Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% på din første ordre

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Laster inn..

Lag flotte Save the Date kort selv

Ikke glem festen! Send ut personlige Save the Date kort til venner og familie

Skal du ha stor fest i nærmeste fremtid, er det kanskje en idé å bruke de smarte Save the Date kortene. Det er et kort du sender ut til familie og venner hvor du gjør oppmerksom på at du skal ha fest og at de skal sette et stort kryss i kalenderen.

Save the Date kort har blitt populære å bruke når man skal gifte seg, de har etter hvert blitt en del av hele bryllupspakken hvor det er veldig mange ting som skal på plass. Først og fremst må dere finne en dato, og så snart den er på plass, kan dere sette i gang med å lage Save the Date kort til bryllupet deres. Jo før jo bedre, både for deres egen skyld og for gjestene deres.

Save the Date kort DIY

Her hos CEWE kan du både lage Save the Date kort DIY og du kan også lage selve invitasjonene, bord- og menykort og takkekort, alle med dine egne flotteste bilder på. Last ned vårt populære fotoprogram og velg mellom utallige maler eller lag Save the Date kortene helt selv med hjelp fra kjempemange funksjoner i programmet vårt. Du kan skreddersy kortene og invitasjonene dine og velge mellom forskjellige stilarter, farger, clip arts og annen pynt. Så velg og lag dine Save the Date kort DIY med omhu, så du kan bruke designet igjen i de andre fotoproduktene til festen din.

Hvis du liker at alt passer sammen og vil at festen din blir helt gjennomført, lager du selve invitasjonene samt de andre kortene med samme mal eller i samme stil som dine Save the Date kort. Det er gjennomført og elegant!

Et par tips til dine Save the Date kort

Det er noen få ting du må tenke på når du lager dine Save the Date kort til bryllup eller andre festlige begivenheter:

  • Lag kortene dine i god tid. Da har du for det første tid til å se på alle de mange designmulighetene vi tilbyr, og du kan prøve deg fram med forskjellige design til du treffer helt riktig.

  • Send ut Save the Date kortene dine i god tid. Meningen er jo som kjent at mottakeren skal ha beskjed om datoen for bryllupet så den kan reserveres, også selv om de skulle få andre invitasjoner. Hvis du skal ha fest i høysesongen, er det spesielt viktig å være ute i god tid. Høysesong for å feire bryllup er mai og august, og det er vanligst å sende ut bryllupsinvitasjoner 2-3 måneder før. Men har du sendt ut Save the Date kort i forbindelse med bryllupet, kan du gjøre som Emma Gad anbefaler og vente med å sende invitasjonene til ca. 6 uker før. For konfirmasjoner er det høysesong i april og mai, og også her bør du sende ut konfirmasjonsinnbydelser ca. 2-3 måneder før, mens 6 uker før kan gå hvis du har sendt Save the Date kort. Barnedåp er det ingen høy- eller lavsesong for, det er heldigvis alltid fint å få barn, så send bare ut dåpsinvitasjonene dine 6 uker før hvis du har sendt Save the Date kort.

  • Velg våre flotte kort med 10 stk. pr. pakke inkl. konvolutter eller gjør ditt Save the Date kort litt spesielt og lag det som et postkort. Send et postkort du har designet selv og med ditt eget bilde trykket på og få det sendt direkte til mottakeren. Enklere blir det ikke å få sendt dine Save the Date kort!

Når du har sendt kortene dine, er det tid for å lage selve invitasjonene. Kort med bilder kan du selvfølgelig også lage her hos CEWE i samme design.

Tekst til Save the Date kort

Hvordan skal tekstene være i Save the Date kortene? Jo, det er ganske enkelt: Det skal stå så lite som mulig utover datoen! Du kan for eksempel skrive:

Kjære Peter og Susanne

Sett kryss i kalenderen 7. mai 2022, for da inviterer vi til bryllup. Mer informasjon kommer senere.

Kjærlig hilsen Søren og Janne

Eller:

Save the Date 4. september 2022, da skal datteren vår døpes.

Hvor festen skal være og hvem som er invitert osv., skriver du i selve invitasjonen som sendes ut senere.

Når bruker man Save the Date kort?

Save the Date kort er mest brukt ved bryllup, men også i forbindelse med andre fester kan du bruke de smarte kortene. Og det trenger ikke bare være for å reservere datoen til konfirmasjonsfesten eller lignende. Nei, skal du ha en stor fest, for eksempel invitere til jubileumsfeiring, er det opplagt å få familie og venner til å reservere datoen ved å sende dem et Save the Date kort.

Når skal man sende ut Save the Date kortene sine?

Det skal du gjøre i ganske god tid, og ofte minst 6 måneder før den gledelige begivenheten. Dermed kan du være sikker på at datoen er reservert til nettopp din fest. De fleste av oss har mange ting å tenke på i forbindelse med jobb, barn og fritid, og vil gjerne planlegge tiden så mye som mulig. Da kan et Save the Date kort nesten ikke bli sendt for tidlig.

Bruk bildene dine fra festen

Hvis du gjerne vil ta vare på de gode minnene fra en fantastisk fest, kan du lage en fotobok med alle de fine bildene. Ta den fram innimellom og gjenopplev festen og stemningen én gang til.

Se også de mange mulighetene for å lage et flott fotolerret, lekre fotoplakater eller andre veggbilder med de beste blinkskuddene fra en fin dag.