Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Kule av blå, lilla og gule blomster som ligner en planet.

Eksperimenter med blomster og få kreative blomsterbilder

Har du lyst til å eksperimentere med vakre blomster og ta litt annerledes blomsterbilder? Vi gir deg litt inspirasjon til å fyre opp kreativiteten og ta noen spennende og kunstneriske bilder.

Blomster har en naturlig skjønnhet som gjør at de alltid er gode fotomotiver. Hvis du liker å eksperimentere litt er det overraskende mye du kan gjøre med blomstene, for å ta litt mer kreative blomsterbilder. Du kan dyppe blomstene i maling, sette fyr på dem eller fryse dem, bare for å nevne noen eksempler. Nesten hva som helst vil gi et engasjerende blomsterbilder. Det er med andre ord bare fantasien som setter grenser! Her får du fem tips før du går i gang med dine egne kreative blomsterbilder.

Frys blomstene og ta bilder

Frosne blomster arrangert på en rosa bakgrunn.
Ta kreative blomsterbilder med frosne blomster.

Putt blomstene i en beholder med vann og frys dem. Når de er frosne, kan du ta dem opp og begynne å fotografere. Det gir en ordentlig spesiell effekt som er perfekt å eksperimentere med! Bildene vil nok også gi deg et par ekstra likes på Instagram. Bruk én stor isblokk, flere små eller kanskje begge deler?

Tips: Når du er ferdig med blomsterbildene kan blomstene være fin bordpynt. Legg isblomstene i et fat og la dem flyte på vannet når isen smelter. Her hos CEWE kan du også lage forskjellige former for bordpynt, som bordkort til bryllup, i ditt eget design og med personlige bilder på.

Plukk blomsten fra hverandre

En hel rosa lilje ligger ved siden av en lilje som er plukket fra hverandre.
Når du plukker fra hverandre blomsten og arrangerer den pent, får du et spennende blomsterbilde.

De fleste har jo prøvd å plukke blomster, men har du prøvd å plukke den fra hverandre? Riv forsiktig stilk, blader og kronblader fra hverandre og arranger alt på et bord som om du vil sette dem sammen igjen, og ta bildene ovenfra for best effekt. Legg gjerne en urørt versjon av blomsten ved siden av den dekonstruerte varianten. Med denne teknikken får du noen spennende blomsterbilder i et grafisk uttrykk!

Når du likevel skal ut i naturen og finne blomster, bruk gjerne muligheten til å ta noen fine bilder. Se hvordan du tar de flotteste vårbildene!

Ta blomsterbildene på en ren bakgrunn

En bukett blomster i grønne og lilla farger på sort bakgrunn.
Gjør blomstene dine til et kunstverk ved å bruke en sort bakgrunn, blits og maling, hvis du tør.

Hvis du tar bilder av blomsten på en ren bakgrunn, gjerne sort, kommer alle detaljene på blomsten ordentlig til sin rett. Her kan du eksperimentere med former og farger og lage noen fascinerende kunstverk ut av blomsterbildene. Prøv å helle litt maling utover en bukett blomster mens du tar bildene. Bruk gjerne blits slik at alt blir skarpt.

Bruk blomsterbildene som flott veggdekorasjon hjemme eller på kontoret. Du kan for eksempel få printet bildet ditt på et stort fotolerret, noe som vil gi bildet en kunstnerisk look.

Skriv et ord med blomstene

Love er skrevet med rosa og lilla blomster på hvit bakgrunn.
Skriv med blomster! La barna være med på å lage språklige blomsterbilder.

Hvorfor ikke arrangere blomstene på en ensfarget overflate så de danner et ord? Det blir visuelt interessant og er morsomt å arrangere. Gjør det til en kreativ og hyggelig aktivitet å gjøre med barna, så kan de hjelpe deg med å finne blomstene og bestemme hvilket ord de skal stave.

Finner du ikke nok blomster til å danne et ord kan du sette kameraet på et stativ, slik at vinkelen forblir den samme. Ta flere bilder mens du flytter rundt på blomstene slik at de til slutt har dannet alle bokstavene i ordet. Til slutt kan du legge sammen alle bildene så de danner det fulle ordet, ved hjelp av et redigeringsprogram. Du kan også ta bilder av et par blomster og bruke redigeringsprogrammet til å duplisere dem.

Tips: Trenger du noen gode gaveidéer? Prøv å bruke de kreative blomsterbildene på et krus med bilde eller en fotopute. Vi har også Faber-Castell fargeblyanter som du kan gi i gave til en kreativ sjel. Du kan for eksempel bruke blomstene til å stave til navnet til den som skal få gaven.

Få fortryllende blomsterbilder med duggdråper

Nærbilde av en mørkegrå rose med duggdråper på.
Lag fortryllende blomsterbilder med duggdråper og samle alle bildene i en fotobok.

Duggdråper på blomster ser alltid fantastisk ut. Men problemet med å fotografere blomster med dugg på er jo at blomstene bare ser slik ut om morgenen før de åpner seg for solen. Hvis du gjerne vil ha det flotte blomsterbildet med duggdråper på, uten å måtte stå opp tidlig, kan du jukse litt ved å spraye blomsten forsiktig med vann. Husk å vaske sprayflasken grundig hvis det har vært rengjøringsmidler i den. Det er ganske enkelt, og du får noen helt fortryllende bilder.

Tips: Samle alle blomsterbildene dine i en fotobok, så har du noen vakre, grønne tider å se tilbake på når høsten kommer og fargene utenfor falmer. Prøv for eksempel CEWE FOTOBOK Stor panorama, som har plass til noen store, flotte hagebilder.

God fornøyelse med å eksperimentere og lage kreative blomsterbilder!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.