Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Slik tar du årets beste julebilder

Sjekk våre 5 fototips til å ta julebilder som oser av hygge og magi.

Fang desembers magi i vakre bilder. Med de rette kamerainnstillingene og årstidens lys (eller mangel på lys) kan du ta fine, morsomme og kreative julebilder, som deretter kan brukes i julekort og julegaver.

Mor kysser sønn med nisselue
Foto: Michelle Ahrenkilde

Tips 1: Ta bilder utendørs

I julen fylles gatene med julelys, som er helt perfekte å bruke i portretter. Nettopp fordi lysene ikke kan flyttes, er det en perfekt anledning til å være kreativ med komposisjon og vinkler. Bruk refleksjonen fra gatelys i et butikkvindu sammen med lyset som er i vinduet til å lage en atmosfærisk stemning. Kombiner med et objektiv med stor blenderåpning for å ta et virkelig flott bilde.

Ps: Gå gjerne rundt modellen og ta bilder for å få med lyset fra alle sider.

Tips 2: Bruk lang lukkertid

Lang lukkertid er kanskje ikke det første du forbinder med et portrettbilde, men det er gøy å eksperimentere med og kan gi noen spennende bilder. Det enkleste er å få modellen til å stå helt stille, mens du løper rundt med et lys for å «male lyset». Du kan også ta det et skritt videre og bruke lommelykter på samme tid for å få modellen i fokus.

Tips 3: Dobbelteksponering

Dobbelteksponering er en smart måte å krydre et portrettbilde på. Helt enkelt betyr det at to bilder samles i ett, hvor begge vises. Mange kameraer har denne funksjonen innebygget, men det er også mulig å fikse det i for eksempel Photoshop i ettertid. På Youtube finner du også masse videoer om hvordan man gjør det. Egentlig trenger du ikke begrense deg til to bilder heller.

Jente sitter i sin gåbil med juletre bundet på toppen av taket
Foto: Trine Lise Henriksen

Tips 4: Lag et konsept til årets familiejulekort

Et julekort må gjerne være gøy – både å lage og å motta. Tenk ut et gøy konsept til bildet til julekortet, som sier litt om familien eller deres humor. Det trenger ikke være så vilt som bildet nedenfor. Det er kun fantasien som setter grenser!

Inspirasjon til konsept:

  1. Ta bilde av hele familien i morsomme julegensere
  2. Gjenskap et gammelt familiebilde
  3. Bruk forskjellige juletilbehør som hårbøyler med reinsdyrhorn
  4. Kle hele familien ut som nisser

Når du har bildet klart, kan du lage julekort her

Liten jente tar nysgjerrig på julelyslenken
Vær kreativ med julelys

Tips 5: Vær kreativ med lyslenker

Lyslenker er ikke bare pynt til juletreet. Vikle lyslenken rundt modellen din og ta noen kreative portretter. Har du flere lyslenker er det bare å bruke dem i for- og bakgrunn også. Hvis du bruker et objektiv med stor blender, vil det gi en fantastisk bokeh-effekt, hvor lysene som ikke er i fokus blir lysende kuler i bakgrunnen og forgrunnen. Bland gjerne fargede stearinlys med hvite stearinlys for å få større dybde i effekten.

Slik bruker du bildene

Bruk de fine julebildene du har tatt i fine bildeprodukter. Se hvordan:

Guider til våre 3 julegavefavoritter

CEWE FOTOBOK, fotokalender og veggbilde er våre tre største julehits. Se hvordan du lager den perfekte julegaven!

Velkomstfordel

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Koden gjelder hele din første ordre av bildeprodukter. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.