Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Scene med tre figurer fra en superheltfilm.

Leken fotografering for voksne og barn

Gi liv til dine gamle figurer, eller bruk barnas leker i en kreativ fotoaktivitet. Få idéer til hvordan du kan arrangere forskjellige scener og skape fantastiske bilder.

Kanskje har du noen gamle leker eller noen figurer liggende på loftet? Eller er du kanskje forelder til unger som har talent for å spre lekene sine utover hele huset? Uansett er disse lekene ikke bare fine motiver til fotografering – de kan også gjøre deg klokere på lys og komposisjon i forhold til fotografering. Og ikke minst er det utrolig morsomt å arrangere og fotografere figurene! Ta med barna på å lage hele scener i LEGO eller et tøft portrett av en actionfigur, det er en glede dere definitivt kan dele! Les mer her og få inspirasjon til hvordan du kan gripe an lekefotografering.

Fortell en historie med figurene

Små figurer på tregulv i lyset fra en åpen dør.
Lag scener med figurene og ta bilder av historien som du kan bruke i en fotobok.

Lag din egen Toy Story og gi lekene liv! Finn frem masse forskjellige leker og lag forskjellige scener med dem som du kan fotografere til en historie. Kanskje må lekene flykte fra noe, er på oppdagelsesferd, lager mat på kjøkkenet eller hva enn annet dere måtte finne på, det er bare fantasien som setter grenser!

Tips: Om du får skikkelig fart på fantasien ender du kanskje med en eller flere historier du kan bruke til å lage din egen fotobok. Barna vil elske en hjemmelaget bildebok de selv har bidratt til! Prøv CEWE FOTOBOK Liten og Mini, som passer perfekt i små hender og i ryggsekken når dere skal på tur.

Bygg en spennende scene med LEGO

LEGO-figur med et redskap i hånden og en blå sten sett inne fra jorden.
Bruk LEGO-figurer som motiv i dine bilder.

LEGO kjenner vi alle som den ultimate leken for store og små, og som en endeløs kilde til kreativitet. Lag en spennende scene eller historie i LEGO, eller gjenskap et kjent øyeblikk fra en film. Siden nesten alt kan bygges i LEGO er det bare å gi kreativiteten frie tøyler og begynne å bygge. Du trenger ikke mer enn et par figurer for å lage en god scene, så det er lett å tilpasse til hvor mye du ønsker å legge i bildet.

Lag ditt eget puslespill, og bruk et av de morsomme LEGO-bildene som motiv på spillet. Det vil garantert gi barna lyst til å pusle, og hvis du er heldig blir kanskje du også invitert?

Skap eventyrlige bilder med små figurer

Små figurer har spent et tau omkring en lysende kule som ligner månen.
Et fototips er å bruke små figurer sammen med ting i alminnelig størrelse som motiv.

Mange har togsett liggende fra barndommen, eller kanskje du har det som hobby i voksen alder? Det hører ofte til små figurer av mennesker til disse settene, i forskjellige varianter og som gjør forskjellige ting innenfor alle mulige temaer. Disse figurene er helt perfekte til å lage detaljerte scener mer, som du kan fotografere fra forskjellige vinkler. En morsom idé kan være å la arbeidende figurer jobbe med ting i alminnelig størrelse, for eksempel å skjære en ost eller som på bildet her. Slipp fantasien løs og ta de mest fantastiske bilder!

Tips: Et eventyrlig bilde med mange små figurer vil passe perfekt inn som et stort veggbilde på barnerommet. Med et spennende bilde på veggen har barnet noe å bli inspirert av når det sitter og tegner eller bygger med LEGO.

Ta med leken din ut i ekte kulisser

En dinosaurfigur står på bakken med berg i bakgrunnen.
Hvorfor ikke ta bilder av lekene ute i hagen eller i skogen?

Om det er fint vær kan du ta med lekene ut og lage noen «realistiske» scener. Velg noen litt store figurer og ta dem med ut i skogen eller hagen og fotografer leken i ekte kulisser. Pass på at planter og andre gjenstander ikke står høyere enn figuren – så illusjonen ikke blir ødelagt. Om du har noen litt små trær – eller planter som kan likne – kan du ta med dem ut og, det vil funke bra med en detaljert figur.

Lurer du på hva du skal gi barna i gave? Bruk leke-bildet på en t-skjorte med bilde eller en fotopute.

Bruk actionfigurer til å ta portrettbilder av

Tre figurer fra Star Wars-filmene står foran en oransje bakgrunn.
Bruk actionfigurer som modeller når du fotograferer, og øv deg på komposisjon og lysinnstillinger.

Barna har full kontroll på de forskjellige superheltene, så sammen kan dere lage deres egen superhelt-scene med actionfigurer! Bruk barnas figurer til å ta engasjerende portrettbilder, og for å lage en flott filmatisk scene kan du prøve å eksperimentere med LED-lys for å skape god dramatikk i bildet. Prøv for eksempel med forskjellige farger på forskjellige lamper. En dataskjerm med et passende bilde på kan fungere som en god bakgrunn og gjøre at bildet ser litt mer profesjonelt ut.

Tips: Lag en drikkeflaske til barna med det kuleste superheltbildet ditt. Da får barnet med seg et minne om en morsom dag på skolen og på tur. Om barnet har en smarttelefon vil bildet også ta seg godt ut på et mobildeksel.

Ha det gøy med å bygge de flotteste scener og ta de tøffeste bilder!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.