Kontakt kundeservice:
66 82 26 60
Hus og mennesker ved en havn på Bornholm, med klipper og solnedgang.

Bornholm – Guide til naturskjønne fotosteder på solskinnsøya

Går turen til Bornholm i år oppfordrer vi deg til å lese denne guiden. Her får du fototips og inspirasjon til de beste fotostedene, så du er klar til at gripe de mange fotomulighetene øya byr på.

Vurderer du å legge ferien til solskinnsøya Bornholm? Vi har alliert oss med Mike Grønbech-Dam, hobbyfotograf og innfødt Bornholmer, som viser oss rundt på øya – turen går både til de kjente og mindre kjente stedene.

Bornholm er kjent for sine lange solskinnsdager, naturskjønne omgivelser og severdigheter som Gudhjem, Østerlars Kirke og Hammershus. Øyas unike omgivelser er et naturlig sted å legge en aktiv ferie, men husk for all del å ha kamera eller smarttelefon klar! Her er det mye magi og mange severdigheter å fange. I denne artikkelen vil vi guide deg til Bornholms absolutte must-sees og gi deg noen tips om hvordan du kan ta de beste bildene på ferieturen din.

En bil kjører opp en bergskråning, på en snirklete vei, med havet og solnedgangen i bakgrunnen.
Skap dybde i bildet ved å tenke på forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn, når du fotograferer.

3 tips for gode sommerbilder av Bornholm

Med disse tre tipsene kan du enkelt ta gode sommerbilder.

1. Ta bilder med dybde: Tenk over bildets forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn, da dybde skapes ved å ha fokus på forskjellige elementer. Se bare Mikes fantastiske bilde fra Serpentinervejen ved Gudhjem på Bornholm, hvor vi kan ane sten og klipper i forgrunnen, bilens perfekte plassering i mellomgrunnen og solnedgangen i bakgrunnen.

2. Bruk linjene til å guide seeren: Blikkene våre dras helt naturlig til og langs linjer, og det kan du med fordel ha i bakhodet når du skal ut og ta bilder. Inkluder forskjellige linjer i fotoet, både rette, diagonale og buede, som kan bidra til å støtte opp under bildets motiv. Se bare hvordan veien og bilen i bildet til Mike tar oss med på en tur gjennom landskapet.

3. La magien oppstå i The Golden Hour: I The Golden Hour, eller den gylne time, har du muligheten til å fange ren magi med kameraet ditt. Dette kan du oppleve i dagens første og siste sollys, når lyset blir mykere og varmere. Noen ganger kan du også få oppleve disse nydelige, rosa skyene, slik som Mike fanget på film ved Hullehavn i Svaneke på Bornholm. Mike forteller oss at det er en god idé å være klar minst 30 minutter før soloppgang, så er du sikkert på å få med deg hele begivenheten.

Bli inspirert av våre mange fototips!

5 magiske fotosteder på Bornholm

Når du planlegger turen din til Bornholm, er det en god idé å sette seg godt inn i hva du gjerne vil se og oppleve. Ikke gå glipp av muligheten til å oppdage de mindre kjente, men desto mer spennende stedene på øya, hvor fotomulighetene også er store. Mike har samlet et lite utvalg til deg som du kan bruke som inspirasjon.

Broen til Arnager Havn

Arnager er et lite og hyggelig fiskevær. Her kan du oppleve en herlig sandstrand, et silderøykeri og Nord-Europas største trebro over havet. Det er en perfekt mulighet til å gire helt ned.

En lang trebro over havet under en blå himmel med lette skyer.
På Bornholm kan du oppleve Nord-Europas største trebro over havet.

Utforsk Hammeren

Utforsk Bornholms nordlige område, Hammerknuten, også kalt Hammeren. Her vil du oppleve unike naturområder med turstier, og severdighetene Hammershus, Opaløyen og Hammeren Fyr. Like ved Hammershus finner du den morsomme og vakre klippeblokken Kamelhodene.

Præstebo Steinbrudd

Tusle en tur forbi Præstebo Steinbrudd ved Paradisbakkene. Det er ren balsam for sjelen.

Høl Strand i Listed

Hvis du er glad i å bade må du legge turen innom Høl Strand i Listed på Bornholm. Det er en liten og intim strand som ligger innerst i en vik på klippekysten.

Liten strand på Bornholm med klipper i forgrunnen og hus som vender mot havet.
En øy som Bornholm rommer mange strender og muligheter til å få sand mellom tærne og en dukkert.

Solnedgang og Sandvig

Hva med en deilig kopp kaffe i en nydelig solnedgang? På kafeen Sandvig Is Kalas, i Sandvig, kan du nyte hjemmelaget is og lokal frukt ved siden av.

Hvem er fotografen?

Mike Grønbech-Dam er hobbyfotograf, og i 2020 vant han konkurransen #bornholmmoment. Hvis du vil se flere av hans fantastiske bilder kan du følge ham på instagram @mike7gd.

Fotocollage henger på veggen over et spisebord.
Dekorer hjemmet ditt med ferieminner, for eksempel med en fotocollage som veggbilde.

Fornye veggene med dine beste reiseminner

Trenger du å fornye hjemmet litt? Bruk reiseminnene fra Bornholm til å lage vakre veggbilder. Du kan velge ut flere av de flotteste reisebildene og lage en fotocollage av dem. Det er en fin måte å se tilbake på dine beste ferier på! Du kan også samle alle de store og små reiseopplevelsene fra øya i en fotobok, for eksempel CEWE FOTOBOK Stor panorama, som er et flott format til landskapsbilder.

Lag en personlig reisebok og ha kontroll på alle ferieminnene!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
  • Kreative tips og idéer til gaver
  • Fototips og spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser
  • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
  • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.