Kundeservice
Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

5 tips til barnefotografering

Leonora Grigat jobber som profesjonell fotograf, og hun har vært så snill å dele sine beste tips til barnefotografering med oss! Les videre og få hennes 5 beste tips, slik at du også kan fange noen blinkskudd av barna eller barnebarna dine.

Tips 1: Det skal være gøy

Leonoras datter, Nova, elsker når Leonora tar henne med ut for å ta bilder. Leonora er opptatt av at barnefotografering skal være gøy, og at barna ikke føler seg presset. Når hun tar med datteren på en fotoseanse inviterer hun til lek, slik at de begge koser seg mens fotograferingen skjer. Så fort barna mister interessen, bør dere stoppe opp og ta en liten pause. Så kan du vurdere om dere er klare igjen eller om dere må fortsette en annen dag.

Tips 2: Snacks til modellene

Litt snacks er alltid godt. Man kan med fordel diske opp med nøtter, rosiner eller frukt når det skal fotograferes. Et godt og morsomt tips er å gjemme snacksen der hvor fotograferingen skal foregå. Leonora leker ofte «tampen brenner» med Nova, som fører til naturlig latter og store smil når Nova finner «tampen». Her er det selvfølgelig viktig å være klar og kjapp med kameraet.

Tips 3: Musikk setter en god stemning

Musikk gjør oss glade! Sett på barnas favorittsang, så får du med stor sannsynlighet fanget noen veldig gode bilder.

Tips 5: Slørete bakgrunn

Når Leonora tar portrettbilder, bruker hun lavt blendertall og står helt nærme motivet sitt, samtidig som at personen ikke står for nære bakgrunnen.