Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Et barn ikledd en rød redningsvest sitter på et badedyr som flyter på en sjø.

Sommerbilder

5 fototips for flotte sommerbilder

Sommeren er magisk! Få våre fototips til hvordan du kan fange sommerens magi når du tar bilder ved vannkanten eller på toppen av fjellet.

Vi kan vel alle være enige om at sommeren åpner opp for fantastiske fotomuligheter. Naturen er mer fargerik, og det varme været gjør det mer fristende å være ute dagen lang! Husk å ta bilder av sommerens små og store øyeblikk, så du kan beholde minnene for alltid - kanskje i en CEWE FOTOBOK? I denne artikkelen gir vi deg 5 gode fototips, som du kan ha i minnet når du selv skal fotografere sommeren.

Få enda mer inspirasjon og tips til sommeren i vårt sommerunivers.

Et barn spiser is av et beger ved et trebord, med vann i bakgrunnen.
Ta bilder uten at noen legger merke til deg, da får du de mest naturlige sommerbildene.

Tips 1: Ta naturlige sommerbilder som fanger øyeblikket

For å få mest mulig ekte reaksjoner og bilder som virkelig er i øyeblikket, kan det være lurt å knipse dem når han eller hun du vil fotografere ikke er forberedt på det. Ta bilde når barnas fulle oppmerksomhet er på den gode isen, når pappa blåser opp badedyret eller kompisen som slapper bekymringsfritt av i solen.

Oppstilte bilder foran en severdighet kan være vel og bra det også, men ofte er det de naturlige sommerbildene som er tatt i øyeblikket som vekker flest gode minner og følelser. Selvfølgelig må du respektere at personen kanskje ikke ønsker å bli fotografert.

Fremkall bildene av de beste sommerøyeblikkene!

Hva med et engangskamera eller Instax-kamera til sommerferien? Fang øyeblikkene, og du får bare én sjanse - det blir det gøyale bilder av!

En elv slynger seg gjennom et grønt landskap med berg rundt.
Få fantastiske sommerbilder ved å gå på leting i naturen etter mønstre og figurer.

Tips 2: Let etter former, linjer og mønstre i naturen

Det er noe veldig tilfredsstillende og estetisk tiltalende med velordnede objekter og mønstre. Og dette åpner opp for helt fantastiske motiv! Med en drone kan du komme deg opp i luften, få et helt nytt perspektiv og ta noen spektakulære bilder av elver som snirkler seg gjennom landskapet – slik som på dette eksempelbildet. Trær på rekke og rad, perfekt malte veioppmerkinger, og trapper kan også bli helt supre motiver som viser orden og regelmessighet. Symmetri og gjentakende elementer kan du finne mange steder, og med en kreativ tilnærming kan du få flotte sommerbilder av objekter, mønstre, former og linjer i naturen.

Bruk sommerbildene dine som dekorative veggbilder hjemme!

Et barn i rødt flyter oppå en oppblåsbar flamingo i en sjø.
Er du omgitt av storslått natur, kan du få spennende bilder ved å bruke kontrastfarger.

Tips 3: Inkluder et element som står i kontrast med bakgrunnen

Storslåtte landskap er vakre motiver, og bør helt klart inkluderes i årets sommerbilder. For å gjøre bildene enda mer spennende og helt unike, så kan du ta noen landskapsbilder hvor du inkluderer et element som står i kontrast til bakgrunnen.

Tar du bilder med mobilen? Bli bedre til å ta mobilbilder og finn mange andre fototips!

Få fototips og inspirasjon rett i innboksen
To gutter i badeshorts løper i vannkanten på en strand.
Husk å ta med kameraet på stranden, så du ikke mister de ultimate sommerbildene.

Tips 4: Lek ved vannet er det ultimate sommerbildet

Det er vel få ting som roper SOMMER høyere enn lek og bading i vannet? Husk å fange gleden av varme sommerdager ved sjøen. Og ref. tips nr. 1: Prøv å ta bilder når leken er i full sving, og personene ikke vet at det blir tatt bilde. Det er også noen flere ting du kan vurdere når du tar sommerbilder ved vannet: Hvis du ønsker å vise bevegelsen i vannet, så bør du bruke en lengre lukkertid f.eks. 1/200. Hvis du heller vil fryse vannet, så bør lukkertiden være kortere, f.eks. 1/800. Prøv deg gjerne frem, helt til du får det blinkskuddet du er ute etter.

Send et postkort med ditt beste sommerbilde på.

Et surfebrett ligger på gresset ved havet, tett på et berg.
Fortell en historie med bildene dine og bruk sommerbildene i en fotobok.

Tips 5: Ta med et objekt som forteller en historie

Har dere vært på sykkeltur til et nydelig sted? Eller prøvd surfing? Inkluder gjerne dette objektet i motivet. Objektet vil ofte gi en slags kontekst, og minne dere på stedet dere var og fortelle historien om hva dere gjorde!

Bonustips: Bruk bildene!

Ikke la sommerbildene bli liggende lagret på mobilen eller kameraet til evig tid - la de få den plassen de fortjener på et bildeprodukt! Hva med å lage en fotobok med alle de små og store øyeblikkene fra i sommer, eller et bilde på akrylglass av et bilde som det bare oser sommer av? Ta også en titt på alle de morsomme fotogavene du kan lage med sommerbildene.

Start på din fotobok nå! Se hvordan du kan samle dine ferieminner i en reisebok.

Samle feriebildene i en CEWE FOTOBOK

Slik bruker du de fine sommerbildene og lager et evig minne som hele familien vil elske

Nytt kamera?

Ta en kikk på utvalget vårt og finn akkurat det du trenger

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.