Meld deg på nyhetsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og fotokalender!

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

De beste tipsene og triksene til fotoprogrammet

Bruk vår guide som referanse når du lager CEWE FOTOBOKEN din i fotoprogrammet

26 designtips til CEWE FOTOBOKEN

Lag en fotobok som matcher stilen og smaken din! Her får du våre beste tips til fotoprogrammet

Har du laget en fotobok eller to tidligere og nå vil du gjerne utfordre deg selv litt mer med designet av fotoboken? Da er det ingen tvil om at du burde laste ned fotoprogrammet vårt og lag din neste CEWE FOTOBOK her. Vi har laget en guide med mange gode tips til fotoprogrammet, så din neste fotobok blir akkurat sånn du ønsker.

Vårt fotoprogram, som kan lastes ned på pc-en eller mac-en din, gir deg virkelig mange muligheter til å designe fotoboken akkurat sånn du vil. Fotoprogrammet er nemlig fullt av funksjoner som det kan være en fordel å holde styr på. Vi har samlet våre beste tips i denne guiden. Den kan leses fra start til slutt, men du kan også bruke den som referanse når du jobber med CEWE FOTOBOKEN din i fotoprogrammet.

OBS! Du finner ikke de samme funksjonene når du lager CEWE FOTOBOKEN din i CEWE-appen eller online.

Har du ikke lastet ned fotoprogrammet enda?

Godt å vite om: tekst

Alt om bilder i fotoboken

Cliparts i CEWE FOTOBOK

Dette bør du vite om layouts og design

Bakgrunner i CEWE FOTOBOKEN

Pynt fotoboken med ekstra effekter

Ekstra funksjoner

Godt å vite om: tekst

Det er mange måter å bruke teskt på i fotoboken

Tips 1: Sett inn tekst

Du kan naturligvis sette inn tekst på omslaget på fotoboken - på for- og baksiden, også på bokryggen. Teksten på bokryggen kan du også snu så teksten står den veien du foretrekker. Det gjør du vet å markere tekstfeltet på bokryggen og deretter trekker i det blå punktet.

Du kan også sette inn tekst på inni fotoboken. Det er mulig å sette inn tekst så mange tekstfelt du vil på hver side om du har lyst, og du kan skrive så mye tekst du vil.

Du setter inn et tekstfelt ved å trykke på ikonet 'Ny tekt' i menylinjen øverst i fotoprogrammet. Deretter kan du plassere tekstfeltet der du vil. Et tekstfelt kan også roteres så mye du vil. Det gjør du ved å markere tekstfeltet og trekke i det blå punktet,

Tips: Når du bruker tekst i fotoboken vil du med årene fortsatt kunne huske (eller lese deg til) viktige detaljer. Det kan selvfølgelig bare være et årstall, et hotellnavn eller et bynavn.

Tips 2: Endre skrifttypen

Skrifttypene i fotoprogrammet er de skrifttypene du har installert på datamaskinen din - og når du vil endre skrifttypen fungerer det akkurat som i Word. Du markerer teksten og velger ønsket skrifttype i dropdown-menyen på høyre siden i fotoprogrammet. Du kan også justere opp og ned størrelsen samt endre til det, kursiv eller understreket tekst.

Mangler du en helt konkret skrifttype? Da kan du heldigvis raskt laste det ned. Når du har lastet ned en font og installert det vil du etterpå kunne se den i fotoprogrammet og bruk den i fotoboken. Det finnes mange gratis fonter på nett som du enkelt kan laste ned til privat bruk.

Tips 3: Endre fargen på teksten

Når du har satt inn teksten i fotoboken vil fargen være svart, men den kan naturligvis endres. Når du har markert teksten dukker det opp en ’Rediger’-menyen på høyre side av fotoprogrammet. Her kan du klikke på dropdown-menyen i feltet ’Tekstfarge’. Deretter dukker det opp 36 farger. Er ikke fargen du ønsker å bruke der kan du trykke nederst på ’Velg farge’. Så kan du enten med musen klikke deg frem til den ønskede fargen eller sette inn RGB-verdien for den ønskede fargen.

Tips: Du kan også velge en farge fra et bilde på siden. Det gjør du ved å trykke på knappen ’Velg skjermfarge’. Deretter trykker du med musen på den fargen du ønsker å bruke fra bildet og så endre farge på teksten.

Tips 4: Bruk effektlakk i gull, sølv, rosegull eller blank effektlakk på omslaget

På for- og baksiden av fotoboken kan du skrive tekst som du også kan dekorere med effektlakk i gull, sølv, rosegull eller blank effektlakk, som gir fotoboken et elegant utseende.

Tips: Prøv deg fram! Selv en liten detalj som et årstall eller navnet på et sted kan gjøre en stor forskjell for inntrykket av fotoboken.

Alt om bilder i fotoboken

Ett, to eller mange bilder. Med eller uten kant. Bli klokere på alle mulighetene med bilder

Tips 5: Sett inn alle bildene du vil

En CEWE FOTOBOK er din fotobok og du bestemmer hvordan den skal se ut. Derfor bestemmer du helt selv om du vil ha et eller flere bilder pr. side. Du kan også dra ett bilde over midten av boken, så bildet vises på en dobbeltside. Du bestemmer også selv hvor store bildene skal være. Kanskje du foretrekker at bildene går helt ut i kanten? Kanskje du foretrekker at det er mye luft rundt hvert bilde? Eller kanskje liker du å gruppere en serie med bilder på samme side. Det meste kan la seg gjøre! Og du trenger ikke gjøre det samme på hver side. Kanskje blir fotoboken mer interessant å se i hvis du lager en miks av ovennevnte? Det bestemmer du selv!

Du finner ikonet ’Nytt bilde’ i menylinjen øverst i fotoprogrammet. Deretter setter du inn bildefeltet ditt og du kan dra det til ønsket posisjon ved å klikke på det røde ikonet med hvite piler i. Husk å holde musen inne når du drar bildet til ønsket posisjon. Deretter kan du dra bilde over i bildefeltet.

Tips: Du kan også rotere bildene, speilvende de og mye mer når du dobbeltklikker på dem. Du kan også bruke bildene som bakgrunn (se tips 21)

Tips 6: Sjekk kvaliteten på bildene!

Når du har satt inn et bilde i fotoboken kan du enkelt sjekke om bildets oppløsning og størrelse er god til trykk. Når du har markert bildet i boken vises ’Rediger’-menyen til høyre i fotoprogrammet og her kan du se feltet ’kvalitet’. Ser du et grønt smilefjes er bildet perfekt for trykk. Er smilefjeset gult er kvaliteten nogenlunde og er det rødt er kvaliteten ikke optimal for trykk. Hvis bildet er enten gult eller rødt trenger det ikke bety at bilde ikke kan brukes i det hele tatt. Du kan gjøre bilde mindre på siden og på et tidspunkt vil størrelsen være fin til trykk. Du kan også vurdere hvor du har bildet fra. Har du hentet det fra e-post innboksen, via facebook eller Messenger kan det være komprimerte. Her kan det være en fordel å få bildene f.eks. via CEWE myPhotos, airdrop eller lignende tjenester så du mottar dem i opprinnelig kvalitet.

Tips: Trykker du på smilefjeset (som forhåpentligvis er grønn) under ’Kvalitet’ i menyen til høyre vil det komme et smilefjes på alle bildene i fotoboken og du kan raskt danne deg et overblikk over kvaliteten på bildene i boken. Klikker du på smilefjeset igjen forsvinner de.

Ekstra info: Selv om et smilefjes er rødt vil bildet allikevel bli trykt i fotoboken. Alle bildene du legger inn i fotoboken vil bli trykt men når du sitter med den ferdige boken vil du merke at bilde fremstår uskarpt og pixelert.

Tips 7: Plasser bildene ved hjelp av magneten og rutenett

Vil du gjerne plassere bildene på siden selv og ha samme avstand mellom dem, da anbefaler vi at du bruker rutenett-funksjonen og magneten. Du kan sktivere begge funksjonene når du har satt inn et bilde på siden, sånn at 'Ordne'-menyen vises på høyre side av fotoprogrammet. Øverst finner du 'Hjelp ved tilpasning' hvor du kan slå på rutenett og magneten. Deretter kan du bruke hjelpelinjene til å plassere bildene.

Tips: Avstanden i rutenettet kan justeres ned, noe som kan være en fordel hvis du ønsker samme avstand mellom alle bildene.

Obs: Magneten vil ikke alltid plassere bildene helt likt som du vil og derfor kan det være nødvendig å slå den av og på som du syns det passer i designet.

Tips 8: Bilde med ramme

Ønsker du at bildet skal ha en annen form? Eller en ramme rundt? I venstre meny finner du ikonet 'Masker og rammer'. Her finner du et hav av forskjellige maler og rammer som du kan bruke som dekorasjon i fotoboken. Rammene er delt opp i kategorier og når du kommer til bunnen i hver kategori har du muligheten til å laste ned enda flere via 'Last ned flere...'-knappen.