Kontakt kundeservice:
66 82 26 60

Konfirmasjon

Lag den mest personlige gaven til konfirmanten – en fotobok om konfirmantens liv

Tre enkle skritt - så har du den perfekte gaven til konfirmanten. Her får du noen gode idéer og litt inspirasjon til hvordan du kan sette sammen en personlig fotobok til den unge voksne

Enten det er en kristen eller humanistisk konfirmasjon, eller kanskje bare en 15-årsfest, er det en stor dag i en tenårings liv. En skikkelig festdag med dem i sentrum, som de har sett frem til lenge, og som de aldri kommer til å glemme. Derfor må jo konfirmanten også få en spesiell og personlig konfirmasjonsgave. En CEWE FOTOBOK fylt med bilder, helt fra da hovedpersonen var liten og helt frem til i dag er en super gaveidè. Vi tar deg gjennom de tre skrittene som skal til for å enkelt lage en personlig fotobok om tenåringens liv og få en unik gave til konfirmanten.

1. Samle bilder, og tenk over fotobokens oppbygging

Før du starter på fotoboka du skal gi bort i gave til konfirmanten, er det lurt å velge ut bildene du ønsker å ha med. Samle gjerne bildene i en egen mappe på datamaskinen, så er det enklere for deg å hente dem frem og organisere dem når du skal begynne å bygge opp boka etterpå. Du kan allerede nå bestemme deg for hvordan den skal bygges opp, og organisere bildene deretter. Noen eksempler på oppbygging:

 1. Kronologisk, du kan lage kapitler, eller bare ha en side eller dobbeltside for hvert av tenåringens leveår.
 2. Lag temaer. Del inn boka i feriebilder, koselige hverdagsbilder, bilder fra bursdager og andre begivenheter, eller ha et helt annet tema.
 3. Årstider. Ta utgangspunkt i de fire årstidene, og sett inn alle bildene etter hvilken sesong de hører til.

Uansett hvordan du velger å sette sammen denne konfirmasjonsfotoboka, så anbefaler vi at du går inn i prosjektet med en viss idé om hvordan den skal bli til slutt. Hvis du har de store trekkene klart fra starten av, sikrer du at det blir en rød tråd i fotoboka, og at den blir behagelig å se i og at det blir lett å følge historien du ønsker å fortelle.

2. Legg til tekster i gaven til konfirmanten

Selv om vi vet at et bilde sier mer enn tusen ord, kan det være morsomt å legge inn noen ord om bildene også, for å supplere litt, bryte opp og gi et lite skråblikk der dette er på sin plass. Det er enkelt å legge inn små tekster og notater som kan fortelle litt mer om hva som skjer på de forskjellige bildene - dette gjør gaven til konfirmanten enda mer personlig. Tekstene kan for eksempel bestå av:

 1. Anekdoter fra konfirmantens liv.
 2. Morsomme ting han eller hun har sagt i løpet av barndomsårene.
 3. Korte kommentarer om hvor og når bildene er tatt, for eksempel på sommerferie, sammen med kompisene fra barnehagen eller påskeferie på hytta.
 4. Gode beskrivelser av konfirmanten – for eksempel om deres grønne fingre, under et bilde av at bestemor tar dem med på plantestell i hagen, eller litt om hvor morsomt det er å spille kort med dem på hytta, fordi de har alle de morsomste kommentarene.
 5. Historier som andre familiemedlemmer har fortalt om konfirmanten.

Det kan også være en fin liten detalj om du skriver noen varme eller kloke ord til konfirmanten, underveis i fotoboka. På lik linje kan du gjerne skrive inn en personlig hilsen på første eller siste side i boka, hvor du gratulerer konfirmanten med dagen.

I tillegg til en flott gave trenger du også andre ting, som invitasjoner og bordkort, til den store dagen. Få noen tips om hvordan du lager en gjennomført konfirmasjonsfest!

3. Bestill din personlige gave til konfirmanten

Du kan enkelt designe din personlige gave til konfirmanten online via vår nettside, i vårt populære, og gratis, CEWE Fotoprogram eller i vår foto app CEWE Fotoverden. Her finner du mange fine designmaler du kan bruke for å komme kjapt i gang og som hjelper deg med å sette sammen fotoboka di. Du kan også velge å designe boka selv, helt fra bunnen av. Når du er ferdig med fotoboka kan du forhåndsvise den, slik at du kan bla gjennom og sjekke den en siste gang, før du trykker “bestill”.

Tips: Vi har mange forskjellige formater som egner seg godt til en flott fotobok til konfirmanten. Prøv for eksempel vårt mest populære format CEWE FOTOBOK Stor, som er i A4-format og gir deg masse designfrihet. CEWE FOTOBOK Stor panorama passer til deg som vil lage en bok som skiller seg litt ut, og det formatet som passer best hvis du har mest panorama- og liggende bilder.

Samle bildene fra konfirmasjonsdagen i en minnebok

Når festen er over, gjestene har gått hjem og oppryddingen er vel overstått er fortsatt kamerarullen proppfull av fantastiske bilder. Men det er da ingen grunn til å bare la dem ligge der? Du kan bevare minnene på fineste vis, ved å gi den unge voksne en flott minnebok med bildene fra den store dagen, og kanskje fra forberedelsene på forhånd? Det er en morsom og fin måtte å minnes den spesielle dagen på.

Du kan enten gi den som en ekstra gave, eller samarbeide med konfirmanten, slik at den blir akkurat som han eller hun ønsker, og dere får en minnebok det vil være morsomt å kikke i både neste uke, neste år og når den unge selv har blitt voksen og fått barn som skal konfirmeres. Ikke glem å la konfirmasjonen inngå som en begivenhet i årboka. Her er 5 idèer til din årbok!

Vi tror og håper fotobøkene som personlige gaver til konfirmanten vil gi dere masse glede, kjærlighet og latter. Du kan også få flere tips til fine konfirmasjonsgaver. God fornøyelse!

Velkomstfordel

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
 • Unikt tilbud på ditt første kjøp av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner
 • Kreative tips og idéer til gaver
 • Fototips og spennende produktnyheter
 • Morsomme fotokonkurranser
 • Våre nyhetsbrev og våre nettsider er fulle av inspirasjon
 • Benytt muligheten og lag raskt flotte, personlige gaver
* Du mottar verdikodene når du har meldt deg på nyhetsbrevet. Kodene gjelder din første ordre av CEWE FOTOBOK, veggbilder og kort og invitasjoner. Ved påmelding godkjenner du vår Personvernpolicy, som du finner nederst på siden. Du kan til enhver tid melde deg av via lenken i nyhetsbrevet.

Din påmelding…

mangler kun 1 klikk

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail. Klikk på lenken for å bekrefte din påmelding og for å kunne benytte velkomstfordelene.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken for avmelding nederst i nyhetsbrevet, eller i "Min konto".

Vi beklager

Det har oppstått en feil

Vi kunne dessverre ikke melde deg på nyhetsbrevet, men prøv igjen senere.