. Her kan du søke på det du ønsker, og finne både fotografier, 3D-rendringer og illustrasjoner, og du har lov til å laste ned bildet gratis for å bruke det i privat sammenheng.

Bestill veggbildene dine her

2. Plassering i hjemmet

Det er viktig at du tenker over hvordan bildene henger i forhold til både det naturlige og det kunstige lyset i hjemmet ditt. De bør får en plassering som komplementerer og fremhever dem, slik at de kommer til sin rett. Velg gjerne en vegg du ofte ser, så du får nyte den personlige kunsten din.

3. Hvilken størrelse?

Finn den riktige størrelsen for ditt personlige veggbilde for å være sikker på at det passer til stedet du har valgt ut. Tenk gjerne på størrelsen av andre elementer i nærheten. En fin størrelse til mobilbilder er 30x40 cm eller 30x45 cm. Da sikrer du at det ikke blir kornete eller uskarpt siden noen mobiler ikke har så høy oppløsning at de har nok detaljer til et stort veggbilde.

Ønsker du et større blikkfang, bør du gå opp i størrelse til f.eks. 50x70 cm eller 70x100 cm. Ta gjerne en tur innom en av våre butikker for å sammenligne størrelser og materialer.

PS. Vi tilbyr størrelser fra 20x20 cm, og opp til markedets største formater (150x225 cm) - for den som virkelig er ute etter et stort veggbilde.

4. Tenk tekstur

Materialet du velger kan påvirke hvilket uttrykk bildet får, teksturen og graden av gjenskinn. Vi har mange forskjellige materialer å velge mellom, slik som en moderne og matt bilde på aluminiumsplate, eller et fotolerret som gir et mer organisk uttrykk. Galleritrykk gir et skinnende og eksklusivt uttrykk. Miks og match materialer for å lage en spennende bildevegg.

Vil du lære mer om de forskjellige materialene våre?

5. Finn de riktige fargene

Ta hensyn til fargene du har på veggene og interiøret hjemme når du skal lage veggbilder. Velg bilder eller grafikk med farger som komplementerer stilen din og skaper et harmonisk uttrykk. Har du lyst på et ordentlig blikkfang, kan du derimot vurdere en fargepalett på veggbildet som skiller seg ut og fanger oppmerksomheten. Uansett hva du velger, er det ingen tvil om at farger påvirker humøret – så velg farger som gjør deg glad!

6. Levende veggdekor

Mange skifter til lysere gardiner om sommeren, eller finner frem sommergarderoben. Hvorfor ikke gjøre det samme med veggbildene dine? Skap en sommerlig stemning hjemme når sesongen skifter, og gjør det samme igjen til vinteren. Det er en billig måte å fornye interiøret hjemme på, og du blir aldri lei! Du kan selvsagt ta vare på bildene og bruke de år etter år, så kan du unne deg selv å bytte ut et bilde iblant. Og vipps, så har du levende veggdekor som sørger for en frisk start på en ny årstid.

7. 100% fornøydgaranti

Nå håper vi du er godt rustet til å bestille veggbilder til hjemmet eller i gave til noen du er glad i. Husk at vi alltid har 100% fornøydgaranti – så er du ikke fornøyd med hvordan bildet ditt ble, kan du alltid få pengene tilbake eller et nytt produkt. Lykke til!

Er du klar for å bestille dine veggbilder?

Er du også interessert i dette?

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.