Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Slik digitaliserer du dine gamle bilder

Vi har de alle. De gamle bildene som ligger i en kasse på loftet, i kjelleren eller i en skoeske bakerst i skapet. De har ligget der i årevis, kanskje til og med årtier! Det er på tide å finne frem de gamle skattene og ta en tur ned memory lane. De gamle bildene kan ta oss tilbake i tid for å gjenoppleve steder, mennesker og dufter som kanskje var helt bortglemt.

Her i artikkelen guider vi deg til å gjøre noe nytt av noe gammelt.

Fra analog til digital

Når du har funnet frem de gamle bildene er det heldigvis ganske enkelt å få disse digitalisert, og det er flere måter å gjøre det på. Her har du 4 muligheter:

1. Lever inn bildene i din nærmeste CEWE Japan Photo-butikk

Det aller enkleste er å overlate arbeidet til proffene. Hvis du tar med deg bildene til din nærmeste CEWE Japan Photo-butikk kan de hjelpe deg med profesjonell scanning av bildene dine. Ut mars får du også 20% rabatt på digitalisering. I tillegg til scan av bilder kan vi hjelpe med digitalisering av smalfilm og andre analoge skatter.

2. Ta bilde av bildene

En annen enkel løsning er å ta bilde av bildene med et digitalt kamera. På den måten har du på kort tid bildene som digitale filer på kameraet. Minuset med denne fremgangsmåten er at det kan være veldig vanskelig å ta gode bilder som ikke har gjennskinn eller refleksjoner. Det beste er å prøve seg litt frem med noen, gjerne i naturlig lys og uten direkte lys på bildet. Før du tar løs på hele bunken er det lurt å teste med noen bilder og se på disse på en stor skjerm for å kunne vurdere om kvaliteten blir god nok.

3. Last ned en fotoscanner-app til mobilen

Det finnes et stort utvalg apper til denne bruken. Måten disse virker på er at man bruker mobilkameraet som scanner. Mange ønsker at du tar f.eks. 4 bilder forskjellige bilder som til slutt danner ett komplett bilde uten gjennskinn og refleksjoner. Kvaliteten på denne løsningen er avhengig av kvaliteten på mobilkameraet. Tips! Prøv deg fram med et par bilder og se om det blir god nok kvalitet.

4. Har du tilgang til en fotoscanner?

Hvis du har en fotoscanner liggende, eller du kjenner noen som har en, er dette en enkel og god måte å digitalisere gamle bilder på. Alle scannere klarer å digitalisere papirbilder, men det finnes også noen litt bedre varianter som også har lokk med baklys for scan av negativer. Dersom man scanner negativen får man ofte langt mer kvalitet enn ved en scanning av papirbildene.

En fotobok full av minner

Når du omsider har fått digitalisert alle de gode minnene skal de naturligvis ikke bare ligge å samle støv på kameraet eller i harddisken. Bruk de i en CEWE FOTOBOK, så kan bildene få et nytt liv i bokhyllen eller på stuebordet. Husk å skriv inn årstall og anekdoter i fotoboken, så kan historiene leve inn i fremtiden også.

Tips! Bestill en kopi eller to til søsken eller annen familie som også vil ha glede av disse bildene.

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Få 75kr til en CEWE FOTOBOK*
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Inspirasjon og tips
  • Nyheter og produktlanseringer
  • Gode tilbud
* Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Koden er gyldig 1 gang per kunde og ordre. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.
Påmelding vellykket
mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail.

Trykk på linken i bekreftelsesmailen for å aktivere din påmelding.

Vi beklager
Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.