CEWE Fotoverden App CEWE FOTOBOK, fotogaver og mye mer

Meld deg på nyhetsbrev - få 75kr til en CEWE FOTOBOK

Kundeservice
Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Alfabetbok

Alfabetbok

Lag din egen ABC-bok med personlige bilder

 • Stort utvalg av formater
 • Personlig design
 • Effektlakk for de fleste formater
79.00 Kr *

Hvordan ønsker du å bestille?

Produktinformasjon

Format:

 • Stor og Stor panorama
 • XL
 • XXL og XXL panorama
 • Kvadratisk
 • Kompakt panorama
 • Liten og Mini
 • Kids
 • Pure

Omslag:

 • Hardcover
 • Softcover
 • Hefte
 • Kunstlær
 • Lerret

Papirkvalitet:

 • Digitaltrykk standard, høyglans eller matt
 • Fotopapir blankt, matt eller premium matt

Lag din egen ABC-bok med personlige bilder

Har du skolebarn som holder på å lære å lese? Kanskje de så smått har begynt å lære seg bokstavene, eller kanskje de snart skal i gang med det.

Noen barn synes det er fint å lære lesing og nyter at en helt ny verden åpner seg for dem. Andre synes absolutt ikke det er det grann spennende, de vil mye heller game eller ut og leke. Men lesing må jo til! Og uansett om barna dine hører til i den ene eller den andre kategorien, vil de synes det er veldig koselig og gøy med en hjemmelaget ABC-bok med bilder i som dere har tatt selv eller med bilder av velkjente ting og situasjoner fra hverdagen deres. Lag en CEWE FOTOBOK som ABC bok!

Sånn lager du fotobok som alfabetbok til barna

Fotoboken med alfabetet er både gøy å lage og gøy å ha. Se her hvordan du gjør det:

Du trenger et bilde for hver bokstav i alfabetet, altså 29 bilder (ja, det er jo også W!)

Lag en side pr. bokstav eller sett eventuelt 2 bokstaver pr. side. Ikke flere, da blir det for masete og ikke så oversiktlig for barnet å se på

Så kan du sette i gang med det gøye; å finne ord til alle bokstavene. Finn eventuelt noen ord som barnet kjenner fra hverdagen sin. Under M og P er det jo nærliggende med Mamma og Pappa, under E kan du skrive Emma hvis datteren din heter Emma, og videre på den måten

Ved å bruke bilder av ting barnet ser i hverdagen sin og kan relatere til, lærer han eller hun fortere bokstavene. Dessuten blir det mye gøyere!

Fotoboken som alfabetbok er en opplagt bursdagsgave til den lille, men dere kan også lage den sammen. Hvis dere velger å lage den sammen, kan barnet være med på å bestemme hvilke bilder som skal være ved de forskjellige bokstavene, og det er det jo også litt læring i. Les videre, for lenger ned har vi en liste med bilder du for eksempel kan ha med.

Lag ABC-boken din som Arne Garborg: Bruk bokstavrim

Alle barn synes bokstavrim er gøyale! Særlig hvis de selv har vært med på å finne dem på. Et bokstavrim er ikke vanskelig å finne på, det betyr bare at flere ord etter hverandre begynner med samme bokstav eller den samme lyden. Som for eksempel i Arne Garborgs stil: Stilt som ei Susing det flyg og flyr… eller vår egen Sola stråler som Susanne.

Finn selv på artige rim hvor ordene har samme første bokstav. Lag en kosestund med barnet ditt hvor dere finner på morsomme ord dere kan bruke til alle bokstavene. Det er ikke sikkert et barn har tid og energi til å sitte i lang tid og lage rim til alle bokstavene, men dere kan kanskje velge ut noen han kan være med på å lage, og så kan du ta resten. Husk også at med fotoprogrammet vårt, som du bruker til å lage fotoboken, oppretter du deg som bruker og logger inn. Dermed kan du lagre ABC-boken din og jobbe med den innimellom når inspirasjonen kommer over deg.

Forslag til bokstavrim

Bokstavrim kan for eksempel se sånn ut:

A: Alle aper elsker Agnes

B: Barna bakte boller, bakeren bakte bare brød

C: Sitroner smaker surt sier Silje

D: Dorthe drømmer daglig

E: Elefanten Elmer elsker emojies

F: Fredrik får fem fete filmer

G: Gunnar er gammel, god og gløgg

H: Hanne holder Hans i håret, Hans hyler

I: Ingeborgs is

J: Jesper jubler over Julies juleleke

K: Kristine kysser Karsten

L: Lille Line leker lenge

M: Musen Marie malte mange malerier

N: Nydelige Nellie neier

O: Ole Orm ofrer oksen

P: Pingvinen Pingu peker på Penny Pinnsvin

Q: Vi er helt blanke her… Kan du finne på en god en med Q?

R: Rikke rekker Rolf risgrøten

S: Solveig synes saft smaker supert

T: Trine tar toget tidlig

U: Ulven Ulla unngår Ugler

V: Ville vampyrer viser veldige varulvtenner

W: Viola ville velge vafler. Hva ville Vega velge?

X: Hmmm… den var også vanskelig…?

Y: Yndige Yngvild er Yngvars yndling

Z: Zevs sover selv om solen skinner

Æ: Ærfuglen er ærbødig

Ø: Ønskefeen ønsker seg ølmage øyeblikkelig

Å: Åge ål åpner åpenbart årsfesten

Ja, det er litt for enhver smak og med en blanding av både små, korte og lenger og vanskelige rim, så det er litt inspirasjon til alle aldre og evner. Hvis barna dine er for små enda til å lære bokstaver, kan du sjekke ut vår CEWE FOTOBOK Kids, som er en søt, liten fotobok til de minste.

Fortsett selv, det er gøy og koselig å finne på, og kanskje du er litt bedre til å finne på tekster til din hjemmelagde ABC-bok enn vi er!

Hvilke bilder og ord kan du bruke i din ABC-bok?

Det er heldigvis så enkelt i dag, at hvis ikke du har bildene https://www.cewe.no/bilder.html du trenger, går du bare ut og tar noen.

Så når du har funnet de tingene eller personene det skal være bilder av i boken, kan du se etter om du har noen fine bilder i forveien på kameraet eller telefonen. Ellers må dere på jakt etter gode motiver!

Har barnet ditt en spesiell interesse? Da kan du lage ABC-boken som en temabok med bilder av interessene hans. Ellers er det bare å slippe fantasien løs og finne morsomme og fine ord og bilder. Gå på oppdagelsesferd i hjemmet og i hagen, eller sykle bort på skolen i helga eller om ettermiddagen og få tatt et par gode bilder av ting og personer barnet ofte ser i hverdagen sin.

Det kan også være du har noen flotte feriebilder liggende fra sommerferien eller søte babybilder, du kan bruke.

Ellers er det bare å gå i gang med å finne ord og bilder. Alt etter hvor langt barnet er i prosessen med å lære å lese og med å lære seg bokstavene og lydene, kan du bruke korte eller lange ord.

God fornøyelse!