CEWE App CEWE FOTOBOK, fotogaver og mye mer

Meld deg på nyhetsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner!

Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Barnekalender

Barnekalender

Lag din egen kalender til barna

 • Velg mellom mange layouts og designs
 • 4 forskjellige bordkalendere
 • Liten og praktisk
fra 139.00 kr *

Hvordan ønsker du å bestille?

Produktinformasjon

Format:

 • 14 x 14 cm
 • 21 x 21 cm
 • 29,7 x 10 cm

Papirkvalitet:

250 g/m² Digitaltrykk standard

Lag en barnekalender til barna

De fleste barn liker å vite hva de skal og når, akkurat som oss voksne. Forbered barna på avtalene deres, både de gøye lekeavtalene med venner og de ikke like gøye tannlegetimene med en fotokalender til barna. Pynt kalenderen med dine egne bilder og gjør den oversiktlig, fin og gøy å se på. Da skal nok de kjære barna bli bedre til å holde orden på avtalene sine.

Heng opp en fotokalender til barna på barnerommet

Lag en fotokalender i det formatet og den størrelsen som passer deg. Ha i tankene hvor den skal henge, så den ikke blir hverken for stor eller for liten. Du kan for eksempel lage en barnekalender med kolonner, så det er en kolonne til hvert barn. Lag eventuelt også en felles kolonne, hvor det blir skrevet hva familien skal samlet. Det kunne for eksempel være en tur i svømmehallen søndag formiddag, tante Gerdas bursdag eller når det er ferie.

Lag en barnekalender til barnet ditt med utfordringer

Noen barn har mer bruk for forutsigbarhet og oversiktlighet enn andre. Det kan både være i lek og i kontakt med andre, samt i forhold til oppgaver og avtaler. Du kan selv velge hvilken startmåned kalenderen din skal ha. Dermed kan du lage en fotokalender til barna som følger skoleåret, det er kanskje enklere for barnet ditt.

Barnekalendere og familiekalendere

På et tidspunkt blir barna store nok til å bruke familiekalenderen, men fram til det skjer, er det bra for alle parter at de små har sin egen barnekalender. Forskjellen er at en familiekalender er til flere familiemedlemmer på én gang, og barnekalenderen kan lages helt spesifikt til Emil eller Sofia, så det bare er hans eller hennes aktiviteter og avtaler som står på den. Da er den mye enklere å få oversikt over for barnet, siden de ikke trenger å forholde seg til andre familiemedlemmers avtaler og aktiviteter, men bare sine egne.

Hva kan du skrive i barnekalenderen?

Barnekalenderen kan brukes til å skape et overblikk for barnet ditt over hva han skal de forskjellige dagene. Du kan velge mellom mange forskjellige kalendere, både veggkalendere og bordkalendere, og begge typene finnes i mange formater og størrelser.

Husk å velge en god størrelse, både til kalenderen og til skriften, så det er enkelt for barnet å lese. Lag eventuelt en liten hyggestund hvor du og barnet ditt enten lager kalenderen sammen eller hvor dere tar en liten prat om hvilke ting det er lurt å få med i kalenderen. Disse tingene kunne for eksempel være:

 • Skoleferier og fridager. Det er veldig fint å få skrevet inn avtaler og aktiviteter, men de dagene hvor man ikke skal noe er også veldig viktige!
 • Sportsaktiviteter: Går sønnen din på speideren eller håndball? Eller går datteren din på ridning eller badminton? Uansett hvilken sport de holder på med, kan du skrive inn i kalenderen hvilke dager det er trening, leir, møter osv.
 • Bursdager, både pappas og mammas, og vennenes og kaninens.
 • Går barnet noen ganger til lege, kjeveortoped eller lignende? Skriv det i kalenderen. Da vet han at det ikke er den dagen han skal avtale å møte vennene fra klassen.
 • Og det aller beste tipset: Skriv også barnets husarbeid inn i barnekalenderen. Da kan dere for det første få en prat om pliktene, kanskje det er noe som skal justeres den ene eller den andre veien, og for det andre vil dere slippe diskusjoner og konflikter i fremtiden: Dere kan nemlig bare gå inn og se på kalenderen hva dere har skrevet.

En barnekalender er også en god idé til skilsmissebarn som bor både hos mamma og pappa. Da kan dagene hos mamma for eksempel være gule og dagene hos pappa lyseblå. Dessuten kan det være forskjellige plikter og avtaler, så det er en god idé å få skrevet dem inn.

En bonusgevinst ved en barnekalender er at barna også kan se hva de har å glede seg til, som jul, bursdager, leirskole med klassen osv. De kan kaste et kjapt blikk på kalenderen og telle dager til de skal av gårde eller til den store dagen. Hvis barnet ditt har behov for det, kan dere hver kveld kikke på barnekalenderen sammen og snakke om de tingene som skal skje i morgen. Sett eventuelt et kryss ved dagen som er ferdig, så barnet vet hvor dere er.

Forskjellige barn har forskjellige behov. Alt etter hvor gammelt barnet ditt er, kan dere markere årstider i barnekalenderen, og dere kan snakke om hva man skal ha på av klær, solkrem osv. Med fargeblyanter kan barna selv lage ikoner til forskjellige aktiviteter og begivenheter. Da kan selv de kjedeligste aktivitetene, som husarbeid, bli utholdbart. Når jobben er gjort kan barnet selv markere ikonet med grønt for å indikere at oppgaven er utført. Det gir oversikt for deg og motivasjon for dem.

Design barnekalenderen selv

I fotokalenderen vår kan du designe barnekalenderen helt selv, så den passer til akkurat ditt barns behov som årskalender, spiralkalender eller ukekalender. Velg mellom forskjellige størrelser og formater og bestem designet. Tilpass og pynt med dine egne bilder og lek med farger, rammer og annen clipart.

God fornøyelse!