Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
En person tar bilder av et tre med rosa blomster.

5 tips for vakre vårbilder

Gå ut i våren og ta vakre og spennende vårbilder med våre 5 tips. Bruk bildene dine i alt fra fotobøker til veggbilder når du kommer inn igjen.

Ah, endelig er våren her, og motivene spirer og gror overalt! Hold utkikk etter snøklokker, sommerfugler, trekkfugl og andre vårtegn. Når våren kommer er det godt å komme seg ut, noe som lett kan kombineres med litt fotografering. Ta med deg familien, så kan barna også være med på å bestemme motivene. Eller kanskje har du en friluftsglad venn som også liker å ta bilder?

Her har du 5 tips til fotomotiv for når du er ute og går, og inspirasjon til hvordan du kan bruke de fine vårbildene i hjemmet.

Tips 1: Vær kreativ med blomster

Nærbilde av snøklokker med uklar bakgrunn.
Ta bilder av vårblomster fra mange forskjellige vinkler.

Nå dukker det opp blomster overalt og de er vakre fotomotiv. Dra på utflukt og let etter vårtegn som snøklokker, hestehov og hvitveis. Da får du ikke bare fine bilder, men vårstemningen setter seg også ordentlig i kroppen! Test gjerne ulike vikler ved å fotografere fra bakkenivå, eller la sollyset skinne gjennom blomstene.

Prøv å sette deg på huk og kom deg tett på motivet, reis deg på tærne med utstrakte armer og la kameraet peke nedover, eller legg deg i gresset og la kameraet peke oppover. Slik får du noen spennende vårbilder man ikke ser så ofte.

Bonustips: Plukk også noen blomster og ta med deg hjem, og ta kreative bilder innendørs. Selv i en by kan du finne mange flotte blomster. Besøk en park, kolonihage eller en botanisk hage. Se hvordan du kan eksperimentere med blomstene og ta kreative blomsterbilder!

Tips 2: Fang lyset og ta eventyrlige vårbilder

En person går i en skog, mens solen skinner gjennom trærne.
Prøv å ta bilder i motlys og oppdag den magiske stemningen bildet får.

Bruk sollyset når du fotograferer! Å ta vårbilder i motlys gir ofte en spesiell stemning i bildet, kanskje særlig i skogen en tidlig vårmorgen. Å la solen så vidt stikke fram bak et tre gir ofte et nydelig resultat! Men vær litt forsiktig – det er best å unngå for sterkt sollys rett inn i kameraet.

Tips 3: Portrett i naturlig lys

Et barn med blå skjorte sitter blant høye planter med gule blomster.
Bruk naturen som bakgrunn i dine portrettbilder og utnytt det naturlige lyset.

Våren er en perfekt tid for å ta portrettbilder i naturlig lys. Solnedgang og soloppgang skjer på rimelige tidspunkt på døgnet, og det gjør det lettere å ta med seg kameraet ut. Eksperimenter med ulike elementer i bakgrunnen og forgrunnen av vårbildet, og bruk gjerne det som spirer og gror som kulisse. Ta med kjæresten, en venn eller barna ut, eller kanskje kan din firbente venn eller du være motiv?

Bonustips: Få inspirasjon til hvordan du kan bruke portrettbildene dine som pynt på veggene hjemme. Lag for eksempel en fotoplakat og ram den inn. Så får du et flott personlig veggbilde til stua eller barnerommet.

Tips 4: Gå nært for vårbildene

Nærbilde av en oransje sommerfugl som sitter på en lilla blomst.
Gå helt tett på en blomst eller et insekt og få noen fascinerende nærbilder.

Våren er nok den beste årstiden for makrofotografering. Det myldrer av liv overalt og motivene står nesten i kø framfor kameraet. Makrofotografering handler om å ta bilder helt tett innpå. Ved å gå tett på motivet og ta et nærbilde av blomsten, sneglen eller bladet på treet, vil du få frem små detaljer en ikke kan se på avstand, og som du kanskje ikke visste at fantes.

De beste nærbildene får du hvis du bruker et systemkamera med et makroobjektiv, eller et mobilkamera som har en linse eller innstilling for makrofotografering. Tar du vårbilder med smarttelefonen din kan det også være lurt å trykke på skjermen før du tar bildet. Da vil den fininnstille fokus og eksponering, og du vil få et sylskarpt motiv.

Fang vårens første humle, eller en vakker sommerfugl. Hvis du vil ta bilder av insekter er det lurt å dra ut på morgenen når insektene ofte sitter stille. Om du har litt flaks er de være dekket av frisk morgendugg og det kan bli helt fantastiske bilder!

Tips 5: Dyrelivet i smått og stort

Nærbilde av en grå og brun spurv som sitter på et gren.
Med det rette utstyret kan du fange for eksempel en fugl helt tett innpå.

Det er ikke bare de «små» tingene som våkner om våren, men også dyrelivet nærmest eksploderer. Mange trekkfugler vender tilbake etter vinteren og aktiviteten er også høyere blant de permanente innbyggerne. Hvis du har et systemkamera, anbefaler vi et teleobjektiv på minst 200 mm for å komme ordentlig tett på motivet. Du kan også plassere mobilen nært et motiv, for eksempel et fuglebord, og deretter bruke en Bluetooth-fjernkontroll for å ta vårbilder på litt lengere avstand, så slipper du å skremme bort fuglene, ekornet eller andre dyr du prøver å ta bilde av.

Spre vårglede hjemme og til nære og kjære

En hylle med et bilde i hvit ramme og et bilde i sort ramme som henger på veggen.
Bruk vårbildene du nettopp har tatt som veggbilder i hjemmet ditt.

Når du er i mål med å ta vårbildene dine, må de foreviges, slik at de ikke bare blir liggende på kamerarullen. Hos CEWE har du mange muligheter til å være kreativ med bildene dine i forskjellige fotoprodukter. Det er raskt og enkelt å lage både dekorative og funksjonelle produkter via vårt fotoprogram, vår foto app eller online. Noen idéer kan være:

Dine beste vårbilder som fotokunst La vårens fantastiske farger, lys og dyreliv flytte inn hos deg, og spre litt ekstra vårstemning. Forstørr de beste vårbildene og bytt ut eller utvid samlingen av veggbilder hjemme. Kanskje har du et nytt hjemmekontor eller en hytte som også trenger litt inspirerende dekorasjon?

Inspirer med en personlig fotobok En annen fin idé er å lage en fotobok som en coffee table-bok med fine vårmotiv. Du kan designe fotoboken akkurat som du vil med egne bilder for å lage en fin detalj i interiøret. Velg mellom flere ulike omslag og papirkvaliteter. Fyll en fotobok med herlige vårbilder fra din egen hage.

En vårhilsen med bilder Hvis det er noen du tenker på, som du ikke har møtt på lenge, kan du framkalle bildene dine som bildekopier eller som postkort, og sende en varm vårhilsen til noen du bryr deg om. Velg mellom flere ulike format.

Lurer du på noe? Vår kundeservice sitter klar til å hjelpe deg!

Kos deg med å finne de flotteste vårmotivene og ikke minst til å få hjem ditt eget personlige fotoprodukt!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.